Sadece kamera için alacaksan mantıklı değil. Oyun ve pil için çok zayıf.
Saydığın her konuda çok iyi iş çıkarıyor S24 FE. 1 aydır kullanıyorum S22'den geçen biri olarak kamera batarya bariz çok iyi ve işlemcisi sorunlu değil çok serin çalışıyor günlük kullanımda.
256 GB sana göre uzun ömürlü ve yüksek bir depolama ise kolay gelsin.
UFS 4.0 barındırdığı için gayet hızlı ve yeterli standart kullanıcı için evet. Gömmek için gömmüşsün telefonu kullanmadığın için bir şey demiyorum. Kullananlar zaten keyfini çıkarıyor. İşlemcisi S24 Ultra'dan bile yüksek puanlar alıyor.

Pil, opsiyonel olarak iyi, evet. İşlemcisi de çok çabuk yavaşlıyor. Plus modeli bile hemen yavaşlıyorken, FE modelinin kusursuz olması beklenemez. İki defa garantiye vermesine ve hatta sıfırıyla değiştirilmesine rağmen bir ton sorun yaşayan insanla dolu Reddit. Hepsini paylaşmayacağım, ancak arkadaşım zamanında Samsung için böyle bir konu açtı ve yorumlarını da belirtti. Pil tasarrufunu ayarlayıp tüm uygulamaları kaldırmasına rağmen yine de pil ömrünü uzatamadı. Daha fazla diyaloğa girmeyeceğim. Sonuç belli.

Reddit sublarında her telefon için şikayet var. İşlemci neye göre yavaşlıyor? Daha yeni çıktı ve kronik sorunu yok. Aşırı hızlı ve verimli.

Gayet de alinabilir bir cihaz, zamanla yavaslayacagi iddiasi falan dogru degil. Exynos cipleri biyolojik canli zanneden bir kitle var. Reddit uzerinde dogru - yanlis sikayeti olmayan tek model bulamazsiniz.

Bir çoğuna baktım ama sadece pilden şikayetçiler. Yavaşladığını açıkcası hiç kimseden duymadım. S23FE bile çok ısınmasına rağmen performansını kaybetmedi. Onda tek sorun çok fazla ısınması. Bildiğim kadarıyla S24FE’de azaltılmış. Daha doğrusu Reddit’te öyle söylemişler. Kısaca sadece pil sıkıntılı.

GB ile çok da bir alakası yok bu işin. Ama depolama alanı azalınca kasar. İhtiyaca göre değişir. Ama siz RAM’den mi bahsediyorsunuz depolama alanı mı?

Peki sadece merak ettim sizin önereceğimiz telefon ne olucak ki? Honor 200 olabilir yani S24FE’den sonra.

Hem S24FE’ye bir sürü performans güncellemesi geldi. Batarya daha düzgün yani o kadar da iyi değil ama yine daha düzgün. Çok sık kullanmayan uzun süreli kullanım için gayet iyi bir telefon. S21 bile hala iyi durumda açıkcası. Bir de 7 yıl güncellemeyi kaldıramaz derseniz de şöyle diyeyim S8’e port ile OneUI 7 kurulunca hataları olsa bile iyi. Hatalarda zaten resmi olmadığı için kaynaklanıyor.
hocam hafıza olarak 256 gb telefonun ömrü boyunca (güncelleme desteği bitene kadar) yeterli olur mu?

Birçoğuna baktım ama sadece pilden şikayetçiler. Yavaşladığını açıkçası hiç kimseden duymadım. S23 FE bile çok ısınmasına rağmen performansını kaybetmedi. Onda tek sorun çok fazla ısınması. Bildiğim kadarıyla S24 FE'de azaltılmış. Daha doğrusu Reddit'te öyle söylemişler. Kısaca sadece pil sıkıntılı.

GB ile çok da bir alakası yok bu işin. Ama depolama alanı azalınca kasar. İhtiyaca göre değişir. Ama siz RAM'den mi bahsediyorsunuz depolama alanı mı?

Peki sadece merak ettim sizin önereceğimiz telefon ne olacak ki? Honor 200 olabilir yani S24 FE'den sonra.

Hem S24 FE'ye bir sürü performans güncellemesi geldi. Batarya daha düzgün yani o kadar da iyi değil ama yine daha düzgün. Çok sık kullanmayan uzun süreli kullanım için gayet iyi bir telefon. S21 bile hala iyi durumda açıkçası. Bir de 7 yıl güncellemeyi kaldıramaz derseniz de şöyle diyeyim S8'e port ile One UI 7 kurulunca hataları olsa bile iyi. Hatalarda zaten resmi olmadığı için kaynaklanıyor.

Honor 200'ü söyledim arkadaşa S24 FE daha iyi diyor o yüzden bir şey demedim bu arkadaş sadece cihazı kötülüyor bir öneri söyler misiniz 4 5 defa yazdım yanıtlarına telefon önermiyor.

Saydığın her konuda çok iyi iş çıkarıyor S24 FE. 1 aydır kullanıyorum S22'den geçen biri olarak kamera batarya bariz çok iyi ve işlemcisi sorunlu değil çok serin çalışıyor günlük kullanımda.

UFS 4.0 barındırdığı için gayet hızlı ve yeterli standart kullanıcı için evet. Gömmek için gömmüşsün telefonu kullanmadığın için bir şey demiyorum. Kullananlar zaten keyfini çıkarıyor. İşlemcisi S24 Ultra'dan bile yüksek puanlar alıyor.

Reddit sublarında her telefon için şikayet var. İşlemci neye göre yavaşlıyor? Daha yeni çıktı ve kronik sorunu yok. Aşırı hızlı ve verimli.
S22 dediğin telefon zaten sorunlu bir işlemci kullanıyordu. Aşırı sorunlu bir işlemci ile normal bir işlemciyi nasıl karşılaştırmayı becerdin, anlamak güç gerektiriyor doğrusu. UFS 4.0 barındıran her telefon hızlı ve yeterli oluyorsa POCO X7 PRO alabilirsin. Gömmek için değil, bildiğim için gömerim. Daha önce S24U kullandığımı forumda konularımda sık sık belirtiyorum. 24FE modelini tek başına 23 yerden yere vuruyor.

Fakat anlaşılan o ki sen telefonu lüks bir aygıt olarak görüyorsun. O zaman sana da bu yaklaşım ile sorayım: Hayatında eline kaç kere S24U aldın? AVM haricinde yanından bile geçmemişsindir. İşlemcisinin S24 Ultra'dan yüksek puan alması o telefonu daha iyi yapmaz. Reddit sublarında her telefon için bu denli yüksek şikayet bulunmuyor.

Son sorunu Samsung’a mail atarak sorabilirsin. Diyaloğa girmeyeceğim çünkü okumuyorsun. Okumayan ve böyle iğrenç bir üslup ile yaklaşan birine bir şey anlatmama gerek yok. Samsung’u kendinde o kadar yüceltmişsin ki sorarken bile "Bu işlemciye rakip başka işlemci var mı?" diyorsun. POCO X7 PRO’daki işlemci sana göre boru sanırım. İstediği kadar kağıt üstünde yüksek puan alsın, günlük kullanımda boş.

128 GB depolama seçeneği bulunan bir telefonun gerçekten 7 yıl güncelleme alıp stabil kalacağına inanıyor musun? Hadi sen 256 GB olanı aldın, marka 128 ve 256 diye ayrım mı yapacak? 256 GB ve minimum 8 GB ram ile başlasa sorun bile olmayacak. Ama değil. "Bu telefonun 128 GB olanı da var, doğru" diye kısar geçer. Yukarıda da S8’e One UI 7 kurup stabil olduğunu yazan olmuş. Memnunsanız ne gerek var S25 falan almaya? S3 Mini’ye de kur geç, neticede stabil diyorsunuz?

Göz ardı listeme hoş geldin. Böyle bir ön yargı ile yaklaştığın için model falan önermeyeceğim. Konu başlığında “S24 FE alınır mı?” yazıyor, telefon önerisi yapın değil. Öneri yapmak zorunlu değil.

S22 dediğin telefon zaten sorunlu bir işlemci kullanıyordu. Aşırı sorunlu bir işlemci ile normal bir işlemciyi nasıl karşılaştırmayı becerdin, anlamak güç gerektiriyor doğrusu. UFS 4.0 barındıran her telefon hızlı ve yeterli oluyorsa POCO X7 PRO alabilirsin. Gömmek için değil, bildiğim için gömerim. Daha önce S24U kullandığımı forumda konularımda sık sık belirtiyorum. 24FE modelini tek başına 23 yerden yere vuruyor.

Fakat anlaşılan o ki sen telefonu lüks bir aygıt olarak görüyorsun. O zaman sana da bu yaklaşım ile sorayım: Hayatında eline kaç kere S24U aldın? AVM haricinde yanından bile geçmemişsindir. İşlemcisinin S24 Ultra'dan yüksek puan alması o telefonu daha iyi yapmaz. Reddit sublarında her telefon için bu denli yüksek şikayet bulunmuyor.

Son sorunu Samsung’a mail atarak sorabilirsin. Diyaloğa girmeyeceğim çünkü okumuyorsun. Okumayan ve böyle iğrenç bir üslup ile yaklaşan birine bir şey anlatmama gerek yok. Samsung’u kendinde o kadar yüceltmişsin ki sorarken bile "Bu işlemciye rakip başka işlemci var mı?" diyorsun. POCO X7 PRO’daki işlemci sana göre boru sanırım. İstediği kadar kağıt üstünde yüksek puan alsın, günlük kullanımda boş.

128 GB depolama seçeneği bulunan bir telefonun gerçekten 7 yıl güncelleme alıp stabil kalacağına inanıyor musun? Hadi sen 256 GB olanı aldın, marka 128 ve 256 diye ayrım mı yapacak? 256 GB ve minimum 8 GB ram ile başlasa sorun bile olmayacak. Ama değil. "Bu telefonun 128 GB olanı da var, doğru" diye kısar geçer. Yukarıda da S8’e One UI 7 kurup stabil olduğunu yazan olmuş. Memnunsanız ne gerek var S25 falan almaya? S3 Mini’ye de kur geç, neticede stabil diyorsunuz?

Göz ardı listeme hoş geldin. Böyle bir ön yargı ile yaklaştığın için model falan önermeyeceğim. Konu başlığında “S24 FE alınır mı?” yazıyor, telefon önerisi yapın değil. Öneri yapmak zorunlu değil.
Dostum sen komplekslisin herhalde. Üslubumun neresi iğrenç neye kuruldun böyle çözemedim. Ben S23 modelini de kullandım gir profilime incelemesine bak. S22 ile niye karşılaştırmayayım? 8 Gen 1 sadece termal açıdan sorunluydu.

AVM haricinde S24 Ultra'nın yanından geçememişsindir ne demek? Çocuk musun sen? Burada ne anlatmaya çalışıyorsun yani S24 Ultra almak her yiğidin harcı değil falan mı? Ben gereksinimlerimi karşılayan modeli alırım. 5 yıldır S serisi kullanıyorum ben bana Samsung'u anlatma.

S24 Ultra FE'yi 23 yerden vuruyor demişsin. Sayar mısın? 23'e tamamlamanı istiyorum. Ben performans anlamında yüksek sonuçlar veriyor dedim. O fiyata bu işlemci çok iyi ve evet rakibi yok bu fiyata. Poco deme bana madem bu kadar poco seversin sen kullan dostum. Bug dolu, arayüzü çirkin ve kasası plastik telefon kullanmak istemiyorum ben sırf içinde MediaTek 9000 Ultra Pro Plus Max var diye.

Ben sana 128 GB değil 256 GB'dan bahsettim standart kullanıcı için yeterli diye. Okuduğunu anla ilk. Ayrıca, 128 GB bile normal kullanıcı için 7 sene götürür. Ama bu 7 sene boyunca aynı performansı vereceği anlamına gelmez. Varsa öyle bir model söyle bilelim. Pazarlama stratejisi bu. Anlamaman normal.

Son olarak beni göz ardı edebilirsin sorun değil, sen verilen cevaplara fazla haşlanmışsın ona güldüm daha çok. Saçma cümleler kurmuşsun öfkenden. Bana model önermene de gerek yok, zaten yeterince bilgiliyim bu konularda.

Önermezseniz önermeyin. Ben bir kere konu açıklamasına yazmışım, başka alternatif öneri var mı? Gözümüze bu telefonu kestirdiğimiz için bu telefonu yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önermezseniz önermeyin. Ben bir kere konu açıklamasına yazmışım, başka alternatif öneri var mı? Gözümüze bu telefonu kestirdiğimiz için bu telefonu yazdım. Siz sadece başlıklara bakıp ona göre mi cevap yazıyorsunuz? Ayrıyeten kaç yıldır farklı forumlarda geziyorum, kaç tane açtığım gibi konu açılmış ve Insanlara'a ürünü kötü b ürünü al' gibi cevaplar yazılıyor. Ben açıklamamda sadece 'Samsung Istiyoruz'da yazmadım. Madem biliyorsunuz, yardımcı olmak istiyorsanız ona göre yazın o zaman. 256 GB dedim, ne yapayım 1 TB'lık telefona mı bakalım? O telefonların da 128 GB olanı var, bu alanlar enayi işi o zaman. Buradan kastım, ben iPhone 11 kullanıyorum, 64 GB şu an telefonum yetmiyor. Arkadaşımın da bu duruma düşmemesi için soruyoruz. İstediğin telefonu kullan, Ultra serisini kullanıyorsun diye herkesin parası mı var Ultra serisini kullansın? Bir telefon olmuş 64 bin birim, gelmişsin buradan yazmışsın, yanımızdan bile geçmemişsin üslubunla konuş. S23 Ultra'nın geçmesi normal zaten, bir önceki neslin en yükseği ile yeni neslin orta alt segmentiyle mi münakaşa etmeye çalışıyorsun?"

Bu arada Honor 200'ü S24 FE istenmezse diye önerdim yoksa S24 FE tabii ki daha iyi.

Alınır, Samsung shoptan adaptör+256 GB 26, 5bin TL. Onada bakabilirsiniz en kötü.

Sadece kamera için alacaksan mantıklı değil. Oyun ve pil için çok zayıf.

S24 FE oyun ve pil için çok mu zayıf? Pil hadi neysede hocam Exynos 2400e söz konusu cihazın işlemcisi. Ek olarak kamerasıda kötü değil zaten.

Teşekkürler hocam arkadaş aldı telefonu.
Hayırlı olsun.