Merhaba arkadaşlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi sizce nasıl çalışmamız gerekiyor? 75 OBP ile sayısal ilk 100 bin girmek istiyorum sizce geometri çalışmalı mıyım veya ne zaman ve nasıl çalışmam gerekiyor? Cevaplarınızı bekliyorum.

AYT Biyolojiyi hallet ve sınava kadar arada bir tekrar et hem eğlencelidir hem basittir. Dr. Biyoloji izlemeni şiddetle öneririm, soru çözmene de gerek yok sadece izle. Onun dışında kimyanın organik kimyaya kadar olan kısmını iyice öğrenip bir de soru bankası çözersen gayet iyi yaparsın. Fizik içinse 12 konularını bitirebilirsin çok basittirler ama unutulabiliyorlar, 11 konuları ise hem çok fazla hem çok zor ama en önemlilerine bakabilirsin. AYT Matematik içinse direkt bir soru bankası al ve sıra sıra önce konuları dinle sonra sorulardan git. Geometri işini ben de bilmiyorum biraz sakat bir branş yani çalışırsın konuya soruları da güzelce çözersin sınavda bir soru gelir öyle bakakalırsın o konuya çalıştığın saatler boşa gider falan artık o kısmı da sen bilirsin. Bu arada full AYT için konuştum, ben oturup hiç TYT çalışmadım hayatımda ama min 80 yapıyorum.

Merhaba arkadaşlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi sizce nasıl çalışmamız gerekiyor? 75 OBP ile sayısal ilk 100 bin girmek istiyorum sizce geometri çalışmalı mıyım veya ne zaman ve nasıl çalışmam gerekiyor? Cevaplarınızı bekliyorum.

Geometri son 2 ay sıfırdan başlicaksan olmaz gibi sene başından düzenli yapman lazımdı. Az da olsa net kapayım diyorsan
TYT için üçgende açılar, çokgenler, katı cisimler(Hem TYT hem de AYT olduğu için ancak üçgenlerden az temel istiyor pisagor, benzerlik yani atlanabilir)
AYT için Analitik geometri(çok nadir üçgen bilgisi çıkıyor hem de 3 soru çıkıyor 2 hafta gibi sürede aşırı derecede zor sorular çıkmadığı sürece kaçırmazsın.), doğruda ve üçgende açılar.