Yarın gidip mağazada ikisini de deneyeceğim hoşuma gideni alacağım. Siz olsanız hangisini alırsınız uzun götürsün diye iPad alırım şimdi ama Samsung da daha iyi not tutuluyor diyorlar.

Vallahi ben Galaxy Tab S8 kullanıyordum. Satıp iPad A16'ya geçtim. iPad daha iyi not tutuluyor. GoodNotes Samsung notesten çok daha işlevsel. Ayrıca kullanımınıza göre söyleyeceğim.
Ekran 120 Hz olmasına gerek yok zaten not tutup okuaycaksınız.
Yıllık 400 TL'ye GoodNotes almak çok daha mantıklı. Çünkü daha stabil ve sorunsuz çalışıyor.
Batarya olarak S10 FE iPad 11e göre daha kötü.
DeX modu Samsung'ta iyiydi onda da klasik DeX modunu kaldırıp iPad gibi yaptılar. Bu durumda ikisi eş.
Kalem olarak iPad kalemleri samsunga göre tek handikapı şarjlı olması. Onda da şarjı yoğun kullanımda 2 gün gidiyor. 30dakikada tam şarj oluyor. Molaya çıkınca şarja koyunca zaten dolmuş oluyor. Ders esnasında biterse de 1 dakikalık şarj 2 saat kullanım sunuyor.
IPad'de sahte kalemler gayet iş yapıyor. 250 TL'ye aldığım fibaks kalem 6 aydır gayet güzel çalışıyor.
iPad kalem uçları hem sahte hem orijinal birçok yerde satılıyor. Garantiyi beklemeye gerek yok. Eridi derdi yok. Çok çok 40-50TL'ye bir kalem ucu alınabiliyor.
Ekran olarak 4:3 ders açısından daha rahat. 16:9 ise film açısından daha iyi ama zaten ders için kullanacağınız için iPad öne çıkıyor.
iPad işlemcisi samsunga göre çok daha güçlü.
IPad'de DisplayPort çıkışı var. Samsung FE serisine vermiyor. Type-C ile ekrana yansıtıp PC gibi de kullanabilirsiniz. Samsung'ta ise kablosuz DeX yapmak için uğraşıp durmak gerekiyor. Ayrıca aşırı donuyor kablosuz DeX.
Galaxy AI ya da Apple AI sizin hiçbir işinize yaramayacak zaten ders çalışacaksınız.
Zaten ders çalışacağınız için bir de optimizasyon sorunları o sorun bu sorun.
Ayrıca yıllardır söylenen yalana da inanmayın hala Exynos'taki sorunlar çözülemedi. Zaten çözülse Samsung S25-S26 Ultra serisinde Qualcomm kullanmazdı.
IPad'de GPS yok. İbeacon var. Yine konum bulunabiliyor. Sorun olmuyor.
iPad kılıfları piyasada yıllar geçse de rahatlıkla bulunabiliyor. En basitinden telefoncularda hala iPad 5. nesil kılıfları satılıyor ama Samsung eski kılıflarını bulmak zor. Bundan 3 yıl sonra kılıf değiştirmek istediğinizde değiştirmekte bayağı zorlanacaksınız.

Bunlar benim kendi deneyimlerim. Kimse de şurada hatalısın diyemez. Çünkü birebir yaşadım. Tab S8 de kullandım. Tab S6 Lite'de. iPad 9 da kullandım. iPad 11 de. iPad 9'umu sattım çünkü samsunga 1 kez daha şans vermek istiyordum. Bir de Samsung telefonlar güzel olduğu için ekosistem yaparım diye düşündüm. Tab S8 aldım ve iPad 9 bile çok daha iyi olduğunu fark ettim. Gittim borca girip tekrar iPad aldım. İyi ki de almışım.
Sana tavsiyem Samsung fanboylara takılma. Ben olsam iPad alır keyfime bakardım.
Samsung ekranı daha iyi diyenler de FE ve A olmayan seriler için geçerli olabilir ancak iPad ekranı FE ve A serisinin ekranından çok daha iyi.
Pt'de öğrenci indirimi ile iPad A16 ile Tab S10FE aynı fiyata geliyor.

Bu arada iPad 10 önermiyorum. Daha yeni nesil iPad A16 daha uygun fiyata satılıyor.

Bende iPad 10 üzerindeki deneyimlerimi söylemek isterim.
Cihaz alındığında klasik Apple malzeme kalitesine yoğunlaşmış standart bir tablet bekliyordum. İlk oradan dandik bir malzeme kalitesi ile karşılaşınca garipsedim.
Daha sonra ekran kesinlikle plastik hissettiriyor ve lamine olmayan ekran kullanılmış. Ekran bu yüzden kesinlikle dandik. Hani fark hissedilir mi dersen kesinlikle evet. (ucuz çok eski tabletim vardı o bile daha iyi hissettiriyordu, hatta eski iPad'ler bile daha iyiydi.)
Cihazın Apple Pencil'ı birlikte almıştım ve kalemi güzel. Ancak dokunmatik kontrolü olmaması eksi benim için. Sonuçta 2.5k gibi fiyatlara satılıyordu ve o fiyata başka markalarda o özellik vardı. Bir de ekran dandik olduğu için çok fazla ses çıkarıyor.
Performansı ortalama AppStore'daki her şeyi gayet iyi çalıştırıyordu. Ancak Apple'ın kendi notlar uygulaması kötü, Freenotes indirdim o her girdiğimde reklam çıkıyordu ve daha sonra aldığım Huawei tabletin not uygulamasına göre daha kötüydü ancak ortalama o kadar kötü değil ama Huawei Notes'a göre kötüydü.
Cihaz iPadOS 18 de gayet akıcı hızlıydı memnundum. Ancak iPadOS 26'dan sonra çok fazla takılmaya, donmaya ve kasmaya başladı. Ayrıca deli gibi ısınıyordu. Beta sürecidir desem de stabil sürümde bile değişen bir şey olmadı.
Sonuç olarak pek memnun olmadığım bir cihazdı. Eskiden de iPad kullanıyordum ve o da düz seri olmasına rağmen kesinlikle daha kaliteli ve bunun gibi kasma donması olmuyordu.
Daha sonra Huawei tablete geçince rahatladım. Kaliteli ekran, güzel malzeme kalitesi, ortalama kalem (dokunmatik tuşu var) ve iPad'e göre daha hafif daha taşınabilir geldi.
Ben burada fanboyluk yapmıyorum, hiç kimse yapmıyor ki deneyimlerimi söyledim. Ama burada şunu fark ettim güncel olarak iPad alacaksanız düz seriden uzak durmanız. En azından Apple düzeltene kadar.
Burada Huawei'de bile çok eski modellerin kılıfı bulunuyor. Aynı şekilde Samsung içinde geçerli. Kılıf konusunda iki markada sorun çekmezsin. İkisi de Türkiye'de ün yapmış firmalar.

İkilemde kaldım şimdi hangisini alsam diye IPad'in uzun yıllar goturecegine eminim. Samsung tabletde kullandım uzun bir kullanım vereceğini sanmıyorum. Magazadaki personelede güven olmuyor hangisinden daha çok prim alacaksa onu öneriyor.

İkilemde kaldım şimdi hangisini alsam diye IPad'in uzun yıllar goturecegine eminim. Samsung tabletde kullandım uzun bir kullanım vereceğini sanmıyorum. Magazadaki personelede güven olmuyor hangisinden daha çok prim alacaksa onu öneriyor.

Artık sen bilirsin. Herkes deneyimlerini söyledi. Sonuçta senin paran senin tercihin.

Vallahi ben Galaxy Tab S8 kullanıyordum. Satıp iPad A16'ya geçtim. iPad daha iyi not tutuluyor. GoodNotes Samsung notesten çok daha işlevsel. Ayrıca kullanımınıza göre söyleyeceğim.
Ekran 120 Hz olmasına gerek yok zaten not tutup okuaycaksınız.
Yıllık 400 TL'ye GoodNotes almak çok daha mantıklı. Çünkü daha stabil ve sorunsuz çalışıyor.
Batarya olarak S10 FE iPad 11e göre daha kötü.
DeX modu Samsung'ta iyiydi onda da klasik DeX modunu kaldırıp iPad gibi yaptılar. Bu durumda ikisi eş.
Kalem olarak iPad kalemleri samsunga göre tek handikapı şarjlı olması. Onda da şarjı yoğun kullanımda 2 gün gidiyor. 30dakikada tam şarj oluyor. Molaya çıkınca şarja koyunca zaten dolmuş oluyor. Ders esnasında biterse de 1 dakikalık şarj 2 saat kullanım sunuyor.
IPad'de sahte kalemler gayet iş yapıyor. 250 TL'ye aldığım fibaks kalem 6 aydır gayet güzel çalışıyor.
iPad kalem uçları hem sahte hem orijinal birçok yerde satılıyor. Garantiyi beklemeye gerek yok. Eridi derdi yok. Çok çok 40-50TL'ye bir kalem ucu alınabiliyor.
Ekran olarak 4:3 ders açısından daha rahat. 16:9 ise film açısından daha iyi ama zaten ders için kullanacağınız için iPad öne çıkıyor.
iPad işlemcisi samsunga göre çok daha güçlü.
IPad'de DisplayPort çıkışı var. Samsung FE serisine vermiyor. Type-C ile ekrana yansıtıp PC gibi de kullanabilirsiniz. Samsung'ta ise kablosuz DeX yapmak için uğraşıp durmak gerekiyor. Ayrıca aşırı donuyor kablosuz DeX.
Galaxy AI ya da Apple AI sizin hiçbir işinize yaramayacak zaten ders çalışacaksınız.
Zaten ders çalışacağınız için bir de optimizasyon sorunları o sorun bu sorun.
Ayrıca yıllardır söylenen yalana da inanmayın hala Exynos'taki sorunlar çözülemedi. Zaten çözülse Samsung S25-S26 Ultra serisinde Qualcomm kullanmazdı.
IPad'de GPS yok. İbeacon var. Yine konum bulunabiliyor. Sorun olmuyor.
iPad kılıfları piyasada yıllar geçse de rahatlıkla bulunabiliyor. En basitinden telefoncularda hala iPad 5. nesil kılıfları satılıyor ama Samsung eski kılıflarını bulmak zor. Bundan 3 yıl sonra kılıf değiştirmek istediğinizde değiştirmekte bayağı zorlanacaksınız.

Bunlar benim kendi deneyimlerim. Kimse de şurada hatalısın diyemez. Çünkü birebir yaşadım. Tab S8 de kullandım. Tab S6 Lite'de. iPad 9 da kullandım. iPad 11 de. iPad 9'umu sattım çünkü samsunga 1 kez daha şans vermek istiyordum. Bir de Samsung telefonlar güzel olduğu için ekosistem yaparım diye düşündüm. Tab S8 aldım ve iPad 9 bile çok daha iyi olduğunu fark ettim. Gittim borca girip tekrar iPad aldım. İyi ki de almışım.
Sana tavsiyem Samsung fanboylara takılma. Ben olsam iPad alır keyfime bakardım.
Samsung ekranı daha iyi diyenler de FE ve a olmayan seriler için geçerli olabilir ancak iPad ekranı FE ve a serisinin ekranından çok daha iyi.
Pt'de öğrenci indirimi ile iPad A16 ile Tab S10FE aynı fiyata geliyor.

Bu arada iPad 10 önermiyorum. Daha yeni nesil iPad A16 daha uygun fiyata satılıyor.

Batarya ve ekran konusundaki eleştirilere kesinlikle katılmıyorum, cihazı kendim kullanmasam belki inanırdım ama pil performansı gerçekten çok iyi; hiçbir özelliği kapatmadan 10 saat ekran süresi alabiliyorum ve tazeleme hızını 60Hz'e düşürdüğünüzde bu süre 1-2 saat daha artıyor. Ayrıca bu tablette ders çalışacak biri için ekranın lamine olması çok kritik bir avantaj; lamine olmayan ekranlardaki o cam ile panel arasındaki boşluk hissi gerçekten kötü ve kalemle yazarken sanki havaya yazıyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Tab S10 FE'de ise kalem ucu tam olarak dokunduğunuz yere temas ediyor, bu da not tutarken veya yazı yazarken büyük bir konfor sağlıyor. Cihazın optimizasyonu gayet stabil, yapay zeka özellikleri de işimi oldukça kolaylaştırıyor. Sonuç olarak bir marka fanı değilim, hatta Apple ürünlerini genel olarak daha kullanışlı bulurum ama günün sonunda hangi cihaz verdiğim paranın karşılığını donanımsal olarak daha iyi veriyorsa onu tercih ederim, seçimimi de bu yönde yaptım.

Oncelikle 8 Gen 1 tablet kullanip direkt butun islemci serisi olan ''Exynos'''a suc atan, 4:3 ekran kullanilmasini ''arti'' olarak goren ve mid grade bile zar zor sayilabilen cipsetli bir tablet ile flagship cipsetli bir tableti kiyaslayan kisileri dinlemeyin derim.

Acikcasi sizi iPad tarafini secmenizi gerektirecek bir kosul (Apple ekosistemi vs.) goremiyorum. S10 FE hos, S10 FE+ daha da hos. Ben sizin durumunuzda olsaydim S10 Lite da dusunurdum herhalde. Cipseti evet, daha gucsuz ancak ders calisirken bile bayacak kadar gucsuz de degil. Onun da ekrani lamine ve kalemle geliyor. Tabii daha ucuz oldugu icin, FE olanina kiyasla birkac konuda daha kirpik. Onlara da kendiniz bakarak karar verirsiniz.

Bir tik daha tuzlu oluyor ancak gecenlerde Matepad 11.5 S'in 2026 surumu cikti. 256+12 surumu Huawei'nin kendi sitesinden 20K TL'ye alabiliyorsunuz su anda. GApps kurulu gelmemesi (kendiniz biraz ugrasla kurabiliyorsunuz) sorun olmayacaksa guzel bir alternatif. Bunun da ekrani lamine olmali, PaperMatte surumu alirsaniz ki olmayan surumunu satista goremedim.

Oncelikle 8 gen 1 tablet kullanip direkt butun islemci serisi olan "Exynos"a suc atan, 4:3 ekran kullanilmasini "arti" olarak goren ve mid grade bile zar zor sayilabilen cipsetli bir tablet ile flagship cipsetli bir tableti kiyaslayan kisileri dinlemeyin derim.

Açıkçası sizi iPad tarafini secmenizi gerektirecek bir kosul (Apple ekosistemi vs.) Goremiyorum. S10 FE hos, S10 FE+ daha da hos. Ben sizin durumunuzda olsaydim S10 Lite da dusunurdum herhalde. Cipseti evet, daha gucsuz ancak ders calisirken bile bayacak kadar gucsuz de degil. Onun da ekrani lamine ve kalemle geliyor. Tabii daha ucuz oldugu icin, FE olanina kiyasla birkac konuda daha kirpik. Onlara da kendiniz bakarak karar verirsiniz.

Bir tik daha tuzlu oluyor ancak gecenlerde MatePad 11.5 S'in 2026 surumu cikti. 256+12 surumu Huawei'nin kendi sitesinden 20k TL'ye alabiliyorsunuz su anda. GApps kurulu gelmemesi (kendiniz biraz ugrasla kurabiliyorsunuz) sorun olmayacaksa guzel bir alternatif. Bunun da ekrani lamine olmali, papermatte surumu alirsaniz ki olmayan surumunu satista goremedim.

Aynen şu an S21 kullanıyorum. 17 dakikalık oyundan sonra telefon yanıyor. S20 de kullandım. Hadi diyeceksin şimdi yeni nesilde çözüldü. Arkadaşım S24 Plus kullanıyor. 2 el(yaklaşık 30-50dk) oyun oynadıktan sonra cihaz yanıyor. Kapatmak zorunda kalıyoruz. Sen ne anlatıyorsun. Bir fanboy daha. Madem Exynos düzeldi niye Tab S10 ve Tab S11'de MediaTek kullanılıyor. Madem çözüldü S25 serisinde Qualcomm kullanılıyor. Ders çalışmaya yetecek gücü var diyorsunuz. 2 yıl sonra Samsung bloatware ekledikten çöken yazılımlarla boğuşurken iPad işlemcisi gücünden dolayı hala kullanılır olacak.
Tekrarlıyorum şu an ikinci el bakan biri Tab s5e mi alır iPad 9 mu? Tabii ki iPad 9 alır. Aynı senenin işlemcisini kullandıkları halde.

Aynen şu an S21 kullanıyorum. 17 dakikalık oyundan sonra telefon yanıyor. S20 de kullandım. Hadi diyeceksin şimdi yeni nesilde çözüldü. Arkadaşım S24 Plus kullanıyor. 2 el(yaklaşık 30-50dk) oyun oynadıktan sonra cihaz yanıyor. Kapatmak zorunda kalıyoruz. Sen ne anlatıyorsun. Bir fanboy daha. Madem Exynos düzeldi niye Tab S10 ve Tab S11'de MediaTek kullanılıyor. Madem çözüldü S25 serisinde Qualcomm kullanılıyor. Ders çalışmaya yetecek gücü var diyorsunuz. 2 yıl sonra Samsung bloatware ekledikten çöken yazılımlarla boğuşurken iPad işlemcisi gücünden dolayı hala kullanılır olacak.
Tekrarlıyorum şu an ikinci el bakan biri Tab s5e mi alır iPad 9 mu? Tabii ki iPad 9 alır. Aynı senenin işlemcisini kullandıkları halde.

E sen fanboy olmuyor musun? Ayrıca tabletler büyüktür, Exynos'un o ısısını telefondaki gibi hissetmezsin.
Ayrıca iPad'lerin sorunu yok mu? O iPad 9'a iPadOS 26 yükle bakalım ne oluyor.
2.el bakan biri Tab s5e 5.500 TL iPad 9 9-10k ya satılıyor aynı fiyat mı? Ya da aynı nesiller mi? Sırf daha da kötülemek için sebepler uydurmaktan başka bir şey değildir.
Tab S6 Lite kullanmışsınız, donanımı kötü zaten.
Tab S7/S8'de sorun yaşamanıza bir şey demem yaşamışsınızdır ancak bu Tab S10 FE gibi cihazların kötü olduğunu göstermiyor.Bende iPad 10/11 kötü diyorum ancak bu diğer iPadleri kötü yapar mı? hayır.
İstersen herkese fanboy de, kimse burada fanboyluk yapmıyor ama sen bilirsin.

Bende iPad alacaktım fakat bir sürü video gördüm. Bunlar inceleme videosu falan değildi. "iPad ile 30dk not tutmuşumdur" diye videolar, herkes ısınmasından şikayetçi. Tab S10 FE alacağım bende sanırım. Extra masraf da yapmıyorsun kalem de kutudan çıkıyor.