Kendimde RX 9070 XT top modellerinden birini kullanıyorum. Sapphire o zamanlar benim de çok aklımdaydı. Ekran kartı piyasasında hem görüntü hem de güç girişi itibari ile bir ustalığa imza attılar. Ben her zaman bir modelin giriş modelini almaktansa bir alt modelin top modelini almayı yeğlerim. Gigabyte Elite Taichi ve Sapphire arasında değerlendirmelerimi o zamanlar şu şekilde yapmıştım ve halen daha öyle düşünüyorum. Gigabyte görünüşü çok güzel bir kart soğutma ve güç performansı da çok iyi ancak 24 pin muhhabeti nedeni ve yazılım nedeni ile elemiştim. Sapphire eleme nedeni rengi ve güç kablosu konu muydu? Çünkü eminim ki sıcaklık bandı bir zaman sonra tozlanacak ve işlevini yitirecek. Zaten ısınan bir kablo girişinin kabak ile radyatör arasına konumlandırmak açıkçası akıllı bir iş değil. Taichi alma nedenim ise hem görüntüsü hem gücü her şeyi ile bana hitap ediyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hala şu multi frame gen olayına taktım. 5060 bile manyak FPS değerine ulaşıyor. Acaba görüntüde bozulma bulanıklık falan oluyor mu MFG'de? Olsa bile DLSS güncellemeleri ile aydan aya netleşti iyice. 5070 Ti'da daha da manyak olurdu MFG.

3080'de hiçbir şey yok kara düzen dizel gibi. Bant genişliği hızları falan ayrı iyi, yalan yok.

Dün BF6'da RTX 4070 Super ile Frame Generation'u kısa süreli de olsa bir deneyeyim dedim, frame generation açınca gecikme oluyor diyorlardı ama açıkçası gecikme vs. pek hissetmedim, yine de sonrasında kapattım tabii. 2K yüksek ayarlarda ortalama 120 FPS civarı alırken Frame Generation'yi açınca FPS 200'lere çıktı ve 180 Hz monitörde akıcılığı çok daha iyi hissettirdi.

Bence RX 9070 XT top modelleri 35k giriş seviyeleri ise 31-32k civarından alınmalı. Eğer fiyat 38'lere çıkıyorsa biraz düşünürüm ama taksit seçeneği cezbettiğinden yine de tercih ederdim.

Dün PNY RTX 5070 Ti OC modeli 39k civarına inmeseydi bunu almayı planlıyordum ama 38-40 limitini de RX 9070 XT'e ye vermek istemiyordum. 30-33 aralarında fiyatları olsa tepe modellerin çok tercih edilebilir ama 40K'ya yakın olunca insanı bayağı düşündürüyor.

Tepe model nitro+ ve taichi var benim bildiğim, eğer bu 2 kart oc ile RTX 5080'e yakın performans veriyorsa RTX 5070 Ti alarak çok büyük hata yapmış olmalıyım :)

Tepe model Nitro+ ve taichi var benim bildiğim, eğer bu 2 kart OC ile 5080e yakın performans veriyorsa 5070 Ti alarak çok büyük hata yapmış olmalıyım :)

Hata demeyelim de. :) Çünkü ben de RX 9070 XT'ye 40k verdim, Taichi çıktığı gibi aldım. Yeri geldi 35'lere düştü kart, ben de hata gibi düşündüm. Ancak verdiğimizin karşılığını alabiliyorsak ne mutlu bize. :)

Hata demeyelim de. :) Çünkü ben de RX 9070 XT'ye 40k verdim, Taichi çıktığı gibi aldım. Yeri geldi 35'lere düştü kart, ben de hata gibi düşündüm. Ancak verdiğimizin karşılığını alabiliyorsak ne mutlu bize. :)

Taichi gerçekten çok güzel kart, 1 aydır 40k altına düşmedi, düşseydi 9070 XT'ler arasındaki ilk tercih o olurdu.
Kendi araştırmalarıma göre RX 9070 XT, RTX 5070 Ti ile kafa kafaya düşünüyorum. eğer benim görmediğim bir kıyaslamada RTX 5080'lere yakın bir performans sergilemişse RTX 5070 Ti giriş modelleri yerine RX 9070 XT tepe modeli tercih edilir her türlü.

Bu arada 40k nakit fiyatı 9 taksitle almak isteyince 50leri görüyor şu anda :)

Ben hala şu Multi Frame Gen olayına taktım. RTX 5060 bile manyak FPS değerine ulaşıyor. Acaba görüntüde bozulma bulanıklık falan oluyor mu MFG'de? Olsa bile DLSS güncellemeleri ile aydan aya netleşti iyice. RTX 5070 Ti'da daha da manyak olurdu MFG.

RTX 3080'de hiçbir şey yok kara düzen dizel gibi. Bant genişliği hızları falan ayrı iyi, yalan yok.
GTA 5'te arabanın arkasında ghosting vardı başka bir bozulma olmadı. Gecikme ham FPS düşük olursa olur.

Aorus RX 9070 XT kullanıyorum dehşet bir şey. 320W çekerken hafif coil whine var o da çok normal. 300W civarında fan sesi olsun coil whine sesi olsun hiçbir ses yok. Ben de 6 ay taksitli almıştım.