Makaleler
50

Giriş​

Merhaba,

Bugün sizlere, yeni satın almış olduğum SECUZI LIG-3601 isimli gamepadin incelemesini yapacağım. Öncelikle @Şişman Adam'a teşekkürler bana bu yılbaşı hediyesini sağladığı için :D

Kargo Süreci​

Direkt olarak Hepsiburada üzerinden SECUZI satıcısından satın aldım. Gün içinde kargoya verildi ve ertesi gün elime ulaştı. HepsiJet ile gönderim sağlandı.

Kutu İçeriği​

Ürün ile birlikte 6 gramlık Kurukahveci Mehmet Efendi kahvesi yollamışlar, kendilerine bu ikramlarından ötürü teşekkür ederim :D Bunun dışında satın aldığımıza dair firma tarafından teşekkür kağıdı, ürün kılavuzu, ürünün kendisi, USB alıcısı ve USB-A to Type-C kablosu geliyor.

1766660908067.webp

1766660930024.webp

Deadzone Testi​

Ses Testi​

Nasıl Sıfırlanır?​

• Reset: Arkadaki "RESET" anahtarına 1 saniye basın.
  • Set Reset: Programlama ayar düğmesine 10 saniye basılı tutun.

RGB Işık Ayarı​

• RGB'yi açıp kapatmak için A tuşuna ve (+) / (-) tuşlarına basmanız gerekmektedir.
  • RGB efektini değiştirmek için (-) tuşuna ve aşağı/yukarı ok tuşlarına basmanız gerekmektedir.
  • Sabit renk ayarı için (-) tuşuna ve sağ/sol ok tuşlarına basmanız gerekmektedir.
  • Parlaklık ayarı için (-) tuşuna basmalısınız ve sol analogu yukarıya/aşağıya kaydırmanız gerekmektedir.

Uyku Modu Fonksiyonları​

• HOME tuşuna 5 saniye basılı tutarsanız Bluetooth bağlantısı kesilir ve gamepad uyku moduna geçer.
  • İlk eşleştirmeden sonra 2.5 dakika içinde işlem yapılmazsa uyku moduna geçer.
  • 5 dakika boyunca kullanılmazsa uyku moduna geçer.
  • Uyku modundan çıkarmak için HOME tuşuna basmanız yeterlidir.

Desteklenen Cihazlar​

• SWITCH: Bluetooth
  • PC: USB, XINPUT Mode / PC-SWITCH Mode
  • Android: 4.2 ve üzeri sürüm, Bluetooth, Android HID
  • iOS: 13.3 ve üzeri sürüm, Bluetooth, MFI Games

Titreşim Ayarı​

%100, %70, %30 ve kapalı olmak üzere 4 adet kademesi var. Gamepad üzerindeki "Turbo" tuşuna basılı tutarken sol analogu yukarıya/aşağıya kaydırırsanız titreşim kademesini değiştirebilirsiniz.

Şarj Hızı ve Şarj Durumu​

Gamepad üzerinde 4 adet nokta bulunuyor. Bu noktalar, gamepadin şarj durumunu gösteriyor. Tam şarj olması süresi kitapçık bilgisine göre 4 saat. Hızlı bir şarj cihazı ile şarj edilebileceği bilgisi verilmiş.

Şarjı %30'dan az ise gamepadin RGB ışığı yanıp sönüyor, %20'den az ise RGB ışığı tamamen sönüyor ve bağlantı göstergesi ışığı yanıp sönüyor.

Joystick Hassasiyeti ve Kenar Kilidi​

• Turbo ve (•) tuşuna 2 saniye basılı tutarsanız analog kenarlarını yuvarlak/kare olacak şekilde değiştirebilirsiniz.
  • Sol joysticki kapatmak için (+) ve L3 tuşlarına 3 saniye basılı tutun. Sağ joystick için ise aynı işlemi R3 tuşuna basarak yapın.
  • X eksenini ters çevirmek için (+) ve X tuşlarına 1 saniye basılı tutun. Y ekseni için ise aynı işlemi Y tuşuna basarak yapın.
  • Y ekseninin hassasiyetini artırıp azaltmak için (+) ve yukarı/aşağı ok tuşlarına basın. X ekseni için ise (+) ve sağ/sol ok tuşlarına basın.
  • Not: Hassasiyet ayarının 20-40-60-80-100 olmak üzere 5 kademesi mevcut.

Logitech F710 ile Kıyaslaması​

Bu gamepade geçince meğer şu ana kadar tuğla kullanıyormuşum dedim. F710'un triggerları ne kadar sertse SECUZI LIG-3601'in triggerları da bir o kadar yumuşak, tıpkı pamuk gibi. Bunun dışında deadzone performansı olarak F710 kötü değil ama SECUZI çok iyi. F710 ile %8 civarı deadzone performansı elde ediyordum, SECUZI ile ise %0.2 civaarı deadzone performansı elde ediyorum.

Bunun dışında F710 suni deri kullandığı için soyulmalar ve pul pul dökülmeler meydana geliyordu. SECUZI ise mat bir yüzeye ve tırtıklı sert plastik bir arka yüzeye sahip, yani pul pul dökülmeler, soyulmalar gibi durumlar olmamakla birlikte elden kayma durumları da olmuyor. Triggerlarda da yine bu tırtıklı yapı mevcut, bu yüzden triggerlara basarken eliniz kaymıyor. F710'un triggerları parlak piano black bir yüzeye sahip olduğu için basarken parmağınız kayıyor.

1766660958080.webp

Genel Deneyimlerim​

FC 26 oynamak için satın almıştım. Oyuna girip test ettim. Deadzone çok bariz bir şekilde fark ediyor. Resmen karakter nereye oynatırsam oraya yönleniyor. Daha önce sadece PS Cafe'den PS Cafe'ye DualSense deneyimi olan birisi olduğum için düzenli kullanımda ortalama üstü bir gamepadi elime alınca şaşırdım, belki size bu durum normal gelebilir.

F710, dizilim bakımından PS layout olduğu için ve SECUZI de Xbox layout olduğu için alışmam biraz zaman alacak ama dert değil, önceden Xbox layout olan Pusat Pro Wireless kullanmıştım. Layout benim için problem değil, o yüzden alırken de sorun etmedim.

Makro Ayarlaması​

Pek bilgim olmayan bir alan olduğu için direkt kitapçık bilgisini ekliyorum.

1766661097759.webp

1766661112979.webp

Turbo Mod Nedir?​

Kutuda yazan bilgiyi yazıyorum direkt: "Bir düğmenin basılı tutulmasına gerek kalmadan sürekli olarak aynı komutu gönderme özelliğidir."

1766661445500.webp

1766661459587.webp

Hall-Effect Durumu​

Hem joysticklerde hem de triggerlarda hall-effect mevcut.

Sonuç​

Yolladıkları kahve eşliğinde FC 26 oynamaya yumuldum. Şimdi Rivals kasma zamanı :D Açıkçası gamepadler ile alakalı hiç araştırma yapmadım, forumda konu açtım ve bana bunu almam gerektiği söylendi ve aldım. Sonuç olarak memnun muyum, şimdilik memnunum. 1.350 TL'ye satın aldım. 1.350 TL'ye daha iyi alternatifleri var mıdır yok mudur, o kısmını bilemem lakin eğer daha iyi bir muadili yoksa 1.500 TL civarı bütçesi olanlara rahatlıkla önerebilirim.

Elinize sağlık hocam, iyi bir inceleme olmuş. Rehber tadında okuttu.

Geçen Espressolab'i falan bastınız mı hocam bedava Türk kahvesi için :D

Hocam, o iş konuyu dağıtmadan yapılan bir espriydi. Yoksa Berkay isterse ona bir kutu kahve gönderirim, sıkıntı değil. Prensip olarak Espressolab tercih etmiyorum. Benim mantaliteme uymayan bir işletme, neyse konu dağılmasın. :)