Ben PSU’dan çok ekran kartı tarafına bakardım açıkçası. A1250GS zaten 9070 XT + 9800X3D için fazlasıyla yeterli bir PSU.
Öncelikle ekran kartında undervolt, OC, VRAM OC, power limit gibi herhangi bir ayar varsa hepsini sıfırlayıp tamamen stok halde OCCT GPU testini tekrar deneyin. Heaven’ın sorunsuz çalışması kartın kesin stabil olduğu anlamına gelmiyor. OCCT bazı kararsızlıkları oyunlardan çok daha hızlı ortaya çıkarabiliyor.
Bir de OCCT’nin verdiği hata tam olarak ne, onu görmek lazım. Testte sadece “error detected” mi yazıyor, sürücü mü çöküyor, yoksa sistem tamamen kapanıp yeniden mi başlıyor? Bunların her biri farklı bir şeye işaret edebilir.
Ben olsam önce GPU’yu tamamen stok hale getirip OCCT GPU ve VRAM testlerini ayrı ayrı çalıştırırdım. HWiNFO’dan hotspot, bellek sıcaklığı ve voltaj değerlerini de takip ederdim. Sorun devam ederse daha eski ve stabil olduğu bilinen bir AMD sürücüsü de denenebilir.
NBA 2K17’de birkaç saniyelik watt ve FPS düşüşü tek başına kart arızası demek değil. Oyun eski olduğu için motor, sürücü, V-Sync/FPS limiti veya CPU taraflı kısa süreli darboğaz da yapabilir. Ama geçen hafta geçen OCCT testinin şimdi daha ikinci saniyede hata vermesi bence ayrıca üzerinde durulması gereken asıl nokta.