CanPatrioTic

Yetkin
Yer
Ankara
Merhaba, DDR5'e geçmek için bilgisayar parçaları topluyorum ve Gaming.gen.tr sitesi üzerinden RAM satın aldım. Fakat paket açılmış halde geldi. Şu an RAM'i deneyecek tüm parçalarım da yok. Uygun fiyat oldukça parça alıp evde topluyorum ve duruyorlar. Sizce ne yapmalıyım?

WhatsApp Image 2025-11-03 at 14.39.14.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya zamlanmadan direkt iade et, bu adamlar kesinlikle değişim yapmıyor çünkü ya da her sey sorunsuzsa al kullan diyeceğim ama ben cok acil bir durumda olmadıkça bunu yapmazdim. Muhtemelen iade ürünü.
Kozmetik olarak sıfır duruyor. Pin uçlarını vs kontrol ettim fakat bilemedim ya. Deneme imkanım yok deneme imkanım olsa dener sorun olmadığını görsem yeterdi.

@Eagles aklıma direkt sen geldin hocam. Kader ortağın.. @CanPatrioTic, geçmiş olsun bence direkt iade et.

Vatan'dan VESA sertifikalı 1.4 DP kablosu aldığımda benzer durum vardı. Işığa tuttuğumda porta giriş yapıldığını da fark ettim ama iade için geri dönmedim. Normalde peşine düşerim böyle şeylerin fakat mağaza içerisinde denenmiştir belki dedim, bir de pahalı bir ürün olmayınca kullandım geçtim.

Tebilon'dan hazır sistem, Sinerji'den monitör aldım. İkisinin de paketlemesi gayet iyidi, Tebilon servis raporu olmadan ekran kartı&ram iadesi bile aldı. İstediğin ram Tebilon'da varsa oradan almanı öneririm. Şahsen benim güvenimi kazandılar.

Merhaba, DDR5'e geçmek için bilgisayar parçaları topluyorum ve Gaming.gen.tr sitesi üzerinden RAM satın aldım. Fakat paket açılmış halde geldi. Şu an RAM'i deneyecek tüm parçalarım da yok. Uygun fiyat oldukça parça alıp evde topluyorum ve duruyorlar. Sizce ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 198524
İade etmeniz daha faydalı olur. Sonuçta RAM'e max voltaj dayayıp dayamadıklarını denemeden bilemeyiz. 😀

İade et tabii ki sıfır almışsın paranı ona göre vermişsin. Adam sana açılmış belki X kişisi denemiş olmamış bir RAM'i yollamış.

Şu an bu RAM 2. el statüsünde ve bunu üreten firma bile o bandı niye yapıştırıyor sıfır garantisi vermek için. Misal üretici firmaya desen adam der ki bandı yırtılmış ürünü niye aldınız diye?

Madem böyle yolluyor ona göre indirim yapması lazım Amazon da yeni ürün alırsan misal 8.000 TL diyor altta 2.el yeni gibi diyor Amazon depo yolluyor çalışma garantili şekilde sıfır gibi veya kozmetik durumuna göre diyor ki 6500 TL 1 yıl garanti...

Böyle iş olmaz. İade edin.

İade et tabii ki sıfır almışsın paranı ona göre vermişsin. Adam sana açılmış belki X kişisi denemiş olmamış bir RAM'i yollamış.

Şu an bu RAM 2. el statüsünde ve bunu üreten firma bile o bandı niye yapıştırıyor sıfır garantisi vermek için. Misal üretici firmaya desen adam der ki bandı yırtılmış ürünü niye aldınız diye?

Madem böyle yolluyor ona göre indirim yapması lazım Amazon da yeni ürün alırsan misal 8.000 TL diyor altta 2.el yeni gibi diyor Amazon depo yolluyor çalışma garantili şekilde sıfır gibi veya kozmetik durumuna göre diyor ki 6500 TL 1 yıl garanti...

Böyle iş olmaz. İade edin.
Gerçekten yani saçma sapan iş yapıyorlar. Çalışıyoruz, işimiz gücümüz var ve bir de bunlarla uğraşıyoruz. Madem bu şekilde satıyorsun, koy alta ikinci el diye ikinci el fiyatı sat. Hem de sıfır para isitiyorlar.