Bütçe
40000

Stourmer

Uzman
Merhaba,

Sistemimin son parçası olarak ekran kartı kaldı ve önünüzdeki hafta sipariş vermeyi düşünüyorum. Maksimum bütçem 40k ve bu bütçem taksitli olan bütçem. Vade farklarını hesaba kattığımda 5070 Ti tarafında Hepsiburada'da 45.299 TL ASUS Prime OC modeli var. Diğer kartlarda hep vade farkı ile 50k'lara kadar çıkıyor ve geçiyor. Diğer yandan o kadar para vermeyip 38.000 TL civarına Sapphire'nin top modeli olan Nitro+ mı alsam diye düşünüyorum.

Kendi değerlendirmem de kafamdaki soru işaretleri şunlar;
  • Sapphire tarafı daha şık gözüküyor, daha top seviye bir kart. Yeni kablo gizleme özelliği çok hoş. AMD SAM teknolojisi sayesinde işlemcim ile uyum içinde olacak. Eksi olarak coil whine problemi çok gördüm yorumlarda. AMD olması eksi sayılabilir. RT performansı düşük olacak. Şu anda plan aşamasında olsa da video üretme fikrim var.
  • ASUS tarafında ise, NVIDIA teknolojileri çok ön planda. RT ve render performansı daha iyi. MFG ve DLSS 4 daha iyi diğer taraftan. Bir nebze sürücü problemleri daha az. En önemli eksisi fiyatı. Yeni sürümlerde var mı bilmiyorum eksik rop mevzuları. Görüntü olarak herhangi bir aydınlatması yok.
Genel olarak kafamdaki artıları ve eksileri bunlar. Bu sistemi 2K segmentinde uzun yıllar kullanmak istiyorum. Genel olarak hikâyeli ve online karışık oynuyorum. Diğer sistem özelliklerimi de bırakıp sizden yorumlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
  • Ryzen 7 7800X3D işlemci.
  • 32 GB Corsair Vengeance 6000 MHz RAM.
  • MSI Tomahawk B650 anakart
  • 1000W EVGA qp 80+ Gold PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradaki ₺7.000'lik fark size parasının karşılığını veren bir performans farkı olarak döner ama bu 9070XT'nin kötü bir kart olduğu anlamına gelmiyor. Bence 2 şeyi göz önüne alıp ona göre karar verin birincisi gerçekten yüksek miktarda render yapıyor musunuz? Yapıyorsanız 5070 Ti alın yok diyorsanız da bütçenizi açmanıza gerek olmayan bir seçenek olarak 9070XT olduğu için onu alın derim ben. Ayrıca 5000 serisinde AMD kesinlikle NVIDIA'dan daha az sürücü problemine sahip.

Merhaba,

Sistemimin son parçası olarak ekran kartı kaldı ve önünüzdeki hafta sipariş vermeyi düşünüyorum. Maksimum bütçem 40k ve bu bütçem taksitli olan bütçem. Vade farklarını hesaba kattığımda 5070 Ti tarafında Hepsiburada'da 45.299 TL ASUS Prime OC modeli var. Diğer kartlarda hep vade farkı ile 50k'lara kadar çıkıyor ve geçiyor. Diğer yandan o kadar para vermeyip 38.000 TL civarına Sapphire'nin top modeli olan Nitro+ mı alsam diye düşünüyorum.

Kendi değerlendirmem de kafamdaki soru işaretleri şunlar;
  • Sapphire tarafı daha şık gözüküyor, daha top seviye bir kart. Yeni kablo gizleme özelliği çok hoş. AMD sam teknolojisi sayesinde işlemcim ile uyum içinde olacak. Eksi olarak coil whine problemi çok gördüm yorumlarda. AMD olması eksi sayılabilir. RT performansı düşük olacak. Şu anda plan aşamasında olsa da video üretme fikrim var.
  • ASUS tarafında ise, NVIDIA teknolojileri çok ön planda. RT ve render performansı daha iyi. MFG ve DLSS 4 daha iyi diğer taraftan. Bir nebze sürücü problemleri daha az. En önemli eksisi fiyatı. Yeni sürümlerde var mı bilmiyorum eksik rop mevzuları. Görüntü olarak herhangi bir aydınlatması yok.
Genel olarak kafamdaki artıları ve eksileri bunlar. Bu sistemi 2K segmentinde uzun yıllar kullanmak istiyorum. Genel olarak hikâyeli ve online karışık oynuyorum. Diğer sistem özelliklerimi de bırakıp sizden yorumlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
  • Ryzen 7 7800X3D işlemci.
  • 32 GB Corsair Vengeance 6000 MHz RAM.
  • MSI Tomahawk B650 anakart.
  • 1000W EVGA qp 80+ Gold PSU.

9070XT ile 5070 Ti performansı neredeyse aynı. Hatta bazı oyunlarda 9070XT öne geçiyor. Ama 5000 serisinde multi frame generation olduğu için ve yazılım olarak daha iyi olduğu için ben 5070 Ti diyorum.

Günümüzdeki oyunların çoğunu ultrada oynatan 2 kart ve oyunların birçoğu şu an ultrada çok güzel grafikler sunuyor. Yani RT ve DLSS4 çok da aranmaz. MFG daha emekleme aşamasında olan bir teknoloji. Render tarafında AMD NVIDIA'nın getir götürünü yapar. AMD ilerleyen zamanlarda redstone güncellemesi ile teknolojide aynı performansı yakalayacak diye düşünüyorum. Cw sorununa gelecek olursa bu 5070 Ti'da olmayacak anlamına gelmez. Aralarındaki fark 100 dolara kadar düşmedikçe bence alınmaz. 9070XT'ye 38k 5070 Ti'ya da 45k verilmez.

Aradaki ₺7.000'lik fark size parasının karşılığını veren bir performans farkı olarak döner ama bu 9070XT'nin kötü bir kart olduğu anlamına gelmiyor. Bence 2 şeyi göz önüne alıp ona göre karar verin birincisi gerçekten yüksek miktarda render yapıyor musunuz? Yapıyorsanız 5070 Ti alın yok diyorsanız da bütçenizi açmanıza gerek olmayan bir seçenek olarak 9070XT olduğu için onu alın derim ben. Ayrıca 5000 serisinde AMD kesinlikle NVIDIA'dan daha az sürücü problemine sahip.

Şimdiye kadar hep AMD ekran kartı kullandım çok önemli bir problem yaşamadım sürücü olarak. Render konusu belirsiz video üretmek istiyorum ek olarak ama kararsızım. NVIDIA nimetlerinden de yararlanmak istiyor bir tarafım o yüzden bilemedim MFG teknolojisi de aklımı çeliyor bir yandan da.

Ben olsam Sapphire Nitro+ alirdim. 2 haftadir gaming gecesine gelen bir model. 35-36 bandina dusuyor 2-3 haftadir belirli araliklarla. 35-36 bandinda alabiliyorsam ben Nitro+ modeli tercih ederdim.
Gaming gecesi kovalayacağım o fiyatlara görürsem direkt onu alırım zaten hocam.

5070 Ti al geç ama o paraya değil.
En iyi alabileceğim fiyat bu şuanki piyasada tek çekim 40k verecek bir bütçem yok hocam taksitle en uyguna gelen fiyat bu araştırdığım kadarıyla.

Şimdiye kadar hep AMD ekran kartı kullandım çok önemli bir problem yaşamadım sürücü olarak. Render konusu belirsiz video üretmek istiyorum ek olarak ama kararsızım. NVIDIA nimetlerinden de yararlanmak istiyor bir tarafım o yüzden bilemedim MFG teknolojisi de aklımı çeliyor bir yandan da.

Sinerji'de 41k ya 5070 Ti Gainward var. Ama vade farksız taksit var mıdır bilemem.