shifazz

Uzman
Scyrox V8 Mouse'umda sol yan tuşlara hafif dokununca yay sesi ve titreşim oluyor. Daha yeni aldım, bayağı kısa sürede bu sorun çıktı.
Ürünü teknik servise gönderdim ama 5 gün boyunca mail ya da başka bir yolla hiç bilgi almadım. En son ben aradım, “tuşlarda sorun yok, üzerinde kullanım lekeleri var” deyip haber bile vermeden ürünü geri göndermişler.
Bana göre bu donanımsal bir sorun, kullanım lekeleri yüzünden böyle bir arızanın reddedilmesi haksızlık. Üstelik bilgi vermeden direkt iade etmeleri de iletişim kopukluğu ve ciddi bir problem.
Böyle bir durumda ne yapmam lazım? Benzer sorun yaşayan ya da tecrübesi olan varsa önerilerinizi bekliyorum.

1.webp

2.webp

3.webp

4.webp

5.webp

6.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun hakkında daha detaylı bilgi vererek tekrar iade talebi oluşturun. Tekrar aynısını yaparsalar THH'ye başvurun hem fareyi kullanıp keyfine bakın hem de THH kararını bekleyin. Eğer sorun bariz belliyse THH lehinize karar verecektir.

Sorun hakkında daha detaylı bilgi vererek tekrar iade talebi oluşturun. Tekrar aynısını yaparsalar THH'ye başvurun hem fareyi kullanıp keyfine bakın hem de THH kararını bekleyin. Eğer sorun bariz belliyse THH lehinize karar verecektir.

Sorunu nasıl kanıtlayacağım pekki video kaydı vs alsam bile duyulabilir veya gözle görülebilir bir şey yok. Sadece fiziksel temas varken hissedebiliyorsun. Sadece detaylı ve anlaşılır şekilde sorunu yazılı olarak anlatabilirim. Kısacası THHye başvurduğum zaman sürecin nasıl ilerleyeceğini bilmiyorum.

Sorunu nasıl kanıtlayacağım pekki video kaydı vs alsam bile duyulabilir veya gözle görülebilir bir şey yok. Sadece fiziksel temas varken hissedebiliyorsun. Sadece detaylı ve anlaşılır şekilde sorunu yazılı olarak anlatabilirim. Kısacası THH'ye başvurduğum zaman sürecin nasıl ilerleyeceğini bilmiyorum.

Süreç şöyle oluyor. Başvuru yaptıktan belli bir süre sonra bilirkişi ürünü sizden alıyor. Tabii alırken siz ürünün sorununu anlatıyorsunuz. O an gerçekten çok önemli detaylıca belirtin sorununuzu hatta gösterin denettirin. Sonra ürünü alıp gidiyor birkaç gün kendisi kullanıyor ve ürünü size geri veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta sonra da kararını açıklıyor.

Süreç şöyle oluyor. Başvuru yaptıktan belli bir süre sonrabilirkişi ürünü sizden alıyor. Tabii alırken siz ürünün sorununu anlatıyorsunuz. O an gerçekten çok önemli detaylıca belirtin sorununuzu hatta gösterin denettirin. Sonra ürünü alıp gidiyor birkaç gün kendisi kullanıyor ve ürünü size geri veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta sonra da kararını açıklıyor.

Tamamdır teşekkür ederim. Şikayet var ve THH yoluyla işlemleri gerçekleştireceğim.

Süreç şöyle oluyor. Başvuru yaptıktan belli bir süre sonra bilirkişi ürünü sizden alıyor. Tabii alırken siz ürünün sorununu anlatıyorsunuz. O an gerçekten çok önemli detaylıca belirtin sorununuzu hatta gösterin denettirin. Sonra ürünü alıp gidiyor birkaç gün kendisi kullanıyor ve ürünü size geri veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta sonra da kararını açıklıyor.
Son attığım maile şu şekilde cevap verdiler.

Merhaba,
Mouse tuşlarına bastığınız zaman tuş takımlarında algılayabilsin diye bir mekanizma olduğu ve bu herhangi bir mousun tuşlarına bastığınızda oluşabilecek bir ses, model ve marka ve kullanılan malzemeye göre değişkenlik gösterir, bahsetmiş oldunuz arıza sebebi tuşlardan ses gelmesi bir arıza değildir, olması gereken bir süreçtir herhangi bir klavye veya mouse tuşuna bastığınızda yay sesi gibi sesler tuş sesi gelir donanımsal sorun değildir. Ürünün üzerinde bulunan kullanım lekeleri ve üründe arıza olmaması sebebi ile ürün değişim işlemleri yapılmamıştır.
İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkür ederim. Şikayet var ve THH yoluyla işlemleri gerçekleştireceğim.

Son attığım maile şu şekilde cevap verdiler.

Merhaba,
Mouse tuşlarına bastığınız zaman tuş takımlarında algılayabilsin diye bir mekanizma olduğu ve bu herhangi bir mousun tuşlarına bastığınızda oluşabilecek bir ses, model ve marka ve kullanılan malzemeye göre değişkenlik gösterir, bahsetmiş oldunuz arıza sebebi tuşlardan ses gelmesi bir arıza değildir, olması gereken bir süreçtir herhangi bir klavye veya mouse tuşuna bastığınızda yay sesi gibi sesler tuş sesi gelir donanımsal sorun değildir. Ürünün üzerinde bulunan kullanım lekeleri ve üründe arıza olmaması sebebi ile ürün değişim işlemleri yapılmamıştır.
İyi günler dilerim.

Hocam yay sesi sıkıntısı hiç yaşamadığım için kesin bir şey diyemem. Ancak siz eminseniz THH'ye başvurabilirsiniz. En kötü alehinize karar verilir bir şey olmaz.

Bunlar kendi ürünlerinin pisliğini temiz göstereceğim diye 40 takla atar ha. Benim aldığım gamepad'in yapışık kalan tuşunun gamepadinin özelliği olduğunu iddia etmişerdi, güya içinde vakum motoru var mış.. :haha:

Yalan söylemekten çekinmediler bana, en son 3-4 değişimle nispeten düzgün bir ürün alabildim.
Arkasında durun, THH muhabbetini bilmiyorum ama başvurabiliyorsanız tâbi ki başvurun.

Hocam yay sesi sıkıntısı hiç yaşamadığım için kesin bir şey diyemem. Ancak siz eminseniz THH'ye başvurabilirsiniz. En kötü alehinize karar verilir bir şey olmaz.

Yay sesi ve titreşim olayından eminim fakat boşuna bilirkişi için ödeme yapmakta istemiyorum.

Bunlar kendi ürünlerinin pisliğini temiz göstereceğim diye 40 takla atar ha. Benim aldığım gamepad'in yapışık kalan tuşunun gamepadinin özelliği olduğunu iddia etmişerdi, güya içinde vakum motoru var mış.. :haha:

Yalan söylemekten çekinmediler bana, en son 3-4 değişimle nispeten düzgün bir ürün alabildim.
Arkasında durun, THH muhabbetini bilmiyorum ama başvurabiliyorsanız tâbi ki başvurun.
Yani daha önce de benzer sorunu farklı bir firma ile yaşadım. İlk başta ürünü gönderdim ve sorun yok diyerek geri gönderdiler. Daha sonra detaylı bir açıklama yazıp gönderdim ve aynı şekilde biraz daha resmi konuştum. Bu sefer ürün kusurlu diyerek iade mi istersin yoksa değişim mi istersin dediler. Ben de iade ettim. Hem kendileri uğraşıyorlar hem de beni uğraştırıyorlar işte. Bu da muhtemelen aynı olay olacak. İlk gönderdiğimde detaylıca inceleyip baştan savma çalışmasalar, sıkıntısız işleyecek bir süreç olacaktı.

Son düzenleme: