- Makaleler
- 6
Samsung'un moderatorleri verdikleri cevaplarda hep Ui7'deki hataların UI8 de düzeltileceğini açıklamıs. Onlarda Ui7'den kurtulmak icin UI8'i hızlıca gelistiriyorlar.
Öve öve bitiremedikleri yazılımdan, şimdi de kurtulmak istiyorlar. Oda enteresan.
One UI, Android'e arayüz giydirme oluyor değil mi? Eğer öyle ise neden bu kadar uzun sürüyor ve sorunlu çıkıyor?
One UI, Android'e arayüz giydirme oluyor değil mi? Eğer öyle ise neden bu kadar uzun sürüyor ve sorunlu çıkıyor?
Ui7 iyi ama uzun sürdüğü için artık bitirmek istiyorlar. Yoksa yaptıkları gelişim çok iyi.
One Ui7 kötü kimse demiyor zaten, bu kadar geliştirme olduğu için insanlar hevesli idi. Her geliştirme de bu kadar bekleyelim öyleyse? Rakiplerinin gerisinde mi, önünde mi ona bakılır. 16 geliyor, 15'i yeni alacağız. Bu güncelleme döneminin başarısız üreticilerinden olduğunu kabul etmek kötü bir şey değildir. Ki şu ana kadar da çok başarısızlar. Güvensizlik ortamı oluşursa, insanlarda farklı marka tercih eder. 7 sene güncelleme sözü vermek, aynı zamanda düzenli güncelleme vereceğim demektir.
2+2 = 4 tabiri caizse. Mayıs ayından önce Ui7 beklemeyin o yüzden. Oda şüpheli net değil zaten.
Tab S9 kullanıyorum, Mart ayı güncellemesi bile gelmedi. Güvenlik güncellemeleri de düzenli gelmiyor. Mesele sadece Ui7 değil.
Hocam yazınızı yeni gordüm, kusuruma bakmayın lutfen.
Simdi teker teker cevaplamaya calısıcagım.
1-Samsung ilk defa cok fazla yenilik yaptı ama bir daha yapmasın
2-sakin olun Android 16 Haziran ayında sadece pixel de olacak. Diğer firmaların dağıtımı yine eylül ayını bulur ama Samsung dersini aldı ve temmuz ayında dagıtacak.
3-kesinlikle Samsung Android 15 geliştiricilerinden en basarısız olanı. Haklısınız.
4-nisan sonu mayıs bası zorunlu gelmesi. Hazirana kadar s serisinde güncellemeyi tamamlamak zorunda (Tab s ile Z serisi dahil)
5-Tab S9 aslında sadece telefonların belli modelleri her ay alıyor. Siz şu an ocak veya subat yaması aldıysanız, Mart değil nisan veya mayıs'ta gelecek. 3 ayda bir güvenlik yaması alıyorsunuz.
1-bunu zamanında ve doğru şekilde yapmalı, insanlar mutsuz. Sonuçta amiral gemisi telefonlar bunlar.
2-ben karakteristik olarak sakin bir yapıya sahibim. Samsung bile temmuz ayında dağıtacağız demedi, net konuşmamalısın bence.
3-bunu sadece ben söylemiyorum, insanlarla hemfikiriz zaten.
4-zorunlu derken? O liste tahmini ve sürekli değişen bir liste, Mayıs sonu ibaresi eklenirse kimse bir şey diyemez yine.
5- ve 3 ayda bir yama da yanlış aslında, S25 modelinde nisan güncellemesinde sadece 56 kritik açık kapatılmış. Her ay olmalı düzenli.
Bonus: Bu şekilde geç kalmaya devam ederse Samsung, çok müşteri kaybeder. Çinli rakipler bomba gibi, adamlar uçuyor. Silikon karbon bataryalar, 7000 mAh dayanan piller, 7 yıl güncelleme, IP69 serfitikaları, 100W şarjlar, hızlı güncellemeler almaları, tasarım.