reteiks

Başarılı
Selnı u2.45.02.P30-2 universal çamasır motoru calıstırma

Prize takıp çalıştıracağım, motor kontrol ünitesi ile denemek istiyorum. Fakat izlediğim videolarda pin girişinde 2 adet kömür pini olması gerektiğini gördüm. Ancak bu motorda sadece bir adet kömür pini var.

Fotoğrafı internetten buldum:
  • Yeşil kablolar → takometreye gidiyor.
  • Kırmızı, kalkık duran kablo → uzanıyor.
  • Sarı olan kablo → kömürün sadece birinden geliyor diğer kömürden kablo uzanmıyor.
  • Diğer ikisi → bobinden geliyor.

1757025829226.webp

Selnı u2.45.02.P30-2 universal çamasır motoru calıstırma.

Prize takıp çalıştıracağım, motor kontrol ünitesi ile denemek istiyorum. Fakat izlediğim videolarda pin girişinde 2 adet kömür PIN'i olması gerektiğini gördüm. Ancak bu motorda sadece bir adet kömür PIN'i var.

• yeşil kablolar → takometreye gidiyor.
  • kırmızı, kalkık duran kablo → uzanıyor.
  • sarı olan kablo → kömürün sadece birinden geliyor diğer kömürden kablo uzanmıyor.
  • diğer ikisi → statordan geliyor.

1757025829226.webp

Sarkan o kablo sanırım 2. kömüre ait yerinden çıkartmışım makineden demonte ederken bilgisi olan biri netleştirirse memnun olurum.

Son düzenleme:
Selnı u2.45.02.P30-2 universal çamasır motoru calıstırma

Prize takıp çalıştıracağım, motor kontrol ünitesi ile denemek istiyorum. Fakat izlediğim videolarda pin girişinde 2 adet kömür pini olması gerektiğini gördüm. Ancak bu motorda sadece bir adet kömür pini var.

• Yeşil kablolar → takometreye gidiyor.
  • Kırmızı, kalkık duran kablo → uzanıyor.
  • Sarı olan kablo → kömürün sadece birinden geliyor diğer kömürden kablo uzanmıyor.
  • Diğer ikisi → bobinden geliyor.

Eki Görüntüle 182059

Sarkan o kablo sanırım 2. kömüre ait yerinden çıkartmışım makineden demonte ederken bilgisi olan biri netleştirirse memnun olurum.
Çamaşır motorunuzu çalıştırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Gereksinimler:​

• Motor kontrol ünitesi
  • Güç kaynağı (şebeke elektriği)
  • Multimetre (gerekirse)

Adımlar:​

1. Motoru İnceleyin:
- Motor bağlantılarını kontrol edin ve kabloların sağlam olduğundan emin olun.
- Sarkan kablonun doğru bağlantı yerini belirleyin. Bu kablo, ikinci kömürün bağlantısı olabilir.

2. Kabloları Belirleyin:
- Yeşil kabloların takometreye gittiğini not alın.
- Kırmızı ve sarı kabloların bağlantı yerlerini kontrol edin.

3. Bağlantıları Yapın:
- Kırmızı kabloyu güç kaynağının uygun bağlantı noktasına bağlayın.
- Sarı kablonun uç kısmını, sarkan kablo ile birleştirerek bağlantısı eksikse tamamlayın.

4. Motor Kontrol Ünitesini Bağlayın:
- Motor kontrol ünitesinin bağlantılarını yapın ve gerektiğinde saniyelik test yapın.

5. Güç Verin:
- Motoru çalıştırmadan önce, tüm kablo bağlantılarının doğru ve güvenli olduğundan emin olun.
- Motoru prize takın ve kontrol ünitesinden çalıştırmaya geçin.

6. Test Edin:
- Motor çalıştığında, aşırı ısınma veya gürültü olup olmadığını kontrol edin.

Notlar:​

• Motorunuz çalışmazsa, multimetre ile voltaj ve bağlantıları kontrol edin.
  • İkinci kömürle ilgili bağlantının eksik olması durumunda, doğru kablo bağlantısını yapmadan çalıştırmaktan kaçının.

Herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız, ek bilgi veya yardım için uzman bir teknisyenden destek almanız faydalı olacaktır.