Yer
Turkiye
Merhaba iyi sosyaller, sayısal alanda üniversite bölümlerinden sizce hangilerini okumak mantıklı? Şu anlık hedefim bilgisayar mühendisliği. Ben daha çok yazılım, donanım alanına ilgi duyan biriyim bu yüzden mühendislik okumak hayalim. Bilgisayar bilimleri, bilişin sistemleri gibi bölümler okunur mu, bu bölümleri seçmek mantıklı mı? Bir arkadaşım bilgisayar programcılığı okuyor ve 2 yıllık okumanın mantıklı olduğunu, kalan 2 yılda daha çok tecrübe edebileceğini söylüyor. Forumda bu bölümleri okuyan kişilerin de olacağını düşünüyorum. İlgi alanıma göre diğer mühendislik bölümleri okumam ileride beni üzer mi? Bu konuda beyin fırtınası yapmak isteyen herkesin fikrini merak ediyorum. :coffee:

2 yıllık okumanın mantıklı olduğunu, kalan 2 yılda daha çok tecrübe edebileceğini söylüyor
Mühendislik ve önlisans çok farklı disiplinler. İkisi tamamen farklı amaçlara hizmet eden bölümler.

Amaç yazılımcı olmak ise 2 yıl okumak da mantıklı değil, kalan 4 yılda daha çok tecrübe edinebilirsin :D

Merhaba iyi sosyaller, sayısal alanda üniversite bölümlerinden sizce hangilerini okumak mantıklı? Şu anlık hedefim bilgisayar mühendisliği. Ben daha çok yazılım, donanım alanına ilgi duyan biriyim bu yüzden mühendislik okumak hayalim. Bilgisayar bilimleri, bilişin sistemleri gibi bölümler okunur mu, bu bölümleri seçmek mantıklı mı? Bir arkadaşım bilgisayar programcılığı okuyor ve 2 yıllık okumanın mantıklı olduğunu, kalan 2 yılda daha çok tecrübe edebileceğini söylüyor. Forumda bu bölümleri okuyan kişilerin de olacağını düşünüyorum. İlgi alanıma göre diğer mühendislik bölümleri okumam ileride beni üzer mi? Bu konuda beyin fırtınası yapmak isteyen herkesin fikrini merak ediyorum. :coffee:
Yolun belki havacılığa yönelirse uçak mühendisliği düşünebilirsin. Çok güzel bir mühendislik bölümü bence.

Meslek lisesinde mi okuyorsun bilmiyorum ama ben 2 senelik Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama mezunuyum, sınıfımda meslek çıkışlı çocuklar vardı, hocalardan daha iyi kodlama biliyorlardı. Kendini geliştirmekle alakalı. Okumayabilirsin de, deli gibi kurslara, seminerlere gidersen, eğer adamakıllı bir üniversitede okumayacaksan daha faydalı olabilir. Artık eskisi gibi diplomalara bakmıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mühendislik ve önlisans çok farklı disiplinler. İkisi tamamen farklı amaçlara hizmet eden bölümler.

Amaç yazılımcı olmak ise 2 yıl okumak da mantıklı değil, kalan 4 yılda daha çok tecrübe edinebilirsin :D
İş imkanları açısından düşününce tecrübe mi daha çok artı katar bana yoksa ön lisans değil de mühendislik seçmek mi?

Yolun belki havacılığa yönelirse uçak mühendisliği düşünebilirsin. Çok güzel bir mühendislik bölümü bence.

Açıkçası bu alanada ilgim var ama bunu sanırım sonuçlara göre düşüneceğim, teşekkür ederim :)

Meslek lisesinde mi okuyorsun bilmiyorum ama ben 2 senelik Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama mezunuyum, sınıfımda meslek çıkışlı çocuklar vardı, hocalardan daha iyi kodlama biliyorlardı.
Anadolu lisesi mezunuyum ve evet dediğiniz durumu çokca duydum.
Kendini geliştirmekle alakalı. Okumayabilirsin de, deli gibi kurslara, seminerlere gidersen, eğer adamakıllı bir üniversitede okumayacaksan daha faydalı olabilir. Artık eskisi gibi diplomalara bakmıyorlar.
Üniversiteye geçtikten sonra kendimi geliştirebileceğime inanıyorum, fazlaca merakım var ve kendi alanım olduğu sürece tüm odağımı bu işe verebilirim. Sınav sonucuma göre bir yol çizeceğim. Umarım bende sizler gibi bu alanda ilerleyebilrim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İş imkanları açısından düşününce tecrübe mi daha çok artı katar bana yoksa ön lisans değil de mühendislik seçmek mi?
Okul size iş imkanı sağlamaz. Okulun böyle bir amacı yok. Üniversite bilim yapılan yerdir. İş için üniversite tercihinde ya da bölüm tercihinde bulunmayın. Siz hangi alanda çalışmak istiyorsunuz bunu bir kavrayın.

Okul size iş imkanı sağlamaz. Okulun böyle bir amacı yok. Üniversite bilim yapılan yerdir. İş için üniversite tercihinde ya da bölüm tercihinde bulunmayın. Siz hangi alanda çalışmak istiyorsunuz bunu bir kavrayın.
Anladım, bu konuda beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Sanırım önceliğim iş veya üniversiteden önce hayalimdeki bölüm olacak.