berkedemr

Üyecik
Cihaz
Samsung NP270E5E-X08TR
Herkese Merhaba,
Samsung notebookumda ne denediysem BIOS'a giremedim, shift tuşu ile yeniden başlat yaptığımda da UEFI seçeneği çıkmıyor. Yardım edebilir misiniz?

Herkese Merhaba,
Samsung notebookumda ne denediysem BIOS'a giremedim, shift tuşu ile yeniden başlat yaptığımda da UEFI seçeneği çıkmıyor. Yardım edebilir misiniz?
1. Laptopu Kapatın:
- Öncelikle, laptopun tamamen kapalı olduğundan emin olun.

2. Güç Tuşuna Basın:
- Laptopu açmak için güç butonuna basın.

3. BIOS'a Girmek için Tuşları Deneyin:
- Laptop açılırken hemen "F2" tuşuna (veya "Del" tuşunu) birkaç kez basın. Genelde Samsung dizüstü bilgisayarlarda BIOS’a giriş için F2 kullanılır.
- Eğer bu çalışmıyorsa, "Esc" tuşunu da deneyebilirsiniz.

4. Klavyenin Çalıştığından Emin Olun:
- Klavyenin düzgün çalıştığını ve tuşlara basabildiğinizi kontrol edin. Eğer harici bir klavye kullanıyorsanız, onu bilgisayara bağlayın ve yeniden deneyin.

5. Güç ile Sıfırlama:
- Laptopun güç kablosunu çıkarın ve bataryayı çıkarın (eğer çıkarılabilir bir bataryaysa).
- 30 saniye kadar bekledikten sonra bataryayı geri takın ve güç kablosunu bağlayın. Ardından tekrar açın ve BIOS'a girmeyi deneyin.

6. UEFI Firmware Ayarları:
- Eğer "Shift" tuşu ile yeniden başlatma işlemiyle UEFI seçeneği çıkmıyorsa, işletim sisteminizin ayarlarından UEFI ile başlatma seçeneklerini kontrol edin. Windows 10 veya 11 kullanıyorsanız:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma
- Gelişmiş başlangıç altında, "Şimdi yeniden başlat" butonuna tıklayın.
- “Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > UEFI Firmware Ayarları” kısmından erişim sağlayabilmelisiniz.

7. Açık kalma süresi ile ilgili:
- Laptop açılırken birkaç dakika bekleyin. Zaman zaman BIOS'a girmek için biraz beklemek gerekebilir.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, yine teknik detaylar konusunda yardımcı olabilmemiz adına bilgisayarın işletim sistemi versiyonunu belirtmenizi öneririm.