Bunun belli başlı sebepleri var, ek bir ayar yapılmadıysa sebepleri belli.

Basit olanları, kartın yük altında değilken hız düşürmesi, SSD slotlarının doluluğundan dolayı düşüş, kartın zaten X8 olması.

Donanım olarak, işlemci pin temas sorunu (eğilme), ekran kartının slota tam oturmaması, ekran kartı pinlerinde hasar, anakart PCI-e slotunda hasar.

Son olarak anakart ve ekran kartı arızası.

Bunların hepsi ihtimal, kartı söküp tekrar takarak başlayabilirsiniz.

@Bestrafer

Sizin anakartınızda SSD en üstteki slotta olacak.

Bunun belli başlı sebepleri var, ek bir ayar yapılmadıysa sebepleri belli.

Basit olanları, kartın yük altında değilken hız düşürmesi, SSD slotlarının doluluğundan dolayı düşüş, kartın zaten X8 olması.

Donanım olarak, işlemci pin temas sorunu (eğilme), ekran kartının slota tam oturmaması, ekran kartı pinlerinde hasar, anakart PCI-e slotunda hasar.

Son olarak anakart ve ekran kartı arızası.

Bunların hepsi ihtimal, kartı söküp tekrar takarak bailayabilirsiniz.

@Bestrafer
Hocam SSD'nin slotlarını değiştirirken ekran kartını 3 kez söküp taktım. 4. Slot fayda etmeyince en üst slota geri aldım. Yine de ekran kartını tekrardan söküp takayım mı ?

Hayır gerek yok, bu sistemi ekran kartı takılıyken bir yerden bir yere taşıdınız mı?

Sistem yeni mi?

Ayrıca bu denemeleri yapınca kartı yüke sokup kontrol etmelisiniz, kart güç tasarrufu için kısar yanıltır.

Ayrıca bu denemeleri yapınca kartı yüke sokup kontrol etmelisiniz, kart güç tasarrufu için kısar yanıltır.

Son düzenleme:
Hayır gerek yok, bu sistemi ekran kartı takılıyken bir yerden bir yere taşıdınız mı?

Sistem yeni mi?

Sistemi taşımadım. Sistem yeni, parçalarını Amazon ve Hepsiburada'dan aldım. OCCT ve Furmark testlerinde GPU-Z ve HWiNFO 8X olarak gösteriyor.