Bütçe
40000
Hocam dün akşam Last of Us 1'i oynuyordum. Kenar yumuşatma FSR 3 ile oynadım. FPS 2K Ultra ayarlarda 180'lerde zaten oyunun grafikleri de güzel kartta güçlü yani "RT" hariç başka bir şeye çok kafa yormuyorsunuz.

Elinde idarelik kart varsa yıl sonuna kadar para biriktir. Super modelleri çıkar illaki piyasada oturmuş olur. O zaman daha güzel bir plan yaparsın.
Last of us da yansımalara, grafiklere özendikleri için oyunun RT'ye ihtiyacı olmuyor. Rasteri güzel oyun bir elin parmaklarını geçmiyor. Asıl güzel olan şey Path Tracing bunla grafiklere çağ atlatıyorsun.

Last of Us da yansımalara, grafiklere özendikleri için oyunun RT'ye ihtiyacı olmuyor. Rasteri güzel oyun bir elin parmaklarını geçmiyor. Asıl güzel olan şey path tracing.

Yani onu demek istedim günümüz oyunlarının grafiklerine özeniyorlar. Ancak path tracing hakkında derin bir bilgim yok. Teknolojiyi biliyorum ama her oyunda desteği var mı onun için tercih edilir mi bir şey diyemem.

34800'e Pulse veya 35800'e Red Devil var, onlardan birini alarak 9070XT öneririm. Özellikle Pulse testlerde Nitro ile aynı değerleri veriyor, soğutmada fazlasıyla başarılı. 3x8 değil diye eleştireni bol olacaktır ama çok da takmana gerek yok onu, 2x8 pinli kurulum 12VHPWR/12V2x6'yla aynı gücü daha güvenli verebildiği 15 yıl önce kanıtlanmış bir kurulum. XFX'lere bulaşmanı önermem, OC ile düz versiyonların soğutma blokları farklı, öyle bir garip durumları var. ASUS Prime ise 5070 Ti ile bizzat denediğim bir tasarım, ucuz ama başarılı değil bence çok. Tek avantajı PTM7950 kullanılmış olması. Yoksa o 32'ye falan bulunuyor, Vatan 30 küsure bile anlık indirmişti.

Red Devil sığsa onu alacaktım zaten de sığmayacak gibi duruyor riske girmek istemiyorum o yüzden.

Hiç AMD kart kullanmadığım için AMD eleştirisi yapmaktan kaçındım hep ama tecrübe etmekte olduğum MFG teknolojisini elbette öneriyorum. MFG teknolojisi özellikle hikâyeli oyunlar için oldukça faydalı ve güzel bir teknoloji. Rekabetçi oyunlarda kullanmak mantıklı olmayabilir ama hikâyeli oyunlarda gerçekten hayat kurtarıyor bence.

Örneğin ben de RTX 5070 kullanıyorum ve MFG sayesinde hikâyeli oyunlarımı istisnasız 4K çözünürlükte oynuyorum. Bu teknoloji bu kartı neredeyse 4K kartı yapmış bence. Oyun zevkini ve kabiliyetini bozacak bir gecikme de hissetmiyorum.

Bu sebeplerle ben de RTX 5070 Ti öneriyorum.

MFG'de bozulmalar çok oluyor diyorlar hocam siz de öyle mi düşünüyorsunuz? Rekabetçi oyunlarda çok gerek kalmıyor genellikle zaten.

Hocam dün akşam Last of Us 1'i oynuyordum. Kenar yumuşatma FSR 3 ile oynadım. FPS 2K Ultra ayarlarda 180'lerde zaten oyunun grafikleri de güzel kartta güçlü yani "RT" hariç başka bir şeye çok kafa yormuyorsunuz.

Elinde idarelik kart varsa yıl sonuna kadar para biriktir. Super modelleri çıkar illaki piyasada oturmuş olur. O zaman daha güzel bir plan yaparsın.

Bu ikinci PC olacak ilk PC'yi kardeşime bırakacağım. İlk bilgisayarımda RX 6700 var aynı oyunu FSR 3 ile 2K da bende oynadım hocam ama FSR 3 bazen bozulmaları fark ediyordu fakat FSR 4'te çok iyi iyileştirmeler yapmışlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
4070s sahibi biri olarak kesinlikle 9070XT terci ederdim. 5000 serilerinin bazılarında donanımsal sorunlar çıktı yazılım problemlerine değinmiyorum bile. 7-8 ay önceki 560.94 driveri kullanıyorum NVIDIA App sildim kurmuyorum çünkü gelen güncelleme daha iyi yapacağına daha kötü yapıyor.

Bu ikinci PC olacak ilk PC'yi kardeşime bırakacağım. İlk bilgisayarımda RX 6700 var aynı oyunu FSR 3 ile 2K da bende oynadım hocam ama FSR 3 bazen bozulmaları fark ediyordu fakat FSR 4'te çok iyi iyileştirmeler yapmışlar.

Ölçeklemede FSR açtığımda evet FPS arşa çıkıyor ama bozulmalar fark ediliyordu. Bende sadece kenar yumuşatmada kullandım. Bozulma olmadı FPS de minimal artış yaptı.

4070s sahibi biri olarak kesinlikle 9070XT terci ederdim. 5000 serilerinin bazılarında donanımsal sorunlar çıktı yazılım problemlerine değinmiyorum bile. 7-8 ay önceki 560.94 driveri kullanıyorum NVIDIA App sildim kurmuyorum çünkü gelen güncelleme daha iyi yapacağına daha kötü yapıyor.
Amd tarafında da yazılımsal problemler oluyor hocam o konuda ikisi de aynı bence.

Hem ASUS hem NVIDIA mı? AMD'ye gerek kalmadı zaten dostum. Baziları Palit Galax falan al demiş ama ASUS al daha dayanikli parçalardan yapıyorlar. Yıllarca kullanırsın üstüne ASUS daha fazla güvenlik için çalışıyor. Tasarım anlamında ASUS iyi olmasa da dayanıklılık açısından ASUS hepsini yer.

Ölçeklemede FSR açtığımda evet FPS arşa çıkıyor ama bozulmalar fark ediliyordu. Bende sadece kenar yumuşatmada kullandım. Bozulma olmadı FPS de minimal artış yaptı.
AMD beni hiç üzmedi bugüne kadar o yüzden uzak değilim pek yazılım konusunda falan olan durumlara. Çekincem yok ama sanki bir sonraki kartı teknolojik anlamda daha iyi çıkacağı için bu kartların desteği çabuk bitecek gibi geliyor.

AMD beni hiç üzmedi bugüne kadar o yüzden uzak değilim pek yazılım konusunda falan olan durumlara. Çekincem yok ama sanki bir sonraki kartı teknolojik anlamda daha iyi çıkacağı için bu kartların desteği çabuk bitecek gibi geliyor.
9000 serisi o konuda iyi bence, büyük atılım noktası. FSR4 ve Redstone gelip güncelleme aldığı sürece çok eksiklik yaşatmayacaktır. AFMF zaten eski kartlara da kolayca uygulanabilen bir şey, bir yeni nesille çıksa çıksa o çıkar, onu da eskiye getirirler. Zaten muhtemelen FSR4'ü de 7000'e getirecekler mesela.

Hem ASUS hem NVIDIA mı? AMD'ye gerek kalmadı zaten dostum. Baziları Palit Galax falan al demiş ama ASUS al daha dayanikli parçalardan yapıyorlar. Yıllarca kullanırsın üstüne ASUS daha fazla güvenlik için çalışıyor. Tasarım anlamında ASUS iyi olmasa da dayanıklılık açısından ASUS hepsini yer.
Asus alt sürümlerine RGB eklememiş gerçi üst sürümlerinde de bu seneki kartlarında çok RGB yok gibi duruyor. Kasa da ışıl ışıl olunca şuan ondan RGB istedim.