Hangisi?

• Honor 400 Pro 12/512

Oy: 6 28,6%
  • S25 FE 8/256

Oy: 15 71,4%

• Oy verenlerin toplamı
    21
Bütçe
36.000 TL
Yazılım desteği, ekosistem, arayüz özelleştirmesi, parça desteği, donanım kalitesi, ön kamera kıyasında S25 FE olabilir.
Ekran, işlemci, emulatör desteği, ekran süresi, arka kamera değerlendirildiğinde 400 Pro olabilir.

Biraz fark ödeyerek S24 Plus da tercih edilebilir, bugün 5 kağıt ödeyeceğin fark. 5 senelik kullanımda kafanı rahat ettirir.
S25 Plus da önerirdim ama fiyatı zamlanmış, 2 HAFTADA 10 bin TL ZAMLANARAK 60 kağıt olmuş şaka gibi.

Burada tercihi biz değil senin önceliklerin karar verecek. Telefondaki öncelik önem sıralamana göre ve ne amaçlı kullanacağına göre ayrıca zevklerine göre değişir. Seçimi sen yapmalısın o yüzden.

Zaten arkadaşlar 2 telefonun avantajlarını yazmışlar. Ben de S25 FE'mi S24+ mı diye araştırıyorum. Samsung maalesef batarya konusunda çok cimri. S23 de baya düşük kalmıştı. Abim kullanıyor. O yüzden şikayetçi. 25 FE'nin bataryası daha fazla ama ne kadar iyi bilemiyorum.

Yazılım desteği, ekosistem, arayüz özelleştirmesi, parça desteği, donanım kalitesi, ön kamera kıyasında S25 FE olabilir.
Ekran, işlemci, emulatör desteği, ekran süresi, arka kamera değerlendirildiğinde 400 Pro olabilir.

Biraz fark ödeyerek S24 Plus da tercih edilebilir, bugün 5 kağıt ödeyeceğin fark. 5 senelik kullanımda kafanı rahat ettirir.
S25 Plus da önerirdim ama fiyatı zamlanmış, 2 HAFTADA 10 bin TL ZAMLANARAK 60 kağıt olmuş şaka gibi.
Başta ben de S24+ düşündüm ama çok zam yemiş ve bütçemin çok fazla üstüne çıkmış ne yazık ki alamıyorum. O yüzden kafamdan mecburi olarak silmek zorunda kaldım. Yoksa çok beğeniyordum onu.
S25+ çok güzel cihaz ama S25 serisi (FE hariç) çok pahalı bir seri. O sebeple yakınından bile geçemem.
Burada tercihi biz değil senin önceliklerin karar verecek. Telefondaki öncelik önem sıralamana göre ve ne amaçlı kullanacağına göre ayrıca zevklerine göre değişir. Seçimi sen yapmalısın o yüzden.

Zaten arkadaşlar 2 telefonun avantajlarını yazmışlar. Ben de S25 FE'mi S24+ mı diye araştırıyorum. Samsung maalesef batarya konusunda çok cimri. S23 de baya düşük kalmıştı. Abim kullanıyor. O yüzden şikayetçi. 25 FE'nin bataryası daha fazla ama ne kadar iyi bilemiyorum.
Yani hocam kafamda Honor 400 Pro belirlemiştim ancak yazılım desteğinin cidden kısa oluşu ve lazım olduğu zaman yedek parça kıtlığı çekeceğimi fark edince biraz uzaklaştım. Gönül isterdi ki her şey bir arada olsun ama olmayınca olmuyormuş demek ki. :)

Zaten arkadaşlar 2 telefonun avantajlarını yazmışlar. Ben de S25 FE'mi S24+ mı diye araştırıyorum. Samsung maalesef batarya konusunda çok cimri. S23 de bayağı düşük kalmıştı. Abim kullanıyor. O yüzden şikayetçi. 25 FE'nin bataryası daha fazla ama ne kadar iyi bilemiyorum.

Base modellerin batarya kötü zaten.
Plus ve Ultra modellerin iyi oluyor.
FE de ise S20 FE'den beri ilk doğru düzgün batarya performansı veren ikinci FE modeli S25 FE.

Base modellerin batarya kötü zaten.
Plus ve Ultra modellerin iyi oluyor.
FE de ise S20 FE'den beri ilk doğru düzgün batarya performansı veren ikinci FE modeli S25 FE.
Bu durumda S25 FE almak daha mantıklı duruyor. Açıkçası güvenmeyi isterdim Honor'a ama Xiaomi sayesinde tüm Çin cihazlarına karşı antipati geliştirdim. Honor bu dedim sorunsuzdur diye düşünüyordum ama yazılım desteklerinin rezilliği görünce almaktan sanıyorum vazgeçtim gibi bir şey. Geriye tek bir şey kalıyor o da kamera performansı. Gece çekimleri yapmayı çok sevdiğim için acaba kamerası üzer mi? Siz ne düşünüyorsunuz? Güncel cihazım Poco X3 Pro. Biliyorum biraz fazla soru sordum ama Samsung'un özellikle FE cihazlarını çok merak ediyorum. Umarım darlamıyorumdur. :')

Bu durumda S25 FE almak daha mantıklı duruyor. Açıkçası güvenmeyi isterdim Honor'a ama Xiaomi sayesinde tüm Çin cihazlarına karşı antipati geliştirdim. Honor bu dedim sorunsuzdur diye düşünüyordum ama yazılım desteklerinin rezilliği görünce almaktan sanıyorum vazgeçtim gibi bir şey. Geriye tek bir şey kalıyor o da kamera performansı. Gece çekimleri yapmayı çok sevdiğim için acaba kamerası üzer mi? Siz ne düşünüyorsunuz? Güncel cihazım POCO X3 Pro. Biliyorum biraz fazla soru sordum ama Samsung'un özellikle FE cihazlarını çok merak ediyorum. Umarım darlamıyorumdur:')

Yok sorun değil müsait oldukça seve seve cevaplarım.
FE cihazları base serisine yakın fotoğraflar çekiyor. Özellikle X3 Pro'dan sonra size çağ atlatır. Gece çekimini ortalama buldum şahsen.
Gece çekimi için o çok uygun cihaz değil ama iş görür kesinlikle. Gsmarenadan bakabilirsiniz.
@DarthGorsoy S23 FE kullanıyor. Özellikle fotoğraf konusunda hocamızdır uzmandır kendisi. Ona soralım.
Eğer memnunsa iyi ise S25 FE daha da iyidir.

FE cihazları base serisine yakın fotoğraflar çekiyor. Özellikle X3 Pro'dan sonra size çağ atlatır. Gece çekimini ortalama buldum şahsen.
Gece çekimi için o çok uygun cihaz değil ama iş görür kesinlikle. Gsmarenadan bakabilirsiniz.
@DarthGorsoy S23 FE kullanıyor. Özellikle fotoğraf konusunda hocamızdır uzmandır kendisi. Ona soralım.
Eğer kötü değilse almayı düşünebilirim. Ancak tabi 4900 mAh batarya korkutuyor şu an bir tek. Güncel cihazımdan tabi daha iyi olacağı kesin.

@EkmekArasiSSD S23 FE, 24FE , 25 FE yahut xx neyse artık F/P olarak çok güzel inşa edilmiş telefonlar ama S23 FE ve 24 FE'lerde bataryadan yana pek olumlu şeyler söyleyememekle birlikte, bir de ısınma sorununun da biraz baş ağrıttığını bildirmeliyim. 25 FE hakkında bunlarla ilgili bir bilgiye ne yazık ki sahip değilim lakin ana kamera donanımı hala aynı. İşleme farkları dışında üç aşağı, beş yukarı aynı görsel elde ediliyor ana sensörde. Bu kadar senedir aynı sensör kullanılıyor, bana kalırsa hala daha rahatlıkla rekabet edebildiği için bu sorun olmuyor zira 1/1.4 - 1/1.2 gibi aralıklara inmek daha iyi olsa da gündelik kullanıcı bu farkı pek hissetmiyor. Paramın kuruşu kuruşuna kamera donanımı hakkını versin diyorsan hem geniş açı (ultra geniş açıyla karşılaştırma, ana sensöre geniş açı denir) hem de telefoto sensörü olarak bariz Honor önde. Honor'da kullanılan sensör, S23 Ultra, 24 Ultra ve 25 Ultra'da da kullanılıyordu sanırsam. Optik olarak kenar keskinliği de gayet tatmin edici. Bu fiziksel boyut artışı hem dinamik aralık demek, hem de çok daha iyi düşük ışık performansı demek. Bir de ben Samsung'un optik kalitesinde bazen olumsuz şeyler gözlemliyorum, sokak ışığı altında abuk subuk şekiller oluyor.

@EkmekArasiSSD S23 FE, 24FE , 25 FE yahut xx neyse artık F/P olarak çok güzel inşa edilmiş telefonlar ama S23 FE ve 24 FE'lerde bataryadan yana pek olumlu şeyler söyleyememekle birlikte, bir de ısınma sorununun da biraz baş ağrıttığını bildirmeliyim. 25 FE hakkında bunlarla ilgili bir bilgiye ne yazık ki sahip değilim lakin ana kamera donanımı hala aynı. İşleme farkları dışında üç aşağı, beş yukarı aynı görsel elde ediliyor ana sensörde. Bu kadar senedir aynı sensör kullanılıyor, bana kalırsa hala daha rahatlıkla rekabet edebildiği için bu sorun olmuyor zira 1/1.4 - 1/1.2 gibi aralıklara inmek daha iyi olsa da gündelik kullanıcı bu farkı pek hissetmiyor. Paramın kuruşu kuruşuna kamera donanımı hakkını versin diyorsan hem geniş açı (ultra geniş açıyla karşılaştırma, ana sensöre geniş açı denir) hem de telefoto sensörü olarak bariz Honor önde. Honor'da kullanılan sensör, S23 Ultra, 24 Ultra ve 25 Ultra'da da kullanılıyordu sanırsam. Optik olarak kenar keskinliği de gayet tatmin edici. Bu fiziksel boyut artışı hem dinamik aralık demek, hem de çok daha iyi düşük ışık performansı demek. Bir de ben Samsung'un optik kalitesinde bazen olumsuz şeyler gözlemliyorum, sokak ışığı altında abuk subuk şekiller oluyor.
Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ediyorum hocam. Normalde Honor düşünüyordum. Özellikle kamera ile gece fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum ancak Honor markasından bir türlü emin olamıyorum. Normalde kağıt üzerinde olan özelliklere baktığımda Honor benim için en alınabilir cihaz ancak özellikle güncelleme desteğinin 3 yıl gibi komik bir süre (2 yıl android güncellemesi ve 3 yıl güvenlik güncellemesi) oluşu beni cihazdan uzaklaştırıyor. Yukarıda konuda da bahsettiğim gibi parça tedariği genelde pek olmuyor ancak elimdeki Xiaomi'den yola çıkarsam batarya hariç bulunmuyor edilmiyor dediğim bir parça yok. Ama yine de çin cihazlarına karşı biraz huyluyum. Yukarıdaki hocam da yazılımsal olarak kendini yeniden başlatma sorunu var deyince bende biraz filmler koptu gibi oldu. S25 FE alma kararı aldım. Honor'da hala gözüm olsa da cihazın ve markanın kendisinden hiç emin olamıyorum. Yoksa kamera olarak Honor'ı çok beğendiğim doğru. Keza Snapdragon kullanıyor oluşu da güzel bir artı.