Bütçe
1.300.000
Öncelikle SW araçlar kesinlikle alınır. Karoser tipinin kralıdır bana göre. Sadece hacim değil yol tutuş konusunda da biraz daha iyi olurlar sedan tiplere göre bu arada. Daha oturaklılar bu konuda. Sadece BMW bile olsa piyasası biraz ağırdır. Kısa vadeli alacaksanız satarken ağır gider biraz o kadar.

Attığınız ilana bakarsak bana pek güven vermedi bu ilan açıkçası. Yeni tarihli 107K tramer normal bu arada uçuk paralar değil artık. Senede ortalama 13 bin civarı yapmış kilometresi fena değil. Ama bu aracın şanzımanı kuru tip çift kavrama. Böyle bir araç alacaksan kavrama-volan seti değişmiş mi ilk onu öğrenmen gerekiyor. Ya da kenara 100K civarı para ayırmanız şart.

Siz trafiği yoğun bir bölgede mi yaşıyorsunuz peki? Şehir içi ağırlıklı mı kullanılacak? Ona göre tavsiye verelim motor tipinden tutun da şanzımanına kadar. Kullanım şekli çok şey değiştirebilir şayet.

Öncelikle SW araçlar kesinlikle alınır. Karoser tipinin kralıdır bana göre. Sadece hacim değil yol tutuş konusunda da biraz daha iyi olurlar sedan tiplere göre bu arada. Daha oturaklılar bu konuda. Sadece BMW bile olsa piyasası biraz ağırdır. Kısa vadeli alacaksanız satarken ağır gider biraz o kadar.

Attığınız ilana bakarsak bana pek güven vermedi bu ilan açıkçası. Yeni tarihli 107k tramer normal bu arada uçuk paralar değil artık. Senede ortalama 13 bin civarı yapmış kilometresi fena değil. Ama bu aracın şanzımanı kuru tip çift kavrama. Böyle bir araç alacaksan kavrama-volan seti değişmiş mi ilk onu öğrenmen gerekiyor. Ya da kenara 100k civarı para ayırmanız şart.

Siz trafiği yoğun bir bölgede mi yaşıyorsunuz peki? Şehir içi ağırlıklı mı kullanılacak? Ona göre tavsiye verelim motor tipinden tutun da şanzımanına kadar. Kullanım şekli çok şey değiştirebilir şayet.

Trafiği yoğun yerde yaşamıyorum İzmir'de de oturuyorum. Alıp satma düşüncem yok kullanacağım uzun süre. Uzun yol yapacağım sürekli değil ama yapcağım genellikle sehir içi. Karaburun, çeşme, ayvalık tarzı yerler İzmir'e yakın olan çevresinde balık AVI yapacağız.

Son düzenleme:
Trafiği yoğun yerde yaşamıyorum İzmir'de de oturuyorum. Alıp satma düşüncem yok kullanacağım uzun süre. Uzun yol yapacağım karaburun, çeşme, ayvalık tarzı yerler İzmir'e yakın olan çevresinde balık AVI yapacağız.

Anladım. O zaman size dizel biraz daha uygun olur. Şimdi 1-2 tane örnek ilan atacağım sebeplerini de yazacağım altına.

Bunlar benim önerilerim diğer hocaların da önerileri olacaktır elbette.

Astra SW: Motor ve şanzıman sağlamdır. Kuru kavrama dertleri yoktur tork konvertörlü şanzımana sahip. Leon'dan bana göre daha iyi bir tercih. Sadece triger bunlarda zincir şeklinde değişip değişmediğini teyit ederseniz sizin için iyi olur. Masraflı çünkü zincir değişimi.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...nrooflu-sport-tourer-station-1188422299/detay

Egea SW: Motoru taş gibidir bakımlı ise. Performans gayet iyi. Sadece ön yargılı insanlar. Mesela çok daha düşük kilometreli ve modelli bir Egea SW tercih ederim şahsen bu bütçelerde. Bunların şanzımanı kuru tip çift kavrama ama öyle DSG kadar korkutmaz sizi. Bunlarda da vakit gelince kavrama ve volan elbet değişiyor. Bu bütçede de alınır. Sadece dizeli değil 1.5 benzinlisi de iyidir şanzımanı daha da dayanıklı onların hatta.

Subaru Levorg SW: Taş gibi arabadır. Yakıt sizi memnun etmeyebilir biraz yakar çünkü. Ama turbo motordur klasik Japon atmosferiği değildir. CVT şanzımana rağmen performans gayet iyi. Bunların da şanzımanı sağlamdır bu arada. Temizini denk getirebilirseniz kesinlikle alınır. D segmenti bir arabadır bu arada. Diğer ilanlar ile kıyaslamak pek doğru değil aslında.

Anladım. O zaman size dizel biraz daha uygun olur. Şimdi 1-2 tane örnek ilan atacağım sebeplerini de yazacağım altına.

Bunlar benim önerilerim diğer hocaların da önerileri olacaktır elbette.

Astra SW: Motor ve şanzıman sağlamdır. Kuru kavrama dertleri yoktur tork konvertörlü şanzımana sahip. Leon'dan bana göre daha iyi bir tercih. Sadece triger bunlarda zincir şeklinde değişip değişmediğini teyit ederseniz sizin için iyi olur. Masraflı çünkü zincir değişimi.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...nrooflu-sport-tourer-station-1188422299/detay

Egea SW: Motoru taş gibidir bakımlı ise. Performans gayet iyi. Sadece ön yargılı insanlar. Mesela çok daha düşük kilometreli ve modelli bir Egea SW tercih ederim şahsen bu bütçelerde. Bunların şanzımanı kuru tip çift kavrama ama öyle DSG kadar korkutmaz sizi. Bunlarda da vakit gelince kavrama ve volan elbet değişiyor. Bu bütçede de alınır. Sadece dizeli değil 1.5 benzinlisi de iyidir şanzımanı daha da dayanıklı onların hatta.

Subaru levorg SW: Taş gibi arabadır. Yakıt sizi memnun etmeyebilir biraz yakar çünkü. Ama Turbo motordur klasik Japon atmosferiği değildir. CVT şanzımana rağmen performans gayet iyi. Bunların da şanzımanı sağlamdır bu arada. Temizini denk getirebilirseniz kesinlikle alınır. D segmenti bir arabadır bu arada. Diğer ilanlar ile kıyaslamak pek doğru değil aslında.

Astra ve Egea mantıklı olabilir parça ve usta bakımından. Geçen konus açmıştımda subarı yürütmesi pahalı diye o yüzden vazgeçmiştim ondan.

Astra ve Egea mantıklı olabilir parça ve usta bakımından. Geçen konus açmıştımda subarı yürütmesi pahalı diye o yüzden vazgeçmiştim ondan.

Kolay kolay arıza yapmadığı için, üzmez sizi tabii. Ama tüm Japon araçlarının parçası çok ucuz değil, onu da unutmamakta yarar var.

Egea yürütmesi en kolayı olur. İşin içine yaş ve kilometre avantajı da eklenecektir. Astra dizel olmasına rağmen, o da biraz yakıyor çünkü.

Kolay kolay arıza yapmadığı için, üzmez sizi tabii. Ama tüm Japon araçlarının parçası çok ucuz değil, onu da unutmamakta yarar var.

Egea yürütmesi en kolayı olur. İşin içine yaş ve kilometre avantajı da eklenecektir. Astra dizel olmasına rağmen, o da biraz yakıyor çünkü.

Hocam bir de bir sorum olacak kaç km bir değişiyor zincir Opel için.

Hocam bir de bir sorum olacak kaç km bir değişiyor zincir Opel için.

O biraz değişkenlik gösterebilir. Zincir ses yapıyorsa, şıkırtı var ise daha erken de değişebilir önlem amaçlı. Ama maksimum 6-7 senede bir değişmeli benim deneyimlerime göre. Eğer ses var ise daha erken değişmeli tabii. Kilometre olarak yani bakımlıysa 150 bin kilometrede gidebilir. Ama yine 120-130 bin civarı değiştirilmesini öneririm önlem amaçlı.

Eğer değişmiş denilirse size, evrak isteyin. Söz uçar, havada kalır. İnceleyin zincir değişimini.