Makaleler
50
Merhaba,

S21 FE Exynos telefonumu bugün cebimden düşürmemle birlikte sol üstte küçük bir çatlak oluştu. Ekranda herhangi bir hasar yok, sadece dış camda çatlak mevcut. Garantisi Nisan 2026'ya kadar devam etmekte.

Sadece cam değişimi yapılıyor mu yoksa ekran + cam değişimi mi yapılıyor?

Güncelleme: Garantisi bitmiş, faturayı kontrol ettim az önce.

Son düzenleme:
Muhtemelen ekran komple değişir, Samsung S21 FE için sadece ön cam değiştirme gibi bir hizmet sunmuyor. Bazı modeller için geçerli bu.

Ekran; bir gösterge paneli, temperli cam ve bir ön kasadan oluşan tek bir parçadır. Kısmi onarım sırasında tüm ekran değiştirilmez; yalnızca ekran paneli veya temperli cam gibi parçalar değiştirilirken ön kasa aynı haliyle yeniden kullanılır. Komple ekran değişimine kıyasla daha az maliyetlidir. Bu onarım türü belirli modellerle sınırlıdır ve cihazdaki hasarın ciddiyetine bağlı olarak kullanılamayabilir.

(Geçerli modeller – Galaxy Z Fold3, Z Flip3, S21, S21+, S21 Ultra, Z Flip 5G, Z Flip, Z Fold2, Fold, Note20, Note20 Ultra, S20, S20+, S20 Ultra, Note10, Note10+)
Samsung açıklaması bu şekilde, Samsung'da çalıştığım zamanlarda da yine bazı modellerde sadece ön cam değişiyordu.

Merhaba,

S21 FE Exynos telefonumu bugün cebimden düşürmemle birlikte sol üstte küçük bir çatlak oluştu. Ekranda herhangi bir hasar yok, sadece dış camda çatlak mevcut. Garantisi nisan 2026'ya kadar devam etmekte.

Sadece cam değişimi yapılıyor mu yoksa ekran + cam değişimi mi yapılıyor?

Cam değişimi yaparlar muhtemelen. Servise gidip konuşmanız en doğrusu olur.

@BerkayZ87, hocam nerede oturuyorsunuz? Bir Samsung servisini önermiyorum.

Muhtemelen ekran komple değişir, Samsung S21 FE için sadece ön cam değiştirme gibi bir hizmet sunmuyor. Bazı modeller için geçerli bu.

Ekran; bir gösterge paneli, temperli cam ve bir ön kasadan oluşan tek bir parçadır. Kısmi onarım sırasında tüm ekran değiştirilmez; yalnızca ekran paneli veya temperli cam gibi parçalar değiştirilirken ön kasa aynı haliyle yeniden kullanılır. Komple ekran değişimine kıyasla daha az maliyetlidir. Bu onarım türü belirli modellerle sınırlıdır ve cihazdaki hasarın ciddiyetine bağlı olarak kullanılamayabilir.

(Geçerli modeller – Galaxy Z Fold3, Z Flip3, S21, S21+, S21 Ultra, Z Flip 5G, Z Flip, Z Fold2, Fold, Note20, Note20 Ultra, S20, S20+, S20 Ultra, Note10, Note10+)
Samsung açıklaması bu şekilde, Samsung'da çalıştığım zamanlarda da yine bazı modellerde sadece ön cam değişiyordu.
Bence S21 FE de vardır bunda. Samsung'un ekran değişim ücret tablosunda "S21 FE" olarak değil de S21 (G991) ve S21 5G (G990) olarak yazmışlar. S21 FE ise G990 model koduna sahip. Oradan yola çıkarak mümkün olacağını düşünüyorum.

1761507767061.webp

Satıcı garantili ise muhtemelen camı değiştirirler bence hocam.

Sanırım Samsung garantili.

@BerkayZ87 Müsait olduğun zaman Bakırköy servise götür, bir sorunda yardımcı olurum ben sana. Eski çalıştığım yer.
Biraz ekstra bir soru olacak ama sadece cam ile yırttım diyelim, ekran + cam değişimine kıyasla bariz ucuz fiyat olur mu? Mantıken olması lazım, AMOLED pahalı bir teknoloji olduğundan en az 3.000-3.500 TL makas olması lazım ama pratikte de öyle mi bilmiyorum fiyatsal açıdan :D