@Art The Clown, direkt takmadım ki, uyarının gitmesini bekledim.

Sağ olun hocam, son çare bekleteceğim birkaç gün telefonu kapalı halde. Bilgim yetiyor çözüm gelmeyeceğine ama hani bir ihtimal :cry:

Haklısınız hocam, daha da ben bu AMOLED yolunu terkediyorum.

OLED ile AMOLED aynı ve hassas diye bir şey yok. Sıvı teması ile belli başlı komponentleri yakmışsınız.

OLED ile AMOLED aynı ve hassas diye bir şey yok. Sıvı teması ile belli başlı komponentleri yakmışsınız.

Bazen çıt kırıldım bazen de direk gibi oluyorlar bu zamana kadar J7 Pro'nun 3 kere ekranı değişti ilkinde cepten düşüp AMOLED ekran morarma yaptı yapıldı.
İkincisi ise elimden kaydı beton zemine düştü morarma yaptı aynı şekilde.
Üçüncüde LED ekran vardı telefonu duvara fırlattım ekranın ledleri gitti sadece şaka gibi gelebilir ama hala kasa sağlam :d
2M yükseklikten yüz üstü düştü sadece ekran çizildi yandan darbeye pek dayanıklı değil açıkçası.

Tamam da hocam ben bu cihazı suya karşı koruması var, az buçuk dayanıyor güvencesi ile aldım. Su 10 metre bile değildi ki, dümdüz duşakabinde birikmiş bir su. Girişleri de kurulamıştım halbuki. Üstelik olayla alakasız olsa da AMOLED zaten hassas bir ekran. Dayanıklılık olarak da panel kısmı hassas.

Tamam da hocam ben bu cihazı suya karşı koruması var, az buçuk dayanıyor güvencesi ile aldım. Su 10 metre bile değildi ki, dümdüz duşakabinde birikmiş bir su. Girişleri de kurulamıştım halbuki. Üstelik olayla alakasız olsa da AMOLED zaten hassas bir ekran. Dayanıklılık olarak da panel kısmı hassas.

Hiç bir telefon tam olarak sıvı dayanıklılığı garantisi vermezken iPhone sıvı temaslı cihazları direkt garanti dışı bırakıyor.

Üstüne üstlük kaç yıllık telefon almışsın Allah bilir içi kaç kez açıldı en iyi ihtimalle batarya değişimi için bilmiyorsun. Sence bu cihaza sıvı temasında güvenmek mantıklı mı?

Ayrıca tekrar söylüyorum, OLED ve AMOLED tamamen aynı ekranlar ki iPhone her yıl Samsung'un bir eski nesil AMOLED'ini kontrolcü değiştirip OLED olarak koyuyor cihazlarına 😃

O yıllar için diyorsan zaten OLED'de sorun çıkarmaya yatkındı AMOLED'de ki bunu zaten bilerek almadıysan saçmalık burada başlıyor. Direkt "AMOLED çok dayanıksız yaw" diyerek kestirip atmak kadar saçma bir şey yok.

@Hamza Ensar Sağlam, hocam niye birden iPhone'a bağladınız, cümlemde iPhone bile geçmiyor. Siz dayanıksızdan kastımı anlamamışsınız herhalde, "panel çok dayanıksız" dedim. AMOLED ekranlar narin yapılar, buna karşı çıkmanın manası yok. Fazlasıyla inceler üstelik.
Hiç bir telefon tam olarak sıvı dayanıklılığı garantisi vermezken...
Ben tam olarak sıvı dayanıklılığı veriyor demedim ki? Küçücük bir su birikintisine düştü diyorum.
iPhone sıvı temaslı cihazları direkt garanti dışı bırakıyor.
Hiçbirinin garantisi adamakıllı bir şey değil hocam, burada Samsung'un övülecek binbir yönünü bulurum ama garanti değil, sıvı temasında Samsung'lar da garanti dışı kalıyor. Bizzat yaşayanları tanıyorum. Telefonu niye birden iPhone'larla kıyasladığınızı da anlamış değilim.
Allah bilir içi kaç kez açıldı en iyi ihtimalle batarya değişimi için bilmiyorsun.
Telefonu koleksiyon telefonu olarak aldım Sahibinden üzerinden, kutusundan çıkarılmamış cihaz.

OLED ile AMOLED aynı ve hassas diye bir şey yok.
Bir de ben böyle bir şey de dememiştim :D

@Hamza Ensar Sağlam, hocam niye birden iPhone'a bağladınız, cümlemde iPhone bile geçmiyor. Siz dayanıksızdan kastımı anlamamışsınız herhalde, "panel çok dayanıksız" dedim. AMOLED ekranlar narin yapılar, buna karşı çıkmanın manası yok. Fazlasıyla inceler üstelik.

Ben tam olarak sıvı dayanıklılığı veriyor demedim ki? Küçücük bir su birikintisine düştü diyorum.

Hiçbirinin garantisi adamakıllı bir şey değil hocam, burada Samsung'un övülecek binbir yönünü bulurum ama garanti değil, sıvı temasında Samsung'lar da garanti dışı kalıyor. Bizzat yaşayanları tanıyorum. Telefonu niye birden iPhone'larla kıyasladığınızı da anlamış değilim.

Telefonu koleksiyon telefonu olarak aldım Sahibinden üzerinden, kutusundan çıkarılmamış cihaz.

Bir de ben böyle bir şey de dememiştim :D

Panelin dayanıksızlığını neye bağlıyorsun peki? Kanıtlayabilir misin?

Burada iPhone ile kıyaslayan yok, sadece örnekti anlayana.

Ayrıca AMOLED'ler dayanıksız=hassas diyen ben değilim sensin. Bir de ben böyle bir şey demedim demişsin.

Panelin dayanıksızlığını neye bağlıyorsun peki? Kanıtlayabilir misin?

Burada iPhone ile kıyaslayan yok, sadece örnekti anlayana.

Ayrıca AMOLED'ler dayanıksız=hassas diyen ben değilim sensin. Bir de ben böyle bir şey demedim demişsin.
Yarım yamalak okuyorsunuz sanırım, OLED kısmını kastetmiştim bu arada. Panelin dayanıksızlığını herkes bağırıyor zaten ortalıkta, ince ve narin bir panel türü, bi' LCD'ye bakın bir de AMOLED'e bakın. Telefonda aşırı az yer kaplıyor, ve kesici ancak narin bir maddeden yapılma. S7 Edge kırılmıştı, oradan biliyorum.

Ayrıca tekrar söylüyorum, OLED ve AMOLED tamamen aynı ekranlar ki iPhone her yıl Samsung'un bir eski nesil AMOLED'ini kontrolcü değiştirip OLED olarak koyuyor cihazlarına 😃
Üstelik hocam ben bunu örnek olarak görmüyorum açıkçası. Apple yapıyor mudur bilmiyorum ancak burada belirtmenizin örnek olarak manası yok.