Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Selam;
Sapphire RX 7600 ekran kartı kullanıyorum, kart tamamen boştayken fanlar sürekli duruyor, bu konuda sorun yok, fakat YouTube'da bir şeyler izlemeye başladığım zaman ekran kartına binen yük kartı 54 dereceye kadar ısıtıyor ve fan devreye giriyor, yaklaşık 3 dakika çalıştıktan sonra kart 37-38 dereceye düşünce fan tekrar duruyor, bu bir döngü halinde sürekli böyle devam ediyor, sürekli 15-20 derece ısınıp soğuması karta fiziksel bir yük bindiriyor, ayrıca çalışıp duran fanın sesini az da olsa duyuyorum.
Bu fanın 60-65 dereceyi bulunca çalışmasını sağlayamaz mıyız? MSI Afterburner veya başka fan yazılımları ile denedim ama olmuyor, 54 olunca açıyor fanı.

Çözüm
@xahve

Yüksek ihtimal bellek bağlantı sıcaklığından dolayı kart fan açıyor, kasa iç sıcaklığını düşürürseniz çözülebilir.
Ön taraftan temiz hava girişi için boşluk varsa birkaç derece düşürebilir ama PSU'daki sıcak havayı direk ekran kartına verme ihtimalinde var.
Benim PSU Corsair RM650, oldukça verimli ve soğuk çalışan bir PSU, o yüzden sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca zaten PSU'nun bulunduğu tünel ön taraftaki 14 CM fanlardan biriyle temiz hava alıyor.

Evet şimdi test ettim, kasa fanlarımı 1200-1400 devre çıkardım ve ekran kartı 53 derecede durdu, fan açmadı. Ama böyle kullanınca da kasa fanları kafa ütülüyorlar.
Aklıma şöyle bir fikir geldi, ekran kartımın altında PSU'nun üstünde fan takabileceğim bir yer var, aslında oraya ince bir fan alıp takarsam kafa ütülemeden ekran kartımın hava akışını arttırabilirim diye düşünüyorum.

Kasa fanları ne marka? Kasa mesh mi?