mete01
Üstün
Yarın gidip mağazada ikisini de deneyeceğim hoşuma gideni alacağım. Siz olsanız hangisini alırsınız uzun götürsün diye iPad alırım şimdi ama Samsung da daha iyi not tutuluyor diyorlar.
Vallahi ben Galaxy Tab S8 kullanıyordum. Satıp iPad A16'ya geçtim. iPad daha iyi not tutuluyor. GoodNotes Samsung notesten çok daha işlevsel. Ayrıca kullanımınıza göre söyleyeceğim.
Ekran 120 Hz olmasına gerek yok zaten not tutup okuaycaksınız.
Yıllık 400 TL'ye GoodNotes almak çok daha mantıklı. Çünkü daha stabil ve sorunsuz çalışıyor.
Batarya olarak S10 FE iPad 11e göre daha kötü.
DeX modu Samsung'ta iyiydi onda da klasik DeX modunu kaldırıp iPad gibi yaptılar. Bu durumda ikisi eş.
Kalem olarak iPad kalemleri samsunga göre tek handikapı şarjlı olması. Onda da şarjı yoğun kullanımda 2 gün gidiyor. 30dakikada tam şarj oluyor. Molaya çıkınca şarja koyunca zaten dolmuş oluyor. Ders esnasında biterse de 1 dakikalık şarj 2 saat kullanım sunuyor.
IPad'de sahte kalemler gayet iş yapıyor. 250 TL'ye aldığım fibaks kalem 6 aydır gayet güzel çalışıyor.
iPad kalem uçları hem sahte hem orijinal birçok yerde satılıyor. Garantiyi beklemeye gerek yok. Eridi derdi yok. Çok çok 40-50TL'ye bir kalem ucu alınabiliyor.
Ekran olarak 4:3 ders açısından daha rahat. 16:9 ise film açısından daha iyi ama zaten ders için kullanacağınız için iPad öne çıkıyor.
iPad işlemcisi samsunga göre çok daha güçlü.
IPad'de DisplayPort çıkışı var. Samsung FE serisine vermiyor. Type-C ile ekrana yansıtıp PC gibi de kullanabilirsiniz. Samsung'ta ise kablosuz DeX yapmak için uğraşıp durmak gerekiyor. Ayrıca aşırı donuyor kablosuz DeX.
Galaxy AI ya da Apple AI sizin hiçbir işinize yaramayacak zaten ders çalışacaksınız.
Zaten ders çalışacağınız için bir de optimizasyon sorunları o sorun bu sorun.
Ayrıca yıllardır söylenen yalana da inanmayın hala Exynos'taki sorunlar çözülemedi. Zaten çözülse Samsung S25-S26 Ultra serisinde Qualcomm kullanmazdı.
IPad'de GPS yok. İbeacon var. Yine konum bulunabiliyor. Sorun olmuyor.
iPad kılıfları piyasada yıllar geçse de rahatlıkla bulunabiliyor. En basitinden telefoncularda hala iPad 5. nesil kılıfları satılıyor ama Samsung eski kılıflarını bulmak zor. Bundan 3 yıl sonra kılıf değiştirmek istediğinizde değiştirmekte bayağı zorlanacaksınız.
Bunlar benim kendi deneyimlerim. Kimse de şurada hatalısın diyemez. Çünkü birebir yaşadım. Tab S8 de kullandım. Tab S6 Lite'de. iPad 9 da kullandım. iPad 11 de. iPad 9'umu sattım çünkü samsunga 1 kez daha şans vermek istiyordum. Bir de Samsung telefonlar güzel olduğu için ekosistem yaparım diye düşündüm. Tab S8 aldım ve iPad 9 bile çok daha iyi olduğunu fark ettim. Gittim borca girip tekrar iPad aldım. İyi ki de almışım.
Sana tavsiyem Samsung fanboylara takılma. Ben olsam iPad alır keyfime bakardım.
Samsung ekranı daha iyi diyenler de FE ve A olmayan seriler için geçerli olabilir ancak iPad ekranı FE ve A serisinin ekranından çok daha iyi.
Pt'de öğrenci indirimi ile iPad A16 ile Tab S10FE aynı fiyata geliyor.
Bu arada iPad 10 önermiyorum. Daha yeni nesil iPad A16 daha uygun fiyata satılıyor.