ornitorenk

Uzman
Atak zamanları mesela yatıştırmak için ne yapıyorsunuz? Onun dışında çözümünü buldum, uzun zamandır olmuyor diyenler var mı? 2018 gibi başladı bende, son 3-4 yıldır aslında üniversitede tek başıma eve çıktığım zamanlarda rahattım ve kayboldu gitti ara ara hatırlatıyordu kendisini ama sıkıntı değildi. Şu aralar aile evindeyim biraz sıkıntılıyım ve tekrardan başlayacak gibi. En rahat olduğum dönemler 2022-2024 arası idi. Bir uğraşım vardı ve tek kalıyordum.

Her neyse dün gece atak yaşadım ne yapacağımı da bilemedim. Sadece Vichy Dercos şampuan kullanıyordum son yıllarda. Atak olduğu zaman falan kesiyordu memnundum. Son 4 yıldır beni idare etti güzel bir şekilde. Sanki artık o kadar etkisi yok gibi ben de. Yeni şeyler arayışına girdim. Diyet işe yarıyor diyenler var, gluteni ve şekeri kesmek bağırsak florasına iyi geliyor vs. Ama ne kadar kesebileceğiz ki? Probiyotik önemli vs. deniliyor.

Siz neler yapıyorsunuz? Bir çözüm bulabildiniz mi?

Stres yapınca bende de oluşuyor, o yüzden ruh halimi en ufak şekilde bile olumsuz etkileyen her şeyden uzaklaşıyorum. Zorunda kaldıklarımla da olabildiğince az yüzleşmeye çalışıyorum.

Benim kaşlarımda var. Atak zamanları inanılmaz kaşınıyor başlangıç zamanlarında doğrudan bir çözüm yok ama hafifletici kremler sürüyorum. Atak zamanlarını 1 hafta gibi düşünürsek o hafta içi yediklerime inanılmaz dikkat etmem gerekiyor yoksa gözlerimin altına falan yayılabiliyor. Seni alerjen eden madde neyse ona karşın bir detox olur diyet olur veya kademeli şekilde azaltarak şiddetini ciddi ölçüde azaltıyor. Kendimden örnek vereyim benim kafeine alerjim olduğu için tüketimi minimum seviyede almaya çalışıyorum. Aynı şekilde su tüketimini arttırman gerekiyor ki süreci hızlı bir şekilde atlatabilesin. Stres vb. leri gibi durumlardaysa olabildiğince uzak durabildiğin kadar uzak dur. Mevsim geçişlerinde bu atakların olması gayet normal.

Valla ben artık onunla yaşamaya alıştım. Kaş bölgemde ve burnumda çok oluyor. Yüzüm için Pharmaceris T Octopirox kullanıyorum saçım için de adını unuttuğum turuncu medikal olan Head and Shoulders kullanıyorum. %80 azaltıyor %20'si de umrumda değil sırf iki kabuk kepek için hayatta istediğim şeylerden ömür boyu geri kalamam.

Benim kaşlarımda var. Atak zamanları inanılmaz kaşınıyor başlangıç zamanlarında doğrudan bir çözüm yok ama hafifletici kremler sürüyorum. Atak zamanlarını 1 hafta gibi düşünürsek o hafta içi yediklerime inanılmaz dikkat etmem gerekiyor yoksa gözlerimin altına falan yayılabiliyor. Seni alerjen eden madde neyse ona karşın bir detox olur diyet olur veya kademeli şekilde azaltarak şiddetini ciddi ölçüde azaltıyor. Kendimden örnek vereyim benim kafeine alerjim olduğu için tüketimi minimum seviyede almaya çalışıyorum. Aynı şekilde su tüketimini arttırman gerekiyor ki süreci hızlı bir şekilde atlatabilesin. Stres vb. leri gibi durumlardaysa olabildiğince uzak durabildiğin kadar uzak dur. Mevsim geçişlerinde bu atakların olması gayet normal.

Hocam kaşınızı çok döktü mü peki? Dökülen yerlerde yenisi çıktı mı yani kaş bölgenizi nasıl etkiledi? Kaş için de aynı saç için olan şampuanları kullandınız mı ikisi de saçlı deri sonuçta.

Hocam kaşınızı çok döktü mü peki? Dökülen yerlerde yenisi çıktı mı yani kaş bölgenizi nasıl etkiledi? Kaş için de aynı saç için olan şampuanları kullandınız mı ikisi de saçlı deri sonuçta.

Kaşlarım doğal olarak azaldı ama hiç kalmadı da değil eskiye oranla daha az sadece. Eğer sürekli deriyi kaşıyıp dökmeye çalışıyorsan bayağı azalma görebilirsin. Kısaca o bölgeyle oynama oynayınca sonuçları hiç iyi olmuyor. Şampuan olarak bir şey kullanmadım benim alerjim kafeine olduğu için doktor bir şey vermedi ekstradan. İstersen gidip hematolojide detaylı alerjen testi yaptırabilirsin ona göre de hayatına yön verirsin hocam.

Kaşlarım doğal olarak azaldı ama hiç kalmadı da değil eskiye oranla daha az sadece. Eğer sürekli deriyi kaşıyıp dökmeye çalışıyorsan bayağı azalma görebilirsin. Kısaca o bölgeyle oynama oynayınca sonuçları hiç iyi olmuyor. Şampuan olarak bir şey kullanmadım benim alerjim kafeine olduğu için doktor bir şey vermedi ekstradan. İstersen gidip hematolojide detaylı alerjen testi yaptırabilirsin ona göre de hayatına yön verirsin hocam.

Hocam kaşınız peki sebo yüzünden mi döküldü bundan emin misiniz yoksa zaten normalde de dökülmeye meyilli çok gür olmayan kaşlarınız mı vardı?

Saçım için ketoral kullanıyorum yüz için ise bepanthol kortizonsuz kremini kullanıyorum. Krem o kadar işe yarıyor ki saçlarımın derilerine de yediriyorum. Özellikle saçlarımın sınır bölgesine yedirdiğim zaman saçıma da faydası oluyor.