Her şey olabilir. Belki EXPO açınca sıkıntı çıkarıyor. Belki RGB sorunu var. Kolay iade yapan adam, bunları belirtme zorunluluğu yok. Öyle bir açıklama yapmasına gerek yok. Biz bilemeyiz neden iade edilmiş ürün. Bakınca şikayet var üzerinde açılmış ürünler aldığını söyleyen başka kullanıcılarda var. Sadece ben sorun yaşamamışım lakin.

Mail atın diyorlar hocam. Bakalım attım bekliyorum. Duruma göre mağazaya elden götürüp, kutusu hiç açılmamış ürün talep ederim duruma göre. Firma açıkcası güvenimi sarstı benim. Bir daha mümkün değil almam.

Bana da öyle geliyor hocam. Çünkü falçata ile çok nizami kesilmiş. Ve kargolama kötüydü. Direkt kutu içine atıp göndermişler. İnsan bir patlayan naylona sarar yani.

Katılıyorum hocam, ekstra ücret ödesin keyfi keder iade edenler.

Hocam hiç bilmiyorum valla canımı sıktı keyfim yerinde idi yani.

Hocam sorunsuz bile olsa iade etme yada sıfır ile değiştirme düşüncem var, etik bulmadım ben bu durumu. Gerekirse Recep Bey ile iletişime geçeceğim zorluk çıkarırsalar.
Objektif olmak gerekirse, ben de sıfır ürün parasını verip açılmış ürün almam. Bu durumda iade edin. Madem iade edilmiş bir ürün satılıyor, o zaman bunu belirtmeleri gerekir. Amazon’un yaptığı gibi 6.000 TL yerine 5.499 TL veya 5.300 TL gibi bir fiyattan satmalılar. Çünkü Amazon bazı ürünlerinde bu şekilde yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şüpheniz ver ise değişim talep edebilirsiniz, olmasa eğer iade edin. Başka satıcı da alırsınız.

Objektif bende 0 ürün parası verip açılmış ürün almam iade edin bu durumda madem böyle iadeden dönen bir ürünse bunu belirtisnler Amazon'un yaptığı gibi 6000 değil de işte 5499 lira 5300 lira gibi satsınlar Amazon böyle yapıyor çünkü bazı ürünlerinde.
Bunu sadece Amazon yapabilir, diğer satıcıları pek yapabileceğini sanmıyorum. Ve Amazonun yapmasının sebebi iade politikası aşırı esnek olmaları.

Şüpheniz ver ise değişim talep edebilirsiniz, olmasa eğer iade edin. Başka satıcı da alırsınız.

Bunu sadece Amazon yapabilir, diğer satıcıları pek yapabileceğini sanmıyorum. Ve Amazonun yapmasının sebebi iade politikası aşırı esnek olmaları.
Bence etik olan da bu. Birçok firma, iade edilen ürünleri sıfır fiyatına satmak yerine durumu alıcıya bildirip ona göre satış yapabilir. Aksi halde sürekli iade süreci yaşanır ve ürünler yalama vida durumuna döner. Bana kalırsa, örneğin “XXX ekran kartı” 30.000 TL’ye satılacağına, “iade edilmiş, test edilmiş” şeklinde kırmızı yazıyla belirtip sitesinde 25.000 TL’ye satışa koymak çok daha doğru olur.

Etik olanda bence bu birçok firma aslında iadeden gelen malları 0 fiyatına satacağına alan kişiyede durumu bildirip ona göre almasını sağlayabilir çünkü bu sefer git gel git gel üründe yalama vida hesabına dönecek gerek yok yani bana kalırsa XXX ekran kartı diyeyim 30 k ya satma iadeden dönmüş test edilmiş diye açıklama yap kırmızı yazıyla net sitesinde 25000'e sat mesela örnek veriyorum.
Türkiye'deyiz be hocam, kim zararına ürün satmak ister ki? Herkes parasına bakıyor.

Yukarda satıcıyı güzelleyenler olmuş. Yok işte herkes iade ederse ne yaparmış yok şu olur muş yok bu. Arkadaşım, her işin riski vardır. Adam kazancını bizimle paylaşıyor mu? Hayır. Zararını bizim düşünmemize gerek yok o zaman.
Ürünü hemen iade et. Sen sıfır ürün için para ödedin. İade edilmiş ürün için değil.

Sıfır ürünlerde bile onca sorun çıkıyorken, açılmış bir ürünü gönül rahatlığı ile kullanabileceğinizi sanmıyorum. Bence gönderin, sıfır kapalı kutu göndersinler.

Müşteri hizmetlerini hiç beğenmedim hocam bir de. Muhtemelen garantisi bizzat Gaming.Gen.TR.

KLEVV Türkiye disbürtörü göremedim ben hocam garanti konusunda. Muhtemelen ürünleri yurtdışından getirtip, kendileri garanti veriyor.

Objektif olmak gerekirse, ben de sıfır ürün parasını verip açılmış ürün almam. Bu durumda iade edin. Madem iade edilmiş bir ürün satılıyor, o zaman bunu belirtmeleri gerekir. Amazon’un yaptığı gibi 6.000 TL yerine 5.499 TL veya 5.300 TL gibi bir fiyattan satmalılar. Çünkü Amazon bazı ürünlerinde bu şekilde yapıyor.

Hocam Amazon'dan geçen gün ürün aldım. Yanlış göndermişler. Jelatinini bile açmadım. Baktım yanlış ürün. Güzelce geri paketledim ve iade ettim. Bir tane çizik bile oluşturmadım ürün üzerinde. Dedim olabilir yani, benden sonra başkasına satılırsa ürün en azından arkamızdan küfür etmesinler. Amazon yeni gibi şeklinde özellikle belirtiyor. O yönünü adamların çok seviyorum. En azından güven problemi yaşatmıyorlar insana.

Bakalım hocam mail bekliyorum hala. Tek hoşuma giden şey, hızlı kargo oldu şahsen şu anlık. Ama bildiğim bir şey var ise, bir daha kesinlikle bu firmadan alışveriş yapmam. Kalite kontrolde yok anladığım kadarıyla arkadaşlarda.

İade edin bu resmen terbiyesizlik.

Zaten beni sinirlendirende saygısızlık yapmış olmaları hocam dediğiniz gibi. Yoksa kargoda zarar görebilir vs onlara takılmam. Konuşuruz hallederiz. Arayınca muhattap olacak kimse olmaması canımı sıktı.

Yukarda satıcıyı güzelleyenler olmuş. Yok işte herkes iade ederse ne yaparmış yok şu olur muş yok bu. Arkadaşım, her işin riski vardır. Adam kazancını bizimle paylaşıyor mu? Hayır. Zararını bizim düşünmemize gerek yok o zaman.
Ürünü hemen iade et. Sen sıfır ürün için para ödedin. İade edilmiş ürün için değil.
Kimse yukarı da satıcıyı güzelleme yapmadı, bunu benzer sorunu Amazonda bile yaşadım. Ürün sıkıntısız olduğu pek umursamadım.
Bence burada yapılması gereken en iyi şey iade politikası gözden geçirilmesi gerekli. Ya da açılmış ürünleri sorunsuz ise eğer yeniden kutulanması olabilir.