Makaleler
3
Yer
#RR2
Merhaba,

Ürünü 2023'te internetteki yorumların övgüsüne kanarak satın aldım. Bundan önce TUF M3 kullanıyordum. TUF M3 çok kolay bir şekilde bozuldu ve tuşları basmamaya başladı. ROG Keris ise başta güzel gelmişti, lakin scroll (kaydırma) tuşunun bir yıl içinde bozulması, ASUS’tan bir daha ürün almamayı düşünmeme sebep oldu. Optik kısmı iyi olsa da malzeme kalitesi sanırım yetersiz.

Her neyse, ürünü Penta’ya gönderdim ve iade edileceğine dair bir SMS aldım. Ancak iade işlemini İtopya üzerinden mi, yoksa Penta Teknoloji üzerinden mi yapmam gerektiği konusunda kararsızım.

Bilgisi veya deneyimi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa memnun olurum. Sizce hangi taraftan iade ya da ürün değişimi almak daha sağlıklı olur?

İtopya üzerinden yaparsan yüzde 99 fatura üzerinden iade işlemi yaparlar ama Penta hakkında bilgim yok.
İtopya'da ürün stoğu kalmamış gibi gözüküyor. Gidip de 2023'deki 700 TL'yi şimdi ne yapacağım? İskender falan gömeriz artık. Aşırı saçma.

Penta'dan şansımı deneyeyim zira 700 TL hiç bir işime yaramayacak.

İtopya'da ürün stoğu kalmamış gibi gözüküyor. Gidip de 2023'deki 700 TL'yi şimdi ne yapacağım? İskender falan gömeriz artık. Aşırı saçma.

Penta'dan şansımı deneyeyim zira 700 TL hiç bir işime yaramayacak.
Yani THH ile uğraşıp güncel fiyata göre iade alanlar oluyor ama onlar bile aylarca uğraşıyorlar. İtopya gibi firmalar fatura üzeri iade yaparız diyorlar sadece.

Penta'da benzer şey diyebilir emin değilim ama İtopya yerine direk distribütöre yazmak daha mantıklı gibi.

Yani THH ile uğraşıp güncel fiyata göre iade alanlar oluyor ama onlar bile aylarca uğraşıyorlar. İtopya gibi firmalar fatura üzeri iade yaparız diyorlar sadece.

Penta'da benzer şey diyebilir emin değilim ama İtopya yerine direk distribütöre yazmak daha mantıklı gibi.
Ya THH ile uğraşacağız ya da Penta Teknoloji ile bir üst modeline biraz fiyat farkı koyup da başka bir ürün alacağım o halde.

Penta bilişim ile hoş tecrübeler yaşamamıştım, umarım sorununuzu düzgünce çözerler.
Biraz daha açabilir misiniz? İade mi yapmadılar ya da daha kötü bir ürün mü gönderdiler acaba?

İlk önce satın aldığınız yere sorununuz hakkında gönderim yapın. Zaten onlarda Penta'ya göndereceklerdir. Oradan olumsuz bir karar gelmesi durumun da THH'ye başvurun. Başvuru yaparken değişim ya da 1 üst model istediğinizi belirtin. Aksi halde dediğini gibi bir iskender parasıyla yarı yolda kalırsınız :D.

İlk önce satın aldığınız yere sorununuz hakkında gönderim yapın. Zaten onlarda Penta'ya göndereceklerdir. Oradan olumsuz bir karar gelmesi durumun da THH'ye başvurun. Başvuru yaparken değişim ya da 1 üst model istediğinizi belirtin. Aksi halde dediğini gibi bir iskender parasıyla yarı yolda kalırsınız :D.
Ürünü zaten direkt Penta Teknoloji'ye gönderdim. Ürün sıkıntılı olduğu için iade uygun görüldü.

THH ile uğraşacağız ya da Penta Teknoloji ile bir üst modeline biraz fiyat farkı koyup da başka bir ürün alacağım o halde.

Biraz daha açabilir misiniz? İade mi yapmadılar ya da daha kötü bir ürün mü gönderdiler acaba?
Klavyemin ışıklarında bozukluk vardı, gönderdim ürünü, bana dediler ki ''elimizde aynısı yok, değişim yapamayız, paranızı iade edeceğiz.''
Ben de dedim ki ''muadil ürün istiyorum, ya da benim ürünümü geri gönderin''. Dediler işte ''muadil yok, servise giren ürünün çıkışını da yapamayız, parayı göndereceğiz''. Ben dellendim tabii ki, çünkü bana gönderecekleri para 1,5 yılda o kadar çok değer kaybetmişti ki artık o para ile tuşlarını zor alırdım.
Daha sonra THH'ye şikayet edip tüm şikayet platformlarından yazdım onlara, ortalığı birbirine kattım. 1-2 gün içinde bir üst model klavyenin farkını ödersem onu gönderebileceklerini söylediler. Neyse ki fark çok azdı, 7 Dolar ekstra ödeme yaptım ve üst model klavye geldi. O 7 Dolar da muhtemelen kargo parası için alındı, klavye farkı umurlarında değil bence.
Penta ile yolumun kesişmesini istemem.