Geçen komşunun aracına sıfır lastik aldım. En son ne zaman yaptırdın dedim, hiç yaptırmadım dedi bana. Balans zaten ücretsiz bir de sen rota girdi dedim, ayarsız çıktı, tek tek ayarladı çocuk. Şimdi yağ gibi oldu araç. Direksiyonda hafif bir boşluk çıktı ek olarak.
Gazlamaya başladıktan 1 ay sonra O-20'de Hamza Bey

Benim yıl bazında periyodik olarak yapılması gerekenler için önerilerim şunlardır:

Her sene rot ve balans kontrolü yapılmalı, çünkü insanlar rot ayarından paradan kaçıyor ancak bu çok yanlış.
Her sene ön ve arka lastiklerin yer değişimi yapılmalı, çünkü lastiklerin eşit aşınması önemli.
Ortalama 4-5 senede bir lastik değişimi yapılmalı, değişim yaparken lastiğin genel durumu dikkate alınmalı.

Benim yıl bazında periyodik olarak yapılması gerekenler için önerilerim şunlardır:

Her sene rot ve balans kontrolü yapılmalı, çünkü insanlar rot ayarından paradan kaçıyor ancak bu çok yanlış.
Her sene ön ve arka lastiklerin yer değişimi yapılmalı, çünkü lastiklerin eşit aşınması önemli.
Ortalama 4-5 senede bir lastik değişimi yapılmalı, değişim yaparken lastiğin genel durumu dikkate alınmalı.

Hocam sence arkaları da rot ayarı yaptırmalı mıyım?

Hocam sence arkaları da rot ayarı yaptırmalı mıyım?

Tabii ki. Arabada rot ayarı çok çok önemlidir. Arabanın gidişini etkiler ve ayarı bozuksa direksiyondan anlayabilirsiniz, yamuk durur. Bırakınca sağa sola çekme yapar. Arkadaşın dediği gibi, yılda lastik değişince rot ayarı iyi olur ve balans da olması gerekmekte. Sebebi ise balans, lastiklerin ömrünü belirler