metehan66

Çalışkan
Sistemin bazı parçalarını revize ettim. Revize etmeden önce SSD de Sequoia kurulu idi. Maldon'un bu sisteme uygun diye tavsiye ettiği EFI'yi kullanmama rağmen yeni sistemde Sequoia'yı stabil şekilde çalıştıramıyorum. Sistem açıldıktan birkaç dakika sonra restat atıyor ya da donuyor. Yaklaşık 10 gündür bu sorunu çözmeye çalışıyorum ama bir türlü çözemedim. Ayrıca mevcut maldon EFI'si sistemi takılmadan açarken sıfırdan yeni kurulum yapmak istediğimde maalesef görselini paylaşacağım hatayı veriyor. Bu arada ASUS müşteri hizmetlerini aradım. Bu anakartlarda CFG lock ayarı yokmuş. @Recep Baltaş yardımlarınızı bekliyorum.

kurulum sırasında alınan hata görseli.webp

Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör:
Donaniminiz tam uyumlu ve ekstra yamalar gerektirmiyorsa OpenCore simplify ile bir EFI oluşturmanızı tavsiye ederim, son denediğim sistemlerin hepsinde işe yaradı.

Önerdiğiniz scriptle EFI hazırladım ama hata verdi. Aynı hatayı hem mevcut kurulu sistemde hem de sıfırdan kurulumda verdi. Sanırım doğru yoldayız. Bu hatayı aşarsak sonuca ulaşacağız. Ayrıca hakikaten bu anakartın CFG lock ayarı yok mu?

Bana yardım edecek kimse yok mu acaba? @tarko, @sp33d, @yusufklncc

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-07-23 saat 23.23.11_9b1b3df7.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-23 saat 23.23.11_9b1b3df7.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 54
  • config.zip
    config.zip
    4,3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Donaniminiz nedir? CFG-Lock olmasa bile Quirk ile bypass ediliyor.
Donanım imzada yazıyor. Ayrıca donma restat ve kurulumda takılma sorununu CpuTscSync.kext ile hallettim. Konuyu kapatabilirsiniz. Şu anki sorunum Tahoe kurulumunda aldığım sorun ama eskisi gibi hachintosh forumlarında yardımcı olan kimse yok.

İmzanız görünmüyor. İmza referansı ile sistem belirtmek yasak. Yardımdan kastınız sistem bilgisi ve boşluk bırakıp EFI yazarak internette yapabileceğiniz araştırma mı? Yoksa rehber konuların arasında yer alan EFI generator ile EFI oluşturmak mı?