MadBasH

Çalışkan
Merhaba, bende Segotep Radiant siyah modeli var. PSU BN750W modeli. Benim PSU'da 1 adet 6+2 PCI-e 8 pin kablosu var ve bu kablonun 2 başı bulunuyor. Verdiğin kaynakta BN750W PSU modeli için 2 adet 6+2 PCI-e 8 pin kablosu olduğu ve bu kablolardan bir tanesinde 2 adet baş olduğu yazıyor. Yani toplam 3 adet PCI-e başı mevcut. Benim PSU'um acaba eski veya yeni üretim olduğundan mı böyle bir durum söz konusu? Kalite olarak daha iyi veya daha kötü mü? Bilgilendirebilirsen bilgilendirebilirsen çok sevinirim.

GPU modelim 9070 XT PowerColor Reaper. PSU kalitesinden emin olamadığım için %25 daha az güç çektiriyorum. Kartta 2 adet PCI-e slotu var. Benim PSU'da ise 1 kablodan 2 PCI-e başı bulunuyor, bu nedenle daisy chain bağlamak zorunda kalıyorum. PSU kalitesi hakkında bilgi sahibi olursam kartımı tam güçte kullanmak istiyorum.

Merhaba, bende segotep Radiant siyah modeli var. PSU BN750W modeli. Benim PSU da 1 adet 6+2 PCI-e 8 pin kablosu var ve bu kablonun 2 başı var. Vermiş olduğun kaynakta BN750W PSU modeli için 2 adet 6+2 PCI-e 8 pin kablosu olduğu ve bu kablolardan 1 tanesinde 2 adet başı olduğu yazıyor. Yani toplam 3 adet PCI-e başı var. Benim PSU'um acaba eski veya yeni üretim olduğundan mı bu durum kaynaklanıyor? Kalite olarak daha iyi veya daha kötü mü? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. 9070 XT PowerColor reaper model GPU modeline sahibim. PSU kalitesinden emin olamadığım için %25 daha az güç çektiriyorum. Kartta 2 adet PCI-e slotu var. Benim PSU'da 1 kablodan 2 PCI-e başı var. Daisy chain bağlamak mecburiyetinde kalıyorum. PSU kalitesi hakkında bilgi sahibi olursam tam güçte kartımı kullanmak istiyorum.

Hayır güç kaynağında zaten normalde o kadar çıkış var.

1755949673128.webp

3 adet. Bu arada 2 adet tek kablo RX 9070 XT'yi besleyebilir. Yeterli gelmesi gerek 2 tane kablonun. 2 tane kablo 300W kadar taşıyabiliyor. PCI-e slotuda 75W verse 375W ediyor. Yani yeterli. Bunun dışında PSU'nun içinde MOV dediğimiz prizden gelen aşırı akımlara karşı koruma yapan entegre yok. Bu sebeple akım korumalı priz ile kullanmanızı öneririm.

Hayır güç kaynağında zaten normalde o kadar çıkış var.

Eki Görüntüle 176775

3 adet. Bu arada 2 adet tek kablo RX 9070 XT'yi besleyebilir. Yeterli gelmesi gerek 2 tane kablonun. 2 tane kablo 300W kadar taşıyabiliyor. PCI-e slotuda 75W verse 375W ediyor. Yani yeterli. Bunun dışında PSU'nun içinde MOV dediğimiz prizden gelen aşırı akımlara karşı koruma yapan entegre yok. Bu sebeple akım korumalı priz ile kullanmanızı öneririm.
Normalde o kadar çıkış var demişsiniz benim sorunum da bu zaten. Bende sadece 1 kablo var o kabloda 2 baş var. Attığınız resimde 2 farklı kablodan toplam 3 baş var.

Evet, sadece işaretli olan var. Acaba üretim partilerinden dolayı mı yoksa başka bir neden mi var? Kalitede sorun olur mu?

Gen5 olmayan halinde anladığım kadarıyla sadece 2 adet PCI-e 8 pin çıkışı bulunuyor.
Gen5 olmayan hali:

1756151114146.webp

Gen5 olan hali:

1756151137029.webp

Sizdeki model yüksek ihtimalle gen5 olmayan hali. 12VHPWR kablosu var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250825-225825.webp
    Screenshot_20250825-225825.webp
    421,5 KB · Görüntüleme: 68