Aorus RX 9070 XT kullanıyorum dehşet bir şey. 320W çekerken hafif coil whine var o da çok normal. 300W civarında fan sesi olsun coil whine sesi olsun hiçbir ses yok. Ben de 6 ay taksitli almıştım.
Tepe modeller hocam. İşte bu yüzden ben diyorum ki eğer ki kişinin bütçesi varsa Nvidia tarafında da giriş seviyesi değil de üst modeller almak lazım. Yani bugün Galax 1 Click OC 61.000 TL Rog ASTRAL 85K. Bütçesi olan Astral alır. Kendi görüşüm tabii bu.

Sadece oyun için 2K ve 4K çözünürlükler için bulunmaz nimet. Yani şu fiyata şu kalitede kart yok. Özel olarak render ve iş yapılmıyorsa kesinlikle AMD alınmalı diye düşünüyorum.
Bu yoruma tamamen katılıyorum. Eğer yalnızca oyun için bir sistem toplasaydım, tercih edeceğim tek ekran kartı RX 9070 XT olurdu.

Ben nitro kullanıyorum çok memnunum. CW sesi yok.
Ayrıca güç kablosunun gizli bölmesi olması sebebiyle kasam ter temiz görünüyor.

Ortada indirim var. 9 taksit olayı var her şeyi geçtim. Taksit olayı dünyanın hiçbir yerinde yok. Şu enflasyonda bedava geliri olup, ödeyebilen için.

Giriş seviyesi PNY Galax almam. FE modelinden hallice bir soğutması var. Tepe model bir 9070 XT'ye OC yapıldığında 5080'e yakın performans veriyor. Bir NVIDIA fan boyu olarak bunu söyleyebilirim. Ayrıca Recep Baltaş sorun yaşadı diye yaşayan sayısı da fazla değil. Attığım linkte insanlar hep memnun. Ben bir NVIDIA severim ancak yurt dışında adamlar FPS per dollar olayına bakıyor. 38K'ya PNY yerine tepe model 9070 XT daha iyi her açıdan. @Testo Unit @Yasin Alemdağ bu arkadaşlar 9070 XT kullanıyordu sanırım ve hiç de sorun yaşamadılar.

Gaming gecesinde doğru düzgün taksit. 9 taksitle herhangi bir şeyi almak indirimli olarak nakit veya 3 taksit almaktan çok daha iyidir. Ülke ekonomisi açısından siz kar üzerine kardasınız 9 taksitte.

Galax'ın nesi kötü? Bende Galax'ın RTX 4070 Ti Super modeli var, 1.5 yıl oldu alalı %30 fan devrinde undervolt ile 53-54 derecede takılıyor. Undervolt yapmazsam 60 dereceye cıkıyor en fazla. Zaten sizde önceden Palit GPU yok muydu? Galax zaten Palit'in alt markası. PNY de gayet iyi bir marka. NVIDIA'nın Quadro serisini emanet ettigi bir marka neden kötü olsun? Kaldı ki hepsi resmi iş ortağı. Bu arada forumlarda RTX 5070 Ti PNY modeli için defalarca tepe model indirimli diye konular gördüm. Testlerine bakmadım ancak kötü olacağını düşünmüyorum.

Bu arada eğer herhangi bir RTX 5070 Ti modeli 70 dereceyi geçmiyor ve fan devri fazla yüksekte çalışmıyorsa RX 9070 XT Aorus veya Nitro olması fark etmez RX 5070 Ti alınır. RX 5070 Ti daha iyi bir kart. RX 9070 XT'nin olayı ucuz olması. Hepsi nihayetinde aynı GPU'yu taşıyor. 3-5 derece farklar önemsiz. Tabii Ventus veya Windforce gibi çöp modelleri saymıyorum. Eli yüzü düzgün modeller için konuşuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 5070 Ti'nin alt modellerinin neredeyse tümü serin ve sessiz çalışıyor zaten undervolt ile 68'lerden 60'lara iniyor. Alt model = dandik demek değil.

RTX 5070 Ti'nin alt modellerinin neredeyse tümü serin ve sessiz çalışıyor zaten undervolt ile 68'lerden 60'lara iniyor. Alt model = dandik demek değil.

Ekran kartı çekirdek sıcaklığı tek başına bir işe yaramaz, hotspot ve Memory sıcaklığı 95 derece ise isterse çekirdek sıcaklığı 45 derece olsun o ekran kartı beş para etmez.

Ekran kartı çekirdek sıcaklığı tek başına bir işe yaramaz, hotspot ve Memory sıcaklığı 95 derece ise isterse çekirdek sıcaklığı 45 derece olsun o ekran kartı beş para etmez.
Hotspot sıcaklıkları görünmüyor, deri ceketli bunu kaldırdı o yüzden bilemiyoruz. Memory sıcaklığı neredeyse tüm RX 9070 XT kartlardan daha serin (azami 70-75 derece).

Galax'ın nesi kötü? Bende Galax'ın 4070 Ti super modeli var, 1.5 yıl oldu alalı %30 fan devrinde undervolt ile 53-54 derecede takılıyor. Undervolt yapmazsam 60 dereceye cıkıyor en fazla. Zaten sizde önceden Palit GPU yok muydu? Galax zaten Palit'in alt markası. PNY de gayet iyi bir marka. NVIDIA'nın Quadro serisini emanet ettigi bir marka neden kötü olsun? Kaldı ki hepsi resmi iş ortağı. Bu arada forumlarda 5070 Ti PNY modeli icin defalarca tepe model indirimli diye konular gördüm. Testlerine bakmadım ancak kötü olacağını düsünmüyorum.

Bu arada eger herhangi bir 5070 Ti modeli 70 dereceyi geçmiyor ve fan devri fazla yüksekte çalışmıyorsa 9070XT Aorus veya Nitro olması fark etmez 5070 Ti alınır. 5070 Ti daha iyi bir kart. 9070XT'nin olayı ucuz olması. Hepsi nihayetinde aynı GPU'yu taşıyor. 3-5 derece farklar önemsiz. Tabii Ventus veya Windforce gibi çöp modelleri saymıyorum. Eli yüzü düzgün modeller için konuşuyorum.
Benim zaten alacak durumum olduğu için 5080 aldım. 5070 Ti evet, daha iyi bir kart genel manada.
Undervolt yapmadan sıcaklık düşmüyor. Bende de Palit vardı evet, halen de kenarda duruyor. Bana sıkıntı yaşattı mı hayır? Çok mu sesliydi? Hayır. Undervolt yapmadan 70 derecenin altına düşmüyordu. Ben bu Palit 4070'i kullanana kadar hep tepe model MSI kullandım ve kartın genel malzeme kalitesinden, görünüşünden ve sessizliğinden memnundum alışmıştım. Galax kötü bir marka demedim ancak alt seviye kartlara undervolt yapılmazsa orta ve üst segmente göre sıcak çalışıyor. Bu sizin 4000 serisi kartınızda istisna olabilir ancak açın bakın mesela 5080 testlerine.

70 derecede çalışması sorun değil diyebilirsiniz, benim için sorun. Sıcak bir bölgeye taşınacağım ve odayı iyice ısıtmasını istemiyorum. Nispeten serin iklimi olan bir yerde bile 63 derecede çalışan kartla 70 derecede çalışan kart fark ediyor.

Bunların yanında örneğin üst düzey kartların güç beslemeleri, PTM kullanmaları, fan bilyelerinin kalitesi ve ömrü çok değişiyor. Ben demiyorum ki Galax veya PNY nin giriş seviyeleri iş görmüyor. İş görüyor ancak ne kadar ekmek kadar köfte. Şimdi ROG Astral alana da mantıksız bir seçim yaptınız denemez. İlk başta ben 5080 Galax 1 Click OC aldım ve FurMark açtım, sonra oyun oynadım UV veya OC yapmadan, sıcak çalışıyordu. Kısacası verdiğiniz paranın her türlü hakkını veriyor. Kasanın içerisine bile baktığında kalite belli oluyor.
5070 Ti'nin alt modellerinin neredeyse tümü serin ve sessiz çalışıyor zaten undervolt ile 68'lerden 60'lara iniyor. Alt model = dandik demek değil.
Herkes undervolt yapmak zorunda veya undervolt yapmayı bilmek zorunda değil. O kartları alınca şu forumlarda takılıp bir şeyler bilmek gerekiyor. Ben ilk GTX 1080'imi aldığımda MSI'ın tepe modelini, taktım ve çalıştırdım. Arkadaşımınki 68-72 derecelerde çalışıyorken benimki 59 dereceyi geçmiyordu ve %30 fandaydı. Alt model dandik değil, çipi aynı çip sonuçta ama yukarıda arkadaşa söylediğim nedenlerden dolayı her zerresinde kalite farkı var. Bu kadar basit. 60K'lık bir 5080 ile 80-85Klık bir 5080 bir değil. Uzun süre kullanılıp satılmayacaksa eğer, üst seviye karta 5 yıl bile bakım yapmıyorsunuz. Ben bunu bizzat yaşadım. İçini açmanıza gerek yok. Ama alt modelin fan bilyesine kadar kalitesi düşük oluyor kabul edersiniz etmezsiniz gerçek bu. Ve gerçekler 1+1=2 olduğu kadar inkar edilemez.

PNY, Galax, Palit, Gainward gibi kartların giriş seviyelerinin hotspot sıcaklıkları belli değil. Bu kartlar normalde zaten 68-72 derece arasında çalışıyor standart ayarlarda. Hotspot rahat 90ları görüyor.

PNY, Galax, Palit, Gainward gibi kartların giriş seviyelerinin hotspot sıcaklıkları belli değil. Bu kartlar normalde zaten 68-72 derece arasında çalışıyor standart ayarlarda. Hotspot rahat 90ları görüyor.
Kartların başlarına RTX, RX koymadığım için mesajlarım düzeltilmiş bu moderatörler bazen bir tuhaf açıkçası. Neyse ki ban atmamışlar bu da bir şey.

Hotspot sıcaklığı hiçbir RTX 50 kartlarda görünmüyor bunu NVIDIA gizliyor, sadece IR termometrelerle az biraz belli oluyor. Hotspot çoğu zaman her kartta yüksek bir değer zaten, 3-4 sene kullanıp değiştirilecek bir kart için gereksiz bir detay açıkçası. Sadece ikinci elde değeri daha yüksek onun dışındakilere çok fazla "overthink" yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

@ShadowLegion %100 katılıyorum uzun kullanım testlerinde 90 derece ve üzerinde hotspot ve Memory sıcaklığı kalan sistemlerde genel olarak VRM sensörleri daha fazla zorlanır ve sıcaklıkları artar. Şunu düşünebilirsiniz VRM, hotspot, Memory için 95 derece altında risk taşımıyor gibi görünüyor. Fakat uzun kullanımda frekans ve voltaj kesmeye başlıyor performansın bir anda bir alt model ekran kartı seviyesine düşüyor. Oyuna giriyorsun hotspot 80 derecelerde 1 saaat sonra 99 derecelere çıkıyor. Eee ne anlamı kaldı? Kışın zaten havalar soğuk yazın bu sıcaklıklar daha da öteye gidiyor.

Bu etkenler çok önemlidir oyunu açtım 5 dakika oyunda 500 FPS alıyorum tamam deyip geçerseniz sonra 100 FPS düştü diye forumlarda konu açarsınız?