scuderia

Uzman
Merhaba. Amazon üzerinden 1 sene önce Razer mouse aldım, garanti belgesi olarak Bilkom yerine Amazon İthalatçı adıyla üstüne yapıştırılmış garanti belgesi geldi. Ürünü direk Amazon.com.tr satıcısından aldım, mouse'da bir takım gıcırdamalar ve aşınmalar başlayınca garantiye göndermek istiyorum fakat internetteki yorumlara göre Amazon bu ürünlerle ilgilenmiyormuş, yetkili Türkiye servisine mi göndermem mi gerekir? Bu tarz bir durum yaşayan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Amazon üzerinden 1 sene önce Razer mouse aldım, garanti belgesi olarak bilkom yerine Amazon ithalatçı adıyla üstüne yapıştırılmış garanti belgesi geldi. Ürünü direk Amazon.com.tr satıcısından aldım, Mouse'da bir takım gıcırdamalar ve aşınmalar başlayınca garantiye göndermek istiyorum fakat internetteki yorumlara göre Amazon bu ürünlerle ilgilenmiyormuş, yetkili Türkiye servisine mi göndermem mi gerekir? Bu tarz bir durum yaşayan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

2 tane böyle üründe başıma geldi Razer ürünü klavye çift basıyordu, kulaklık ses tekerleği saptımıştı. 2'sinde de Amazon kimseye yollamadı bunlara servis bakmıyor dilerseniz yenileyelim yani yeni ürün yollayalım ya da iade alalım dedi.

Tabii ki iadeyi seçtim çünkü bu adamların ürünlerinin büyük çoğunluğu kronik sorunlu o kadran tekerlek yine bozulacak. O klavye 3-4 ay sonra tekrar çift basacak yine ben uğraşacaktım. Para iadelerimi aldım sorunsuz kurtuldum.

Direk müşteri hizmetlerini arayıp görüşün. İyi ki bilkom falan değil olsa çok uğraştırırlardı. Çünkü daha önce vatandan Razer klavye almıştım oda bilkom du oda 2. ayında çift basmaya başladı bilkoma yolladım 30 gün beklettiler. En sonunda biraz bastırınca para iadesi çıktı. Madem iade çıkacaktı niye 30 gün beklettiniz? Amazon olması en iyisi.

2 tane böyle üründe başıma geldi Razer ürünü klavye çift basıyordu, kulaklık ses tekerleği saptımıştı. 2'sinde de Amazon kimseye yollamadı bunlara servis bakmıyor dilerseniz yenileyelim yani yeni ürün yollayalım ya da iade alalım dedi.

Tabii ki iadeyi seçtim çünkü bu adamların ürünlerinin büyük çoğunluğu kronik sorunlu o kadran tekerlek yine bozulacak. O klavye 3-4 ay sonra tekrar çift basacak yine ben uğraşacaktım. Para iadelerimi aldım sorunsuz kurtuldum.

Direk müşteri hizmetlerini arayıp görüşün. İyi ki bilkom falan değil olsa çok uğraştırırlardı. Çünkü daha önce vatandan Razer klavye almıştım oda bilkom du oda 2. ayında çift basmaya başladı bilkoma yolladım 30 gün beklettiler. En sonunda biraz bastırınca para iadesi çıktı. Madem iade çıkacaktı niye 30 gün beklettiniz? Amazon olması en iyisi.
Ürünün fiyatı aldığım fiyattan en az 2.5-3 kat zamlandığı için açıkcası sadece değişim kabul edebilirim.
Müşteri hizmetlerine servis tutanağı gibi bir şey gerekiyor mu? Yaşadığım sıkıntıyı paylaşmam yeterli midir?

Ürünün fiyatı aldığım fiyattan en az 2.5-3 kat zamlandığı için açıkçası sadece değişim kabul edebilirim.
Müşteri hizmetlerine servis tutanağı gibi bir şey gerekiyor mu? Yaşadığım sıkıntıyı paylaşmam yeterli midir?

Tutanağa gerek yok eğer ürün ellerinde varsa değişim yaparlar. Siz direk arayıp durumu anlatın. İsteğinizi de söyleyin. Hatta Amazon da şu an satılıyor mu satıcı kim bir bakın misal kendi satıcı ise ve varsa sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Bana anlatılanda bunlara servis bakmadığı söylendi ithal geliyormuş Türkiye'deki servis bakmıyormuş. O sebeple iade ya da değişim dediler.