Makaleler
6
Eylül ayında tanıtılması beklenen S25 FE sızdırıldı!

İşte teknik özellikleri:
• 6.7 inç FHD+ 120 Hz Dynamic AMOLED ekran.
• Exynos 2400 Vapor Chamber soğutmalı.
• 50/12/8 arka + 12MP ön kamera.
• 4900 mAh batarya, 45W hızlı şarj.
• 8/12 GB RAM ve 128/256 GB depolama seçeneği.
• Zırhlı alüminyum çerçeve.
• 7.4mm kalınlık, 190gr ağırlık.

S24 FE'ye göre farkları:
  • S24 FE'ye göre LTPO gelirse daha iyi ekran.
  • Biraz daha iyi işlemci.
  • Daha iyi batarya ve daha hızlı şarj.
  • Daha iyi kamera bekleniyor.
  • Biraz daha kalın ama daha hafif bir telefon olacak.
Bu büyük ihtimalle son sızıntı. Çıkarsa böyle çıkacak gibi.

20250812_032531.webp

Son düzenleme:
Kalorifer gibi ısınan Exynos işlemci ve bu fiyat bandında 45 watt gibi çağın gerisinde kalmış şarj desteği olmasa güzel bir telefon olabilir. Umarım Samsung şaşırtır.

Kalorifer gibi ısınan Exynos işlemci ve bu fiyat bandında 45 watt gibi çağın gerisinde kalmış şarj desteği olmasa güzel bir telefon olabilir. Umarım Samsung şaşırtır.

S24 FE'de ısınma sorunları var mıydı? Bu sızıntıya göre Vapor champer soğutma ile geliyor. Bu durumu bir nebze düzeltmez mi?
Asıl beni endişelendiren Exynos işlemciye sahip olması. Uzun vadede optimizasyondan mahrum kalacak olması beni korkutuyor.

S24 FE'de ısınma sorunları var mıydı? Bu sızıntıya göre vapor champer soğutma ile geliyor. Bu durumu bir nebze düzeltmez mi?
S24 FE'de de VC var. Muhtemelen bunda daha buyugu olacaktir ama tek basina etkileyecek unsur degil. Exynos kullanmasinin genellikle daha sicak calismasina neden oldugu dogru ama buna sorun demek ne kadar dogru tartismaya acik.

S24 FE'de ısınma sorunları var mıydı? Bu sızıntıya göre Vapor champer soğutma ile geliyor. Bu durumu bir nebze düzeltmez mi?
Asıl beni endişelendiren Exynos işlemciye sahip olması. Uzun vadede optimizasyondan mahrum kalacak olması beni korkutuyor.
Vapor Chamber yeni icat edilmedi, S24 FE'de de Vapor Chamber var. Daha önce birçok farklı cihazda gördük. Bazı markalar kendilerine has soğutma sistemleri de kullanıyor. Esasında S25 FE, S24 FE ile aynı cihaz, kayda değer herhangi bir geliştirme yok. Samsung gıdım gıdım artırım yapıyor. İşlemci aynı, 0.10 GHz yükselmesi bir şey ifade etmiyor. Geçen sene Exynos 2400e ile 2400 aynı diyenler, şimdi "fark var, 2400 daha iyi işlemci" diyecek. Tipik batarya 200 mAh artmış, nominale bakmak lazım. Kamera paketi aynı. Şarj hızı artmış görünse de, A36'ya koyulan şarj hızı bi' zahmet buna da koyulsun ama 90-120W'ların standart haline geldiği günümüzde yine az kalıyor. Ekranda LTPO olursa gelişme var diyilebilir ancak ekran/kasa oranı yine muamma. Kamera paketi aynı değişme yok, kopyala yapıştır yapıp geçmişler. Aslında bu cihazda Exynos 2500 kullanmaları gerekirdi. Açıkçası Exynos'a güvenmiyorum, rakiplerine göre çabuk eskiyor, modem çekim gücü düşük, batarya ve tüketim değerleri hem verimsiz hem de dengesiz, oyun performansı stabil değil, ısınmaya daha elverişli. S25 FE'de ben olsam Snapdragon 8s gen 4 kullanırdım. Samsung 3-5 kuruşun hesabını yaptığı için yenilik yapmıyor. Zaten sattığından ötürü yapmasına da gerek yok şu haliyle. Ne zaman insanlar markaya tavrını koyarak satın almaz, o zaman geliştirme yapmak zorunda kalırlar.

Vapor chamber yeni icat edilmedi, S24 FE'de de Vapor chamber var. Daha önce birçok farklı cihazda gördük. Bazı markalar kendilerine has soğutma sistemleri de kullanıyor. Esasında S25 FE, S24 FE ile aynı cihaz, kayda değer herhangi bir geliştirme yok. Samsung gıdım gıdım artırım yapıyor. İşlemci aynı, 0.10 GHz yükselmesi bir şey ifade etmiyor. Geçen sene Exynos 2400e ile 2400 aynı diyenler, şimdi "fark var, 2400 daha iyi işlemci" diyecek. Tipik batarya 200 mAh artmış, nominale bakmak lazım. Kamera paketi aynı. Şarj hızı artmış görünse de, A36'ya koyulan şarj hızı bi' zahmet buna da koyulsun ama 90-120W'ların standart haline geldiği günümüzde yine az kalıyor. Ekranda ltpo olursa gelişme var diyilebilir ancak ekran/kasa oranı yine muamma. Kamera paketi aynı değişme yok, kopyala yapıştır yapıp geçmişler. Aslında bu cihazda Exynos 2500 kullanmaları gerekirdi. Açıkçası Exynos'a güvenmiyorum, rakiplerine göre çabuk eskiyor, modem çekim gücü düşük, batarya ve tüketim değerleri hem verimsiz hem de dengesiz, oyun performansı stabil değil, ısınmaya daha elverişli. S25 FE'de ben olsam Snapdragon 8S gen 4 kullanırdım. Samsung 3-5 kuruşun hesabını yaptığı için yenilik yapmıyor. Zaten sattığından ötürü yapmasına da gerek yok şu haliyle. Ne zaman insanlar markaya tavrını koyarak satın almaz, o zaman geliştirme yapmak zorunda kalırlar.

Bütçeyi arttırıp S25 serisine yöneleceğim gibi.

S26 FE Exynos 2600'ün çok az kısılmış versiyonu ile gelecek büyük ihtimal. 2500 ile gelirse rakipleri arayı çoktan aşmış olacak. Sıkıntı olur Samsung için.