Merhaba,
Sistemimin son parçası olarak ekran kartı kaldı ve önünüzdeki hafta sipariş vermeyi düşünüyorum. Maksimum bütçem 40k ve bu bütçem taksitli olan bütçem. Vade farklarını hesaba kattığımda 5070 Ti tarafında Hepsiburada'da 45.299 TL ASUS Prime OC modeli var. Diğer kartlarda hep vade farkı ile 50k'lara kadar çıkıyor ve geçiyor. Diğer yandan o kadar para vermeyip 38.000 TL civarına Sapphire'nin top modeli olan Nitro+ mı alsam diye düşünüyorum.
Kendi değerlendirmem de kafamdaki soru işaretleri şunlar;
- Sapphire tarafı daha şık gözüküyor, daha top seviye bir kart. Yeni kablo gizleme özelliği çok hoş. AMD SAM teknolojisi sayesinde işlemcim ile uyum içinde olacak. Eksi olarak coil whine problemi çok gördüm yorumlarda. AMD olması eksi sayılabilir. RT performansı düşük olacak. Şu anda plan aşamasında olsa da video üretme fikrim var.
- ASUS tarafında ise, NVIDIA teknolojileri çok ön planda. RT ve render performansı daha iyi. MFG ve DLSS 4 daha iyi diğer taraftan. Bir nebze sürücü problemleri daha az. En önemli eksisi fiyatı. Yeni sürümlerde var mı bilmiyorum eksik rop mevzuları. Görüntü olarak herhangi bir aydınlatması yok.
Genel olarak kafamdaki artıları ve eksileri bunlar. Bu sistemi 2K segmentinde uzun yıllar kullanmak istiyorum. Genel olarak hikâyeli ve online karışık oynuyorum. Diğer sistem özelliklerimi de bırakıp sizden yorumlarınızı bekliyorum.
Sistemim:
- Ryzen 7 7800X3D işlemci.
- 32 GB Corsair Vengeance 6000 MHz RAM.
- MSI Tomahawk B650 anakart
- 1000W EVGA qp 80+ Gold PSU.