Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Bugün Gaming.Gen.TR sitesinden aldığım RAM geldi. Lakin kutuyu açarken video çektim, hatta resimler çektim. İlk defa alışveriş yaptığım sitelerde her zaman titiz olurum.

Bu ürün kullanımış ürün mü? İçi hep tozlu idi. Siyah etiketi kesilmiş durumdaydı. Adamları aradığımda bize mail atın dediler. Biraz umursamaz gibi geldi adamlar bana. Bu ürün bana iade edilmiş ürünü bana göndermişler gibi bir izlenim verdi. O etiket güvenlik amaçlı değil mi?

İnternetten aldım ürünü, duruma göre iade edeceğim. Sizlerin görüşünü almak istedim.

1000034789.webp

1000034790.webp

Herkes keyfine sorunsuz ürünleri iade edince, satıcı da mecburen iade edilmiş ürünleri tekrardan satmak zorunda kalıyor. Bana sorarsan video kaydıyla ile birlikte RAM'leri test edin, ekstra olarak garantisi sorgulayın.

Ben sadece sorunlu diye iade ederim her zaman. Bunu da ekstra belirtirim. İçerisinde not eklerim, dijital ortamdan yazarım. Bazı şeylerin etik olma durumu vardır. Keyfi keder 1 kere bile ürün iade etmemişimdir. Kullanılmış ürünü ne olursa olsun satmamalılar.

Ben tam kestiremedim şayet.

İnternetten alınan ürünlerde kolay iade var, olmadı iade edip ömür boyu bu firmadan ürün almayayım. İlk defa aldım zaten.

Ben sorun çıksa bile ekstra sorunlu diye iade ederim her zaman. İçerisinde not eklerim, dijital ortamdan yazarım. Bazı şeylerin etik olma durumu vardır. Keyfi keder 1 kere bile ürün iade etmemişimdir. Kullanılmış ürünü ne olursa olsun satmamalılar.

Ben tam kestiremedim şayet.

İnternetten alınan ürünlerde kolay iade var, olmadı iade edip ömür boyu bu firmadan ürün almayayım. İlk defa aldım zaten.
Haklısın da ama satıcı gözünde bakınca işler öyle olmuyor işte. Sorunsuz ve açılmış ürün iade edilmiş, satmazlar ise ellerine zarar dışında bir şey geçmez.
Bu firmada bir sürü alışverişim oldu, sıkıntı yaşamadım ama sorunsuz olacağı anlama gelmiyor.

Biraz iyimser bir yaklaşım olacak ama denemek amaçlı açmış olabilirler mi? Çalışıyor mu eksik var mı tarzında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz iyimser bir yaklaşım olacak ama denemek amaçlı açmış olabilirler mi? Çalışıyor mu eksik var mı tarzında.
Vatan Bilgisayar'dan DP kablosu aldığımda aynı şekilde açılmıştı, hatta porta giriş de yapılmış toz ve hafif renklenme görmüştüm. Önemsediğim bir ürün olmadığı için iade etmedim fakat yine de denenmiş bir ürünü satmamaları gerekir. Sonuçta sıfır parası verip alıyoruz.

RAM açılmışsa bir kontrol edin; eğer görüntü gelmez ya da benzeri bir sorun olursa iade edin. Ancak ürün temizse, EXPO desteğiyle birlikte sorunsuz çalışıyorsa bence kullanabilirsiniz. Yine de garanti başlangıç süresi gibi kontrol edebileceğiniz bir durum varsa bunu da ihmal etmeyin.

Haklısın da ama satıcı gözünde bakınca işler öyle olmuyor işte. Sorunsuz ve açılmış ürün iade edilmiş, satmazlar ise ellerine zarar dışında bir şey geçmez.
Bu firmada bir sürü alışverişim oldu, sıkıntı yaşamadım ama sorunsuz olacağı anlama gelmiyor.

Her şey olabilir. Belki EXPO açınca sıkıntı çıkarıyor. Belki RGB sorunu var. Kolay iade yapan adam, bunları belirtme zorunluluğu yok. Öyle bir açıklama yapmasına gerek yok. Biz bilemeyiz neden iade edilmiş ürün. Bakınca şikayet var üzerinde açılmış ürünler aldığını söyleyen başka kullanıcılarda var. Sadece ben sorun yaşamamışım lakin.

Mail atın diyorlar hocam. Bakalım attım bekliyorum. Duruma göre mağazaya elden götürüp, kutusu hiç açılmamış ürün talep ederim duruma göre. Firma açıkcası güvenimi sarstı benim. Bir daha mümkün değil almam.

Evet, o bant kesildiği anda ürün ikinci ele düşüyor.

Bana da öyle geliyor hocam. Çünkü falçata ile çok nizami kesilmiş. Ve kargolama kötüydü. Direkt kutu içine atıp göndermişler. İnsan bir patlayan naylona sarar yani.

Bence isteğe bağlı iade konusu artık rafa kaldırılmalı, 2. veya 3. alıcılara iade edilmiş ürünler düşüyor.

Katılıyorum hocam, ekstra ücret ödesin keyfi keder iade edenler.

Vatan Bilgisayar'dan DP kablosu aldığımda aynı şekilde açılmıştı, hatta porta giriş de yapılmış toz ve hafif renklenme görmüştüm. Önemsediğim bir ürün olmadığı için iade etmedim fakat yine de denenmiş bir ürünü satmamaları gerekir. Sonuçta sıfır parası verip alıyoruz.

Hocam hiç bilmiyorum valla canımı sıktı keyfim yerinde idi yani.

RAM açılmışsa bir kontrol edin; eğer görüntü gelmez ya da benzeri bir sorun olursa iade edin. Ancak ürün temizse, EXPO desteğiyle birlikte sorunsuz çalışıyorsa bence kullanabilirsiniz. Yine de garanti başlangıç süresi gibi kontrol edebileceğiniz bir durum varsa bunu da ihmal etmeyin.

Hocam sorunsuz bile olsa iade etme yada sıfır ile değiştirme düşüncem var, etik bulmadım ben bu durumu. Gerekirse Recep Bey ile iletişime geçeceğim zorluk çıkarırsalar.