Bütçe
40000
9000 serisi o konuda iyi bence, büyük atılım noktası. FSR4 ve Redstone gelip güncelleme aldığı sürece çok eksiklik yaşatmayacaktır. AFMF zaten eski kartlara da kolayca uygulanabilen bir şey, bir yeni nesille çıksa çıksa o çıkar, onu da eskiye getirirler. Zaten muhtemelen FSR4'ü de 7000'e getirecekler mesela.
FSR4 donanımsal olduğu için eski kartlara gelmeyecek diye biliyorum hocam.

Dikey monte edeceksen Taichi'ye öncelik ver RGB'de.
Yatay takacağım için Nitro+ da karar kıldım hocam.

AMD beni hiç üzmedi bugüne kadar o yüzden uzak değilim pek yazılım konusunda falan olan durumlara. Çekincem yok ama sanki bir sonraki kartı teknolojik anlamda daha iyi çıkacağı için bu kartların desteği çabuk bitecek gibi geliyor.

Ekran kartı tarafında desteği artacak hatta daha da iyi olacak. İşlemci tarafında ise yeni nesilde 2nm ye düşecekler. Destek ekran kartında sürer ama işlemcide bitebilir :D.

Yatay takacağım için Nitro+ da karar kıldım hocam.

Dilersen akşama benim kartın yatay duran fotoğrafını atabilirim. Videolarda çok hoşuna gitmiyorsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam.
Dilersen Gaming gecesinden aldığım Nitro var ilgilenirsen. Kutusunu hiç açmadım. İade edeceğim ama istersen aldığım fiyattan verebilirim.

Merhaba,

Sistemimin son parçası olarak ekran kartı kaldı ve önünüzdeki hafta sipariş vermeyi düşünüyorum. Maksimum bütçem 40k ve bu bütçem taksitli olan bütçem. Vade farklarını hesaba kattığımda 5070 Ti tarafında Hepsiburada'da 45.299 TL ASUS Prime OC modeli var. Diğer kartlarda hep vade farkı ile 50k'lara kadar çıkıyor ve geçiyor. Diğer yandan o kadar para vermeyip 38.000 TL civarına Sapphire'nin top modeli olan Nitro+ mı alsam diye düşünüyorum.

Kendi değerlendirmem de kafamdaki soru işaretleri şunlar;
  • Sapphire tarafı daha şık gözüküyor, daha top seviye bir kart. Yeni kablo gizleme özelliği çok hoş. AMD SAM teknolojisi sayesinde işlemcim ile uyum içinde olacak. Eksi olarak coil whine problemi çok gördüm yorumlarda. AMD olması eksi sayılabilir. RT performansı düşük olacak. Şu anda plan aşamasında olsa da video üretme fikrim var.
  • ASUS tarafında ise, NVIDIA teknolojileri çok ön planda. RT ve render performansı daha iyi. MFG ve DLSS 4 daha iyi diğer taraftan. Bir nebze sürücü problemleri daha az. En önemli eksisi fiyatı. Yeni sürümlerde var mı bilmiyorum eksik rop mevzuları. Görüntü olarak herhangi bir aydınlatması yok.
Genel olarak kafamdaki artıları ve eksileri bunlar. Bu sistemi 2K segmentinde uzun yıllar kullanmak istiyorum. Genel olarak hikâyeli ve online karışık oynuyorum. Diğer sistem özelliklerimi de bırakıp sizden yorumlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
  • Ryzen 7 7800X3D işlemci.
  • 32 GB Corsair Vengeance 6000 MHz RAM.
  • MSI Tomahawk B650 anakart
  • 1000W EVGA qp 80+ Gold PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı tarafında desteği artacak hatta daha da iyi olacak. İşlemci tarafında ise yeni nesilde 2nm ye düşecekler. Destek ekran kartında sürer ama işlemcide bitebilir :D.

Dilersen akşama benim kartın yatay duran fotoğrafını atabilirim. Videolarda çok hoşuna gitmiyorsa.
Olabilir hocam fotoğraf alabilirim. İşlemci uzun süre idare eder diye düşünüyorum Ryzen 7 7800x3d kötü bir işlemci değil ya 😅

Selam.
Dilersen Gaming gecesinden aldığım Nitro var ilgilenirsen. Kutusunu hiç açmadım. İade edeceğim ama istersen aldığım fiyattan verebilirim.
Hocam taksitle alacağım için kusura bakmayın böyle alamam.

Hocam RGB istediğim için Nitro+ düşündüm yoksa daha uyguna da alınabilecek kartlar var 9070xt tarafında.

MFG'de bozulmalar çok oluyor diyorlar hocam siz de öyle mi düşünüyorsunuz? Rekabetçi oyunlarda çok gerek kalmıyor genellikle zaten.
Gözle görülür bir bozulma yaşamadım ben. Elbette bu teknolojilerin incelemesi yapılırken görüntülerdeki kimi kesitlere aşırı bir zoom yapılarak değerlendirmeler yapılıyor. Aşırı zoom yapılmış bu kesitlerdeki görüntü kalitesi üzerinden yorum yapılıyor. Yine de kimsenin büyüteç ile oyun oynadığını düşünmüyorum. Haliyle oyun zevkini etkileyecek bir bozulmadan bahsetmek gerçekten zor.

Bu yüzden ihtiyaca göre bu teknolojilerin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar her konuda yapay zeka kullanmayı kendilerine amaç edinmişken, bunu mantıklı ve faydalı buluyorken, aynı yapay zekayı görüntü teknolojilerinde kullanmamalarını veya kullanılmayı eleştirmelerini şahsen anlamıyorum.

Son düzenleme: