Ya bu iade olayı kalkacak esnaf dürüst olacak ki bu imkansız, iade olayı kalktığında da garantilerde sürüneceksin belli ki. Bizim esnaftan dürüstlük bekleyemezsin, bu ekonomide hele. Anlamayana geçirecekler, devran böyle dönüyor.

PIN'leri kontrol edip MemTest yapardım, çalışıyorsa hiç sallamazdım. Zaten sıkıntı çıktığında tekrar gönderebileceksin neden uğraşasın ki. RAM bu, çalışıyorsa çalışıyordur zaten.
Dediğim durumda ne olacak peki?

2v verip 2 hafta kullanıp iade ettim RAM EXPO'da sorunsuz, ama IC'ler ölüyor.

@GIRD4P Adam benim iade ettiğim RAM'ı hazır sistem olarak kullanmaya devam ederse, max 1 ay dayanır 2v verilmiş RAM.

Ya bu iade olayı kalkacak esnaf dürüst olacak ki bu imkansız, iade olayı kalktığında da garantilerde sürüneceksin belli ki. Bizim esnaftan dürüstlük bekleyemezsin, bu ekonomide hele. Anlamayana geçirecekler, devran böyle dönüyor.
Hocam garanti de çöp, sırf yasalar 21 gün diye inatla 21 güne kadar bekletiyorlar, halbuki sorun 1-2 günlüğüne çözülecek sorun. Ülkemiz de hatırı sayılır birkaç tane düzgün garanti var sadece.

Sıfır ürün alıyorsa sıfır gelecek, bunu başı çeken firmalar da özellikle yapıyor. SSD alıyorsun kutusu açılmış kullanılmış yolluyor, Sonra müşteri hizmetleri iade/değişim süreci. Kullanıcı bunla uğraşmak zorunda değil, iade mevzusu da hali hazırda devam etmek zorunda. Opex box olarak belirtip alçak fiyata verecekler adam gibi ya da iddia ettikleri gibi fabrikaya gönderilecek, orada gerekli testler ve paketleme yapılıp sıfır olarak o şekilde satışa sunulacak.

Ne yaparsan yap bunun önüne geçemezsin, özellikle hazır sistemler almış başını gidiyor, 10 sistem toplayandan 9'u hazır sistem. Adam ne yapacak, iade malı mı koysun taksın kasaya yoksa sıfır malı mı kutusunu açıp? Türk milletine bu soruyu yöneltelim.

Dediğim durumda ne olacak peki?

2v verip 2 hafta kullanıp iade ettim RAM EXPO'da sorunsuz, ama IC'ler ölüyor.

@GIRD4P Adam benim iade ettiğim RAM'ı hazır sistem olarak kullanmaya devam ederse, max 1 ay dayanır 2v verilmiş RAM.
Niye 2V verdin ki RAM'e sen şimdi? Dıdısının dıdısına dönüyor mesele. Kim niye uğraşsın bu kadar? Paranoya bu. Ayrıca RAM ile CPU zannettiğinden yakın çalışıyor. O voltajı yiyen RAM, IMC kanalından CPU'nun da belli noktalarını zortlatır. Öyle kafana göre RAM çatlatacak kadar elektrik verip sıyrılamazsın o işten. En azından teoride böyle, hiç denemedim. Sen denediysen aydınlat beni.

Her neyse, kendi fikrimi paylaştım, hala diyorum. Ben sallamam böyle şeyleri. Belki de başka amaçla açıldı bakıldı. Bilemezsin. Çalışıyorsa çalışıyordur.

Niye 2V verdin ki RAM'e sen şimdi? Dıdısının dıdısına dönüyor mesele. Kim niye uğraşsın bu kadar? Paranoya bu. Ayrıca RAM ile CPU zannettiğinden yakın çalışıyor. O voltajı yiyen RAM, IMC kanalından CPU'nun da belli noktalarını zortlatır. Öyle kafana göre RAM çatlatacak kadar elektrik verip sıyrılamazsın o işten. En azından teoride böyle, hiç denemedim. Sen denediysen aydınlat beni.

Her neyse, kendi fikrimi paylaştım, hala diyorum. Ben sallamam böyle şeyleri. Belki de başka amaçla açıldı bakıldı. Bilemezsin. Çalışıyorsa çalışıyordur.
Bana RAM olayını anlatıyorsun yani yanlış anlamadıysam. Ben uzun süredir bu işin içindeyim. Sen kullanmak istiyorsan kullan başkasının malını. Buradaki sözün özü kimse kimsenin open box malını kullanmak zorunda değil. Öyle olsa 2. el alırım neden sıfır alayım.

@Eagles Takıp o zaman direkt kullansaymış, bu adam neden video kaydına almış çünkü sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer, çok da doğru yapmış. O sticklerden biri EXPO açamıyor olabilir ki en basitinden başıma geldi, sonra erteledim ve garanti süreci 1 ay sürdü.

Böyle yaparak bunun önüne geçmiş oldu.

EXPO dahi açmayan birisi bu arada, haberin olsun. EXPO açmayı tercih etmiyor, sorunu da sonrasında fark ederdi bu durumda.

Bana RAM olayını anlatıyorsun yani yanlış anlamadıysam. Ben uzun süredir bu işin içindeyim. Sen kullanmak istiyorsan kullan başkasının malını. Buradaki sözün özü kimse kimsenin open box malını kullanmak zorunda değil. Öyle olsa 2. el alırım neden sıfır alayım.
Pardon Ayhan Dönmez kısmını kaçırmışım, bu forumdaki herkes bilir ki size RAM anlatılmaz. (!) Benim hatam. İşi teknikten alıp önce CV dağıtmaya sonra da başkasının malını kullanmaya getirdin. İade ürün olduğu bile belli değil henüz. Ben bu noktada hak vermiyor da değilim kaldı ki, bu noktada senin gibi obsesyonluysa dediğin gibi iade eder. Ben sadece daha rahat davranırdım dedim, problem ne ve neden agresifsin?

"Ben bir satıcıyım, internet üzerinden siparişlerde yasal hak olan 14 günlük iade etme süresini keyfi sebeple sayıp iadeyi kabul etmiyorum." Vatan bilgisayar ve daha nice çok kaliteli gibi gözüken sitelerin hepsi paşa paşa o ürünleri geri alıp parayı iade alıyorlar. Cezayı alıcı olarak siz yemiyorsunuz. Sonrada ürün kutusunun ağzını tekrar bantlayıp satıyorlar çünkü sundukları 2 yıl garanti firmayla anlaştıkları üzere bir yere kaybolmuyor. Hiç bir firma aldığınız ürünün size 10 yıl dayanacağının garantisini vermiyor, 2 yıl garanti sunuyorlar. Ürün premium ürünse 3-4 yıl belki 10 yıl olabiliyor.

Ürünün kutusu açılmadan almak isteyebilirsin bu konuda haklısın, yalnız bu durum sonraki yapacağın internet alışverişinde her sitede aynıdır, tıpkı elektronik ürünlerinin lotoda herkese aynı kalite, aynı ömür süresinin düşmemesi gibi. Özellikle Ram konusunda uyumsuzluk olabilir, kapanma olabilir, belki keyfiyen bile iade edecek kişiler olacaktır. Tüketici hakem heyetinin vereceği karar satıcıyı değil alıcıyı haklı görür yasal olarak hak sahibi olan alıcıdır, bu konuda firmayı haksız görmek adil olmaz, kanun böyle yürüyor.

Yani 2 yıl garantiniz var içinize sinmediyse iadenizi gerçekleştirin. Arkadaşında dediği gibi iade edilmiş en basit 10-20000 TL ederindeki ürünü bile firma iade alırken üstüne bunu satmama gibi bir durumu yada 2. el diye ucuzdan satması söz konusu bile olamaz. Bir ürünün suyu çıkana kadar kullanma süresi bozma derecesine kadar getirmekle olur, senin dışında birisi 7 gün kullandı yada 15 gün kullandı varsayımıyla parçadan bir şey eksilmez. Çok kazandıklarını ve adilce iş yapmadıklarını düşünüyorsanız buyrun kendiniz bu mesleği yürütün ve sonra gelip "adil" olarak kalabiliyor musunuz hep beraber görelim.

Pardon Ayhan Dönmez kısmını kaçırmışım, bu forumdaki herkes bilir ki size RAM anlatılmaz. (!) Benim hatam. İşi teknikten alıp önce CV dağıtmaya sonra da başkasının malını kullanmaya getirdin. İade ürün olduğu bile belli değil henüz. Ben bu noktada hak vermiyor da değilim kaldı ki, bu noktada senin gibi obsesyonluysa dediğin gibi iade eder. Ben sadece daha rahat davranırdım dedim, problem ne ve neden agresifsin?
Sen bu kadar savunduğuna göre, gocunduğuna göre belli ki gizli esnaflardan birisin forumlardaki, anlamış olduk. Yarana tuz basmış oldum, kusura kalma.

Bana RAM anlatamazsın çünkü gerekli teknik bilgiye hakim değilsin, olamazsın da, sıradan bir kullanıcısın, sadece bu kadar. Ben bizzat bu işle ilgileniyorum, bu işin limitlerine de hakimim, en dibi de gördüm en tepeyi de gördüm. Kiminle hangi konu hakkında konuştuğuna dikkat etmen gerekiyor bu hayatta. Bir cerraha ameliyat nasıl yapılır diye öğretmeye çalışıyorsun şu anda.

Şu kadar yazdıklarım arasında demek istediğim tek şey, open box olarak belirtip alçak fiyattan vermek zorunda, yurtdışında bu durum böyle, son kullanıcı bunu bilerek satın alması gerekiyor. Sen bundan bihabersen hazır sistem alıp kullanmaya devam edebilirsin.

Konu agresiflik değil, bu adamların savunuculuğunu yapman. Verilen parayı mı gözün görmüyor o kısmı bilemem, bu adam 6-7K verip bu kiti aldıysa sıfır gelmek zorunda. 2.eli 3.5-4K'ya satılıyor, sebebi bu. 2. el mal bozuk mu, gitsin onu alsın @GIRD4P

Benim kimseyle derdim yok, yanlışa yanlış demekten çekinmem, bir de kimle konuştuğuna dikkat etmen lazım. Verdiğim örnek tam yerinde, cerraha ameliyat etmeyi öğretiyorsun.

İade RAM kesinlikle alınmaz, kullanılmaz, ben öyle diyorsam doğrudur ve tartışmaya kapalıdır. Çünkü biliyorum altından ne çıkacağını. Özellikle RAM konusunda iade mal asla kullanılmaz.

Son düzenleme:
Üstüne basa basa söylüyorum, daha ne yapayım. En azından genelleme yapmadan ben kullanırım şeklinde söylesen yine problem yok. Test et kullan diyorsun.

@GIRD4P Bu kadar çıkışmamın sebebi, sadece senle alakalı değil, genel olarak böyle bir sıkıntı var. Şahsiyetine kızmıyorum. Al kullan kardeşim ne olacak kafası. Bu kafa yüzünden şu anda bu haldeyiz her açıdan bir boşvermişlik var. RAM hususunda da tecrübelerime dayanarak asla kullanılmayacağını biliyorum, başka birisi de, sen dahil, en baba forum yetkilisi gelse onunla da tartışırım bu konuda, nezaket çerçevesinde. Çünkü hiçkimse tam olarak hakim olmadığı bir konuda bilgi sarf edip de karşı tarafı yanıltmamalı.

"Ben bir satıcıyım, internet üzerinden siparişlerde yasal hak olan 14 günlük iade etme süresini keyfi sebeple sayıp iadeyi kabul etmiyorum." Vatan bilgisayar ve daha nice çok kaliteli gibi gözüken sitelerin hepsi paşa paşa o ürünleri geri alıp parayı iade alıyorlar. Cezayı alıcı olarak siz yemiyorsunuz. Sonrada ürün kutusunun ağzını tekrar bantlayıp satıyorlar çünkü sundukları 2 yıl garanti firmayla anlaştıkları üzere bir yere kaybolmuyor. Hiç bir firma aldığınız ürünün size 10 yıl dayanacağının garantisini vermiyor, 2 yıl garanti sunuyorlar. Ürün premium ürünse 3-4 yıl belki 10 yıl olabiliyor.

Ürünün kutusu açılmadan almak isteyebilirsin bu konuda haklısın, yalnız bu durum sonraki yapacağın internet alışverişinde her sitede aynıdır, tıpkı elektronik ürünlerinin lotoda herkese aynı kalite, aynı ömür süresinin düşmemesi gibi. Özellikle Ram konusunda uyumsuzluk olabilir, kapanma olabilir, belki keyfiyen bile iade edecek kişiler olacaktır. Tüketici hakem heyetinin vereceği karar satıcıyı değil alıcıyı haklı görür yasal olarak hak sahibi olan alıcıdır, bu konuda firmayı haksız görmek adil olmaz, kanun böyle yürüyor.

Yani 2 yıl garantiniz var içinize sinmediyse iadenizi gerçekleştirin. Arkadaşında dediği gibi iade edilmiş en basit 10-20000 TL ederindeki ürünü bile firma iade alırken üstüne bunu satmama gibi bir durumu yada 2. el diye ucuzdan satması söz konusu bile olamaz. Bir ürünün suyu çıkana kadar kullanma süresi bozma derecesine kadar getirmekle olur, senin dışında birisi 7 gün kullandı yada 15 gün kullandı varsayımıyla parçadan bir şey eksilmez. Çok kazandıklarını ve adilce iş yapmadıklarını düşünüyorsanız buyrun kendiniz bu mesleği yürütün ve sonra gelip "adil" olarak kalabiliyor musunuz hep beraber görelim.
Anlamadığınız nokta şu, open box olarak belirtilip satılıyor ABD'de bu ürünler, ve aynı iade süreci orada da var. Oradaki esnaf demiyor mu bantlayıp satalım diye de bizimki bantlamadan açık ürünü gönderiyor?

100 TL altına bile satacak olsa, en azından son kullanıcı bu durumdan haberdar edilmeli.

Gidip 2.elden dizerim sistemi neden sıfır ya da hazır sistem alayım, 2.el mal bozuk mu, her türlü teste tabi tutup yarı fiyatına alırım tüm sistemi, umarım demek istediğimi anladınız.

Son düzenleme: