Başlıkta da dediğim gibi GPU-Z programından baktığımda ekran kartım PCIE 5.0 X8'de çalışıyor, normalde X16 olması lazım. BIOS'tan X16 olarak seçmeme rağmen durum böyle. Ne yapmamı önerirsiniz?
Başlıkta da dediğim gibi GPU-Z programından baktığımda ekran kartım PCIE 5.0 X8'de çalışıyor, normalde X16 olması lazım. BIOS'tan X16 olarak seçmeme rağmen durum böyle. Ne yapmamı önerirsiniz?
2 veya 3. M2 slotlarından herhangi birinde bir SSD takılıysa eğer ana PCI slotun X8'de çalışıyor o anakart modelinde. Alın size Asus kalitesi... En pahalı B850 anakartlarında yaptıkları saçmalık, M2 slotlarını X16_1 slotuyla veriyolu paylaşımlı yapmışlar, şaka gibi.
2 veya 3. M.2 slotlarından herhangi birinde bir SSD takılıysa eğer ana PCI slotun X8'de çalışıyor o anakart modelinde. Alın size ASUS kalitesi... En pahalı B850 anakartlarında yaptıkları saçmalık, M.2 slotlarını X16_1 slotuyla veriyolu paylaşımlı yapmışlar, şaka gibi.
1,4 ve 5. slotlara tak elindekileri sırayla. 2 ve 3. slotlar ana X16 ile paylaşımlı. 4. slot da 4.0 olan ikinci X16 yuvasıyla paylaşımlı, ikisinden birini kullanabiliyorsun sadece.
Kısacası Asus'un sağladığı PCI ve M2 sayısı 2-5, adamakıllı kullanılabilir hali ise 1-3 ya da 2-2. Standart bir B650'den gram farkı yok.
Bana göre M.2 sorun yapiyor.
Kesin bu 16X bölüşüyor.
GPU-Z daima X16 yazmalı.
Yani desktop X16 1.1 olur veya YouTube X16 2.0 olur.
Ama daima o X16 görünmeli.
O 16X yoksa ve X8 varsa, bilkine sharing yapiyor anakart.
1,4 ve 5. slotlara tak elindekileri sırayla. 2 ve 3. slotlar ana X16 ile paylaşımlı. 4. slot da 4.0 olan ikinci X16 yuvasıyla paylaşımlı, ikisinden birini kullanabiliyorsun sadece.
Kısacası ASUS'un sağladığı PCI ve M.2 sayısı 2-5, adamakıllı kullanılabilir hali ise 1-3 ya da 2-2. Standart bir B650'den gram farkı yok.