Malzeme kalitesi bakımından ilk seri HMD Global üretimi Nokia telefonlar. Nokia 6 TA-1033 dünyanın en sağlam telefonlarından biridir, ekranını bozduğum için çok pişmanım.

Yazılım konusunda Samsung'tan daha iyisini kullanmadım. Belki Pixel'ler stock android ile daha performanslı çalışıyordur bilmiyorum.

Şıklık bakımından Huawei modellerini de hep sevmişimdir.

Herkesin kullanım senaryosu farklıdır tabi ama benim için telefon, uygulama yüklerken hafızayı düşündürmeyecek, tek şarjla bir günü çok rahat çıkaracak, kasma donma olmadan internette gezebilmemi sağlayacak bir araç. Bunu da bana şahsen en ucuza Xiaomi sağlıyor. Fiyat performans olarak da onu ekliyorum. Çok iyi cihazlar satmasa da belirli bir kalite standardının altına düşmüyor.

Google Pixel ve Sony. Sony yazılım güncellemesini düzgün ve uzun süre verse iPhone, Samsung falan kalmaz piyasada.
İmkansız. Çok pahalı ürünler sunuyorlar. Sağladıkları tek iyi şey kamera konusunda ileri seviye kullanıcılar için çok fazla ayar barındırması. Tasarımları eski ve UI konusunda da kötüler bence. Eski Xpreia'lardaki o güzellik maalesef yok. Daha iyi ses kartları, ekranlar, tasarım ve tonlarca yenilemeleri gereken şey var o fiyatları hak etmesi için.