92. ile başlayan bir IP bloğundayım, sanırsam CGNAT bloklarından biri. NAT olan bir bloğa girersem daha rahat çözeceğimi düşünüyorum.

CGNAT bloğunda olduğum için portta açamıyorum :) Çıldıracağım...
Alakası yok. Ben 15 yıldan fazladır SansürOnline kullandım. Son 2 yılı ise statik IP'ye para verdim. Tahmin et bakalım hangi IP bloğu geldi? :p

92.

Sorun CGNAT değil. Şu an TurkNet'te IPV4 CGNAT arkasındayım ve 20 Mbps'in hakkını veriyorum. Port açamama rağmen. (UPnP açık ve port "açılıyor" ama gerçekte açık değil)

Alakası yok. Ben 15 yıldan fazladır SansürOnline kullandım. Son 2 yılı ise statik IP'ye para verdim. Tahmin et bakalım hangi IP bloğu geldi? :p

92.

Sorun CGNAT değil. Şu an TurkNet'te IPV4 CGNAT arkasındayım ve 20 Mbps'in hakkını veriyorum. Port açamama rağmen. (UPnP açık ve port "açılıyor" ama gerçekte açık değil)
Uzun süre TTNET kullandım, 2000'lerden 2013'e kadar. TTNET Fiber (VDSL2 işin gerçeği) oldu, sonra 2019'a saf fiber geldi, 2022'ye kadar kullandım. Sonra 3 sene taşındığım evde ADSL olduğu için SuperBox Limitsiz kullandım, taşındım ve SansürOnline kullanmaya başladım! Rezillik.

VDSL2 kolayına geldiği için saha ekibinin VDSL2 bağladılar eve optik gelmesine rağmen.

Zaten direkt CGNAT demedim fark ederseniz. CGNAT olmasaydı daha kolay çözecektim çünkü daha rahat port açacaktım.

Turkcell'in telif haklarına riayeti gözlerimi yaşarttı.
Zamanında böyle cevap veriyormuş bu arkadaşlar.

1757537759167.webp

Son düzenleme:
Turkcell'in torpilli kulu muyum acaba ben? :D DNS'yi de Windows ayarlarından değiştirebiliyorum GoodByeDPI da çalışıyor. Torrent'dan istediğimi indiriyorum. Şu anda ne bir VPN açık ne DPI engelleyici. DNS bile default olarak ayarlı.

Reisin bant daraltmasından etkileniyor olabilir misin? İstanbul'da mı oturuyorsun?

1757537662424.webp

CGNAT olmasaydı daha kolay çözecektim çünkü daha rahat port açacaktım.
İşte maalesef hocam sorun port açabilmek ile alakalı değil. Siz ulaşılabilir olsanız da olmasanızda bu sorun devam edecek. Ben CGNAT öncesi de sonrası da hep max 200 KiB/s civarı upload aldım.

En iyi modem, en iyi QoS ayarları, statik IP, port forward, ne düşünürseniz denedim. Yapacak bir şey yok. Sorun merkezden. L4 sorunu. Hatta "sorun" değil. Çünkü kasıtlı yapılıyor. Zamanında WireGuard protokolünü komple bloklamış, sonra UDP paketlerine yavaşlatma uygulayan bir firmadan bahsediyoruz.