Anladım. O zaman size dizel biraz daha uygun olur. Şimdi 1-2 tane örnek ilan atacağım sebeplerini de yazacağım altına.
Bunlar benim önerilerim diğer hocaların da önerileri olacaktır elbette.
Astra SW: Motor ve şanzıman sağlamdır. Kuru kavrama dertleri yoktur tork konvertörlü şanzımana sahip. Leon'dan bana göre daha iyi bir tercih. Sadece triger bunlarda zincir şeklinde değişip değişmediğini teyit ederseniz sizin için iyi olur. Masraflı çünkü zincir değişimi.
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...nrooflu-sport-tourer-station-1188422299/detay
Egea SW: Motoru taş gibidir bakımlı ise. Performans gayet iyi. Sadece ön yargılı insanlar. Mesela çok daha düşük kilometreli ve modelli bir Egea SW tercih ederim şahsen bu bütçelerde. Bunların şanzımanı kuru tip çift kavrama ama öyle DSG kadar korkutmaz sizi. Bunlarda da vakit gelince kavrama ve volan elbet değişiyor. Bu bütçede de alınır. Sadece dizeli değil 1.5 benzinlisi de iyidir şanzımanı daha da dayanıklı onların hatta.
Subaru levorg SW: Taş gibi arabadır. Yakıt sizi memnun etmeyebilir biraz yakar çünkü. Ama Turbo motordur klasik Japon atmosferiği değildir. CVT şanzımana rağmen performans gayet iyi. Bunların da şanzımanı sağlamdır bu arada. Temizini denk getirebilirseniz kesinlikle alınır. D segmenti bir arabadır bu arada. Diğer ilanlar ile kıyaslamak pek doğru değil aslında.