Taşınabilir SSD arıyordum bu Samsung'un T7 modelini gördüm 2.el aldım sadece 2 saat kullanılmış şimdi bilgisayara taktım 1050 okuma 1000 yazma vermesi gerekirken 420 okuma 400 yazma veriyor bu da düşük kutudan 2 tarafı Type-C kablo çıkıyor direk anakartın arkasındaki Type-C girişine taktım ne yapabilirim nasıl orijinal hızında kullanırım.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
@Vivii, anakartının USB Type C portu USB 3.1 Gen 1 imiş. Bu nedenle düşük hız alıyorsun. Bu port 5 Gbps hız sağlıyor. O da teorik olarak 625 MB/sn. Pratikte de aldığın değerler işte. Yani bir sorun yok.
Anakart modelin nedir? Buyuk ihtimalle taktigin port 5 Gbps. Baskasini dene.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Taşınabilir SSD arıyordum bu Samsung'un T7 modelini gördüm 2.el aldım sadece 2 saat kullanılmış şimdi bilgisayara taktım 1050 okuma 1000 yazma vermesi gerekirken 420 okuma 400 yazma veriyor bu da düşük kutudan 2 tarafı Type-C kablo çıkıyor direk anakartın arkasındaki Type-C girişine taktım ne yapabilirim nasıl orijinal hızında kullanırım.
1. USB Portunu Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızdaki farklı bir USB Type-C portuna SSD'yi takmayı deneyin. Bazen bazı portlar, diğerlerine göre daha düşük hızlar sunabilir.
2. Kabloyu Kontrol Edin:
- Kullandığınız Type-C kablonun veri aktarımı için uygun olduğundan emin olun. Bazı kablolar yalnızca şarj için tasarlanmış olabilir.
3. Sürücüleri Güncelleyin:
- Bilgisayarınızın işletim sistemine uygun Samsung T7 SSD sürücülerinin en son sürümlerini indirin ve kurun. Bunun için Samsung'un resmi web sitesini kontrol edebilirsiniz.
4. Disk Yönetimini Kontrol Edin:
- Windows Görev Yöneticisi veya Disk Yönetimi aracını kullanarak SSD'nin tanınmış ve hatasız olduğundan emin olun. Eğer hata varsa, diski onarmak gerekebilir.
5. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. "Güç tasarrufu" modunda olup olmadığını kontrol edin ve "Yüksek Performans" moduna geçin.
6. Format ve Dosya Sistemi:
- SSD’nin formatını kontrol edin. NTFS yerine exFAT formatında ise daha iyi performans sağlayabilir. Ancak bu adım, verileri silecektir, bu nedenle önemli verileri yedekleyin.
7. Firmware Güncellemesi:
- Samsung'un resmi web sitesinden SSD için mevcut olan firmware güncellemelerini kontrol edin ve güncelleyiniz. Firmware güncellemeleri performansı artırabilir.
8. Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
- Yapmış olduğunuz değişikliklerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
Bu adımlar, SSD'nizin beklenen hızda çalışmaması sorununu çözebilir. Eğer sorun devam ederse, SSD'nin kendisinde bir hata olabileceği için destek almak üzere Samsung ile irtibata geçmek iyi bir fikir olabilir.
Peki tam hızını alabilmek için ne yapabilirim nasıl bişey alabilirim?@Vivii, anakartının USB Type C portu USB 3.1 Gen 1 imiş. Bu nedenle düşük hız alıyorsun. Bu port 5 Gbps hız sağlıyor. O da teorik olarak 625 MB/sn. Pratikte de aldığın değerler işte. Yani bir sorun yok.
Eki Görüntüle 130885
Eki Görüntüle 130886
Anakartının arka portlarında USB 3.1 Gen 2 Type A portu var mış. Bu portun hızı 10 Gbit/sn. Bu portu kullanabilirsin.
Anakartının arka portlarında USB 3.1 gen 2 type a portu var mış. Bu portun hızı 10 Gbit/sn. bu portu kullanabilirsin.
Ama SSD kablosunun iki tarafıda Type-C normal bir kablo ile denedim type-a olunca 100 okuma 50 yazma anca veriyor.
Bu şekilde kullan, bir sorun olmaz.
Yeni konular
-
-
Elektronik Colorful CVN X870 Ark Frozen Wi-Fi V14 - 10.999 TL
- Niccolo Machiavelli
-
-
-