kNecht

Yetkin
İstanbul Beşiktaş'ta pasaj içerisinde samimi gördüğüm bir bilgisayarcıya gittim ve yıllık kasa bakımı ücretini sordum. Sıvı soğutmalı olduğunu söyledim ve bana radyatör sıvısı değişecek, fanlar temizlenecek macunlar yenilenecek Total'de sana 1500 TL'ye hallederim dedi. Piyasayı bilmediğim için soruyorum ücret normal mi?

1500₺ çerez parası artık fakat benim dikkatimi çeken şey fiyattan çok radyatör sıvısı. Kapalı sıvı soğutmalarda radyatör sıvısını değiştirmeye gerek mi var mış?
7-8 sene fanları ölene kadar CoolerMaster ML240L kullandım ben, sıvısını vb de hiç değiştirmedim. Hep aynı performansı verdi. :rofl:

Temizlik ve macun işini bence öğrenebilirsiniz YouTube video izleyerek. Ben de bilmiyorum denemedim daha önce ama öğreneceğim.

Lakin radyatör sıvısı değişecek kısmı anlamadım, bu iş biraz zor olabilir bilmiyorum anlamadım.

@Toby Fox aynen bu sıvının değişmesi için custom olması gerekmiyor muydu?

Temizlik ve macun işini bence öğrenebilirsiniz YouTube video izleyerek. Ben de bilmiyorum denemedim daha önce ama öğreneceğim.

Lakin radyatör sıvısı değişecek kısmı anlamadım, bu iş biraz zor olabilir herhalde bilmiyorum anlamadım.

@Toby Fox aynen bu sıvının değişmesi için custom olması gerekmiyor muydu?
Evet öyle.

Radyatör sıvısını senelik değiştirmeye gerek yok.

Başka kişilere fiyat sormadan bilgi edinmek zor. İşini güzel yapıyorsa bence kasa içini temizlesin, fanları temizlesin bir de ekran kartı ve İşlemcide macun değişikliği yapsın yeter. Hiçteyse macunlar sürekli taze kalır.

Bir de bu işler emek işleri zaten. İstenen paranın en az 1000 lirası emek parası.

Radyatör sıvısını senelik değiştirmeye gerek yok.

Başka kişilere fiyat sormadan bilgi edinmek zor. İşini güzel yapıyorsa bence kasa içini temizlesin, fanları temizlesin bir de ekran kartı ve İşlemcide macun değişikliği yapsın yeter. Hiçteyse macunlar sürekli taze kalır.

Bir de bu işler emek işleri zaten. İstenen paranın en az 1000 lirası emek parası.
Hocam ben bilmiyorum termal macun yenilemeyi çünkü denemedim. Ama çok YouTube videosu var.

O kadar iyi anlatmışlar ki videoda yani yapılmayacak şey değil.

Sadece montaj kısmında vidaları falan karıştırmamak gerek :D

İstanbul Beşiktaş'ta pasaj içerisinde samimi gördüğüm bir bilgisayarcıya gittim ve yıllık kasa bakımı ücretini sordum. Sıvı soğutmalı olduğunu söyledim ve bana radyatör sıvısı değişecek, fanlar temizlenecek macunlar yenilenecek Total'de sana 1500 TL'ye hallederim dedi. Piyasayı bilmediğim için soruyorum ücret normal mi?
Evet normal almışlar hocam. Piyasada bu gayet normal.