İnsan temelde ilkel bir canlı, oyunlara bak hep "ilkelliği" yaşatır. İlkel beyinden kurtulamadığımız sürece değişen bir şey olmayacak.
Başka bir şey yacacaktım; lakin emojiden sonra unuttum, kusurabakmayın. (Yazdığım cevap, tam sorumla alakalı değil; ama sizinle alakalı.) Katılıyorum ilker varlıklarız ve "Tanrı" kavramını yok edip başka bir şeye tanrı denilmeye başlandı gibi geliyor... (Sizce?) eskiden, sadece yaratana derlerdi. Şimdi, oradan bu ünvanı alıp "Bir duyguya veyahur bir iç güdüye" tanrı denilmeye başlandı gibi sezmeye başladım; çünkü eskiden "Allah'ım beni affet" derlerdi ve şimdi de "İçinde bulundukları duyguları veyahut olayları, farklı bir olaya ya da duyguya atarak" bunu gerçekleştiriyorlar. Ülkedeki, dinsiz insanların sayısını artmasına sevinirdim; fakat onlarda sırf popüler figür olmuş gibi görünüyorlar ve "Sofist"lerin dediği gibi, "Din, çileden çıkmış halkın birtakım sınırların getirilmesi için oluşturulmuş bir şeydir" demekteler. Bunu düşünürsek, "ülkemiz ve insanlık için daha mantıklı bir olay bulunmazsa" önümüzdeki 100 yıl içerisinde insanlığı birdaha rayına oturtamayabilinir diye düşünmekteyim.