Hangisi?

• Honor 400 Pro 12/512

Oy: 6 28,6%
  • S25 FE 8/256

Oy: 15 71,4%

• Oy verenlerin toplamı
    21
Bütçe
36.000 TL
Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ediyorum hocam. Normalde Honor düşünüyordum. Özellikle kamera ile gece fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum ancak Honor markasından bir türlü emin olamıyorum. Normalde kağıt üzerinde olan özelliklere baktığımda Honor benim için en alınabilir cihaz ancak özellikle güncelleme desteğinin 3 yıl gibi komik bir süre (2 yıl android güncellemesi ve 3 yıl güvenlik güncellemesi) oluşu beni cihazdan uzaklaştırıyor. Yukarıda konuda da bahsettiğim gibi parça tedariği genelde pek olmuyor ancak elimdeki Xiaomi'den yola çıkarsam batarya hariç bulunmuyor edilmiyor dediğim bir parça yok. Ama yine de çin cihazlarına karşı biraz huyluyum. Yukarıdaki hocam da yazılımsal olarak kendini yeniden başlatma sorunu var deyince bende biraz filmler koptu gibi oldu. S25 FE alma kararı aldım. Honor'da hala gözüm olsa da cihazın ve markanın kendisinden hiç emin olamıyorum. Yoksa kamera olarak Honor'ı çok beğendiğim doğru. Keza Snapdragon kullanıyor oluşu da güzel bir artı.

Ben de Samsung tercih etmiştim. Eger hic kullanmasam yine Samsung alirdim ama hevesimi aldigim icin Honor bana fark etmezdi ya alirdim muhtemelen. S25 FE gayet guzel bir cihaz, hayırlı olsun şimdiden.

Arkadaşlar tam 1 aylık araştırmam ve fiyat değişiklikleri sonucunda seçeneklerimi biraz daralttım. S25 FE ve Honor 400 Pro arasında kalakaldım. Her birinin kendine ait artısı ve eksisi var. Liste liste yazacağım:
  • S25 FE yazılım desteği 7 yıl iken Honor 400 Pro (şimdililk) 3 yıl.
  • S25 FE bütçeme göre 8/256 varken Honor 400 Pro 12/512 doğrudan.
  • S25 FE kamera olarak gayet ortalama-iyi denebilecek bir kamerası varken Honor 400 Pro özellikle kamerasıyla da öne çıkan bir marka.
  • S25 FE kızılötesi verici yokken Honor 400 Pro'da var. Kızılötesi kumanda uygulamalarını şu anki cihazımda aktif şekilde kullanıyordum.
  • S25 FE Exynos 2400 ve Honor 400 Pro Snapdragon 8 gen 3 işlemcisi mevcut ve birbirlerine çok yakın işlemciler. %2'lik farkla Snapdragon 8 gen 3 önde.
  • S25 FE 8 GB RAM varken Honor 400 Pro üzerinde 12 GB RAM var.
  • S25 FE 4900 li-ion batarya varken Honor 400 Pro 6000 mAh silicon-Carbon batarya mevcut.
Evet yukarıda gözlemlediğim farklar bunlar. Açıkçası Honor üzerinde var olan özelliklere bakacak olursam Honor benim için güzel tercih ancak hayatımda ne Huawei ne de Honor kullanmadım. Kullandığı MagicOS hakkında hiç bilgim yok. Açıkçası donanımsal bir kronik arızası var mı yok mu pek bilmiyorum. Ayrıca MagicOS özelinde yazılımsal hataları var mı o konuda da bilgim yok. One UI'ı hepimiz biliyoruz ancak Samsung zaman zaman One UI konusunda bir tık işleri mahvedebiliyor. Ancak öte yandan Samsung'un namı var. Ama bir yandan kullananlara bakıyorum MagicOS kaynaklı bir sorun yaşamıyor, öte yandan donanımsal bir kronik arızası da bulunmuyor.
Öte yandan Honor'da bir zamanlar Huawei'nin alt şirketiydi. Huawei tarafında da kimse sorun yaşamıyordu. Ancak yine de ne alacağıma dair büyük bir kararsızlık içerisindeyim. Sizce ne almalıyım? Tarafsız yorum yapmanızı rica ediyorum. Örneğin "Samsung al çünkü marka cihaz" gibi taraflı yorum yapmayın. Sebepleriyle birlikte "şu cihazı almalısın" diye belirtin. Teşekkür ediyorum şimdiden.

Birkaç ay önce Honor 400 ile S24 FE arasında kalmıştım. Honor 400'ü tercih ettim. Samsung, Nothing, Xiaomi ve Huawei'in OS'lerini kullandım. Bence en iyisi Nothing ve Huawei. OS konusunda Honor ile Samsung arasında aman aman bir fark yok. Temel fark ucuzluk ve sana verdiği hissiyat. Honor, iPhone hissiyatı verirken Samsung kendi imzasını atıyor. Destekleme kısmında ise muhtemelen 3 seneden uzun destek alacaktır. Ben şahsi olarak 6-7 sene gibi bir süre bekliyorum. Honor'un şu anki politikaları bunu gösteriyor.

Birkaç ay önce Honor 400 ile S24 FE arasında kalmıştım. Honor 400'ü tercih ettim. Samsung, nothing, Xiaomi ve Huawei'in OS'lerini kullandım. Bence en iyisi nothing ve Huawei. OS konusunda Honor ile Samsung arasında aman aman bir fark yok. Temel fark ucuzluk ve sana verdiği hissiyat. Honor, iPhone hissiyatı verirken Samsung kendi imzasını atıyor. Destekleme kısmında ise muhtemelen 3 seneden uzun destek alacaktır. Ben şahsi olarak 6-7 sene gibi bir süre bekliyorum. Honor'un şu anki politikaları bunu gösteriyor.

Bu 400 serisi 2-3 sene Android OS alacak değişmeyecek maalesef. Avrupa'da fiyatı daha pahalıymış sanırım burada bayağı uygun fiyata çıkarmışlardı ondan desteği kısa tutmuşlar burada. Ama diğer telefonları 6 yıl destek alacak.

Birkaç ay önce Honor 400 ile S24 FE arasında kalmıştım. Honor 400'ü tercih ettim. Samsung, Nothing, Xiaomi ve Huawei'in OS'lerini kullandım. Bence en iyisi Nothing ve Huawei. OS konusunda Honor ile Samsung arasında aman aman bir fark yok. Temel fark ucuzluk ve sana verdiği hissiyat. Honor, iPhone hissiyatı verirken Samsung kendi imzasını atıyor. Destekleme kısmında ise muhtemelen 3 seneden uzun destek alacaktır. Ben şahsi olarak 6-7 sene gibi bir süre bekliyorum. Honor'un şu anki politikaları bunu gösteriyor.
Sorduğumda güncelde dediğim gibi 2 yıl android, 3 yıl güvenlik güncellemesi. Başka bir şeyin olmadığını söylediler. Bu durumda SD 8 Gen 3 işlemcili bir canavara cidden haksızlık oluyor. Üstelik Honor Avrupada 6 yıl yapmışken. Korkum biraz da 8 GB ile 12 GB RAM farkını ciddi şekilde hissetmem ve 4900 mAh Li-ion ve 6000 mAh Si-Ca batarya farkı. Yoksa yine S25 FE'de emin sayılırım.

Bu 400 serisi 2-3 sene Android OS alacak değişmeyecek maalesef. Avrupa'da fiyatı daha pahalıymış sanırım burada bayağı uygun fiyata çıkarmışlardı ondan desteği kısa tutmuşlar burada. Ama diğer telefonları 6 yıl destek alacak.
Neden böyle bir ayrıma gitmişler ki? Teknik anlamda aynı cihaz zaten?

Neden böyle bir ayrıma gitmişler ki? Teknik anlamda aynı cihaz zaten?

Avrupa'da daha az batarya ve yüksek fiyat var sanırım bir Honor yetkilisi bunun sebebini fiyatı diğer ülkelere göre çok iyi olduğundan bir şeylerden kısmaları gerektiğini söylemiş.

Burada bahsediyor bakabilirsiniz.

Sorduğumda güncelde dediğim gibi 2 yıl android, 3 yıl güvenlik güncellemesi. Başka bir şeyin olmadığını söylediler. Bu durumda SD 8 Gen 3 işlemcili bir canavara cidden haksızlık oluyor. Üstelik Honor Avrupada 6 yıl yapmışken. Korkum biraz da 8 GB ile 12 GB RAM farkını ciddi şekilde hissetmem ve 4900 mAh Li-ion ve 6000 mAh Si-Ca batarya farkı. Yoksa yine S25 FE'de emin sayılırım.
8 ile 12 arasında aman aman bir fark olmaz. Oyun oynayacaksanız değişir ama.

8 ile 12 arasında aman aman bir fark olmaz. Oyun oynayacaksanız değişir ama.
Oyun olarak yaptığım tek şey Clash of Clans, Wild Rift bir de yılda 1 kez PUBG perilerim gelirse indirip oynuyorum. Elimdeki cihazın 6 GB RAM'i vardı onla da rahat yapabiliyorsam S25 FE ile de yapabiliyor olmam lazım.

Avrupa'da daha az batarya ve yüksek fiyat var sanırım bir Honor yetkilisi bunun sebebini fiyatı diğer ülkelere göre çok iyi olduğundan bir şeylerden kısmaları gerektiğini söylemiş.

Burada bahsediyor bakabilirsiniz.

Yani öyle durumda dediğim gibi böyle bir canavara cidden haksızlık edilmiş bence. Zaten ne zaman cihaz alsam her seferinde 1-2 güncelleme alır ve hiç sekmeden bir anda EoL olur. Yok ya bu kez güncellemesi boşlanan bir cihaz düşünmüyorum. İlk Android telefonuma 1 kez geldi; tabletime 2 kez; Asus telefonuma sanırım 1 ya da 2 kez geldi ama 5.0 Lollipop'da kalmıştı; J7 Prime telefonum 2-3 yıl güncelleme aldı ve 6.0'dan 8.1.0'a yükseldi en fazla; en son POCO cihazım da çok yeni çıkmış olmasına rağmen cihaz 2 kez Android güncellemesi aldı. Honor'da alırsam eğer zannediyorum yine aynı senaryoyla karşılaşacağım. Biraz sıkılmadım değil bu işten. Güncel android sürümü için ROM kurmaya artık uğraşmak içimden gelmiyor desem yalan olmaz. :)

O oyunlara büyük bir güncelleme gelmezse rahat oynarsın.

Sanmam hocam. Oynadıklarımı en dandik bir cihaz bile açabiliyor çünkü. Elimdeki X3 Pro çok rahat açabiliyordu ki testlerde de benim cihazım güncellerin yanına yaklaşamıyor bile. Bu sebeple içimde oyuna dair pek korkum yok. Snapdragon 855+'a kıyasla çok daha yeni bir işlemci söz konusu. Dolayısıyla oyun anlamında yani dediğiniz gibi büyük bir güncelleme gelmediği sürece (ki sanmıyorum) sorun çıkmayacağını ümit ediyorum. S25 FE hakkında biraz daha bilgi topluyorum. Nasip olursa bu şubat ortasında ya da sonunda alacağım.

Açıkçası Honor 400 Pro her ne kadar kağıt üzerinde iyi dursa da bile Çin cihazlarının kaidesini kendi cihazımdan ötürü bildiğim için ileriki zamanlarda yeniden telefon değiştirme mevzusu olursa zor alırım belki. Çin cihazlarının genelinde neden bilmiyorum hiç ayarı yok telefonların. Kağıt üzerinde uçuyor kaçıyor ediyor ama birkaç yıl sonra bir bakıyoruz telefonun aniden kronik bir arızası beliriyor ve herkes bir anda "telefonu satıp yeni alın" diyor. Sağ olsun Xiaomi beni çok güzel soğuttu.

Kağıt üzerinde uçuyor kaçıyor ediyor ama birkaç yıl sonra bir bakıyoruz telefonun aniden kronik bir arızası beliriyor ve herkes bir anda "telefonu satıp yeni alın" diyor. Sağ olsun Xiaomi beni çok güzel soğuttu.

Honor o tip bir firma değil. Nispeten diğer Çinli üreticilerden daha iyi. Zaten Çin'in Apple'ı diyorlar bu sebeple.