whystreo

Uzman
Merhabalar,
Sapphire Nitro+ 9070 XT ekran kartına sahibim. Sistemimde MSI X870 Tomahawk anakart, AMD Ryzen 7 9800X3D işlemci ve Corsair RM850X Gold güç kaynağı bulunuyor.
Benchmark testlerimi 1920x1080p çözünürlükte gerçekleştirdim. Aşağıda 3DMark sonuçlarım yer almakta. Ancak puanlarımın ortalamanın biraz altında olduğunu fark ettim. Yabancı forumlarda aynı donanıma sahip bazı kullanıcıların belirgin şekilde daha yüksek skorlar aldığını gördüm.

Bu farkın nedeni sizce ne olabilir ya da değerlerim iyi mi?
3DMark'ta 33.000 puan alanlar var.

Ekran görüntüsü 2025-11-09 212653.webp

1.webp

Furmark.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Coil whine var bu 2. iadem hocam. Sence iade edeyim mi kalsın mı? İade edersem daha kötü değerlere sahip bir kart gelir mi korkum o.
İade sürecinde ne olur bilmiyorum ancak Coil Whine için bir çözüm yok. En baba modelde çıkıp en kötü mdoelde olmadığını çok gördüm. Ses dışında bir şeye sebep vermez. Çok rahatsız etmiyorsa iade ile uğraşmam şahsen.

1 tane iade ettim, 2. kart geldi onda da çıktı hocam. Tekrar iade edeceğim 15 gün dolmadı henüz alalı. 9070XT serisinin bir çok modelinde maalesef Coil Whine sorunu mevcut ama maalesef Sapphire Nitro+'da bu şikayet biraz daha fazla. Coil Whine'sız gelene kadar iadeye devam. :D

İade sürecinde ne olur bilmiyorum ancak Coil Whine için bir çözüm yok. En baba modelde çıkıp en kötü mdoelde olmadığını çok gördüm. Ses dışında bir şeye sebep vermez. Çok rahatsız etmiyorsa iade ile uğraşmam şahsen.
Hocam 15 gün dolmadı henüz iade edeceğim. Maalesef biraz sesli kasamdaki diğer tüm bileşenleri sessiz olsun diye özenle seçtim sadece ekran kartından bobin sesi gelince can sıkıyor biraz. :D

1 tane iade ettim, 2. kart geldi onda da çıktı hocam. Tekrar iade edeceğim 15 gün dolmadı henüz alalı. 9070XT serisinin bir çok modelinde maalesef Coil Whine sorunu mevcut ama maalesef Sapphire Nitro+'da bu şikayet biraz daha fazla. Coil Whine'sız gelene kadar iadeye devam. :D

Hocam 15 gün dolmadı henüz iade edeceğim. Maalesef biraz sesli kasamdaki diğer tüm bileşenleri sessiz olsun diye özenle seçtim sadece ekran kartından bobin sesi gelince can sıkıyor biraz. :D
Ses takintısı mevcut ekonomide çile... Özellikle Coil Whine için önlem alınamayıacağı gerçeği delirtiyor.

Ses takintısı mevcut ekonomide çile... Özellikle Coil Whine için önlem alınamayıacağı gerçeği delirtiyor.
Maalesef hocam ya sürekli gece aktif olarak kullanıyorum bir de bilgisayarı o gece sessizliğinde o cızırtı delirtiyor beni. :D Eğer fiyatlar biraz uygun olsa dursun zaten satıp yenisini alacağım kafasıyla dert etmem ama malum fiyatlar da uçuk artık 4-5 sene idare etmesi gerekiyor. :D