tariksk

Gelişen
Öncelikle merhaba,

Amazon.com.tr'den 02/03/2023 fatura tarihli SteelSeries Apex Pro 2019 klavyemi uzun süre boyunca kullandım. Klavyede fiziksel bir hasar veya kirlerle alakalı bir şey olmamasına rağmen; klavyenin OLED ekranında yanma, çoğu tuşta yay sesleri gibi sorunlar oluştu.

Yurtiçi Kargo bana uzakta olduğu için garanti süresinin son zamanlarına kadar açıkçası göndermek ile uğraşmadım. Ne zaman gönderdiğimi hatırlamıyor olsam da garanti süresinin bitimine çok az kala Despec'e sorunların onarımı için ürünü gönderdim. Onlar bana servis raporu ile ürünü geri gönderdiler. Amazon'dan değişim istediğimi ne kadar belirtsem de yardımcı olmadılar, sadece ürünü iade etmem karşılığı para iadesi yapabileceklerini (3750 TL) belirttiler. Ürünün güncel fiyatı o zaman 7500 TL idi.

Ben de bu durumdan dolayı 12/03/2025 tarihinde servis raporu ile Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet oluşturdum. Çünkü aynı ürünün sıfırı 7500 TL idi, servis zaten bir şey yapmadığı için benim de bundan başka yolum kalmamıştı.

Amazon bana bunun hakkında geri ulaşmıştı, fakat önerdiği ürünler "Razer Blackwidow V4", "ASUS ROG STRIX Flare 2 Red Animate RGB" ve "Apex Pro TKL (2023)" idi. TKL klavye kullanamadığım için, Apex Pro TKL (2023)'ü, diğerlerini de kendi ürünüme muadil açıkçası görmediğim için stok bekleme ricasında bulundum. Stoklarında da başka, alternatif olabilecek güzel bir klavye yoktu zaten.

23/07/2025, yani dün, Tüketici Hakem Heyeti kararı çıkmış. Garanti belgesinin 2 yıl süreli olması, garantinin 02/03/2025' de bitmesi ve benim şikayetimi 12/03/2025 tarihinde gerçekleştirmem sebebiyle talebim reddedildi. Ürünü zaten garanti süresi içerisinde göndermiştim, fakat bana servisten garanti süresi bittikten sonra ulaştı. Sanırım tembelliğimin cezasını çekiyorum açıkçası. Keşke birkaç kilometre demeyip 2-3 ay öncesinden göndermiş olsaydım.

Amazon'a Tüketici Hakem Heyeti şikayeti öncesi, ürünün bana raporla ulaştığı anda zaten satın aldığım 3750 TL'nin ürünü geri gönderdikten sonra iadesi dışında başka bir seçenek sunmuyorlardı bile.

Tüketici mahkemesine başvurursam sizce olumlu bir sonuç alabilir miyim? Kaybedersem karşının masrafları, yaklaşık 16000 TL gibi bir ücret çıkabileceğini duyduğum için açıkçası korkuyorum. Kaybedeceksem klavyeyi, her ne kadar sinir bozucu olsa da, böyle kullanmaktan başka yapabileceğim bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık söyleyeyim, 3750TL'ye elinizdeki klavyeyi 100'e katlayacak modeller vardı. Keşke erken gönderip garantiden geldiği gibi satsaydınız.

Açık söyleyeyim, 3750TL'ye elinizdeki klavyeyi 100'e katlayacak modeller vardı. Keşke erken gönderip garantiden geldiği gibi satsaydınız.
Bu sorunlar başlayana kadar aslında oldukça memnundum klavyeden. Basınç özelliğini, rapid triggeri, üzerindeki USB portunu (Xbox Wireless Adapter için) vs. kullanmaya da devam ediyorum, ama artık yapabileceğim bir şey yok. Tüketici mahkemesine başvurup başvurmamak arasında kaldım. Birileri bana, eğer başvurup kaybedersem 16000₺ tutarına yakın bir ücretle karşının masraflarını ödemek zorunda kalırsın vs. dedi. Bu beni korkutuyor. Hadi 700 800₺ olsa anlarım, şansımı da denerim ama; 16.000₺ çok fazla ya.

Klavyenin fiyatının 2 katından bile yüksek bir miktarda ceza çıkar dediler bana. Bundan dolayı korkuyor ve başvurmuyorum. Servis raporum da olmasına rağmen bu sayılar gerçekse açıkçası çok saçma. Bilgisi olan var mı?

Bu arada belirtmeyi unuttum. Servis rapor tarihi de 04/03/2025' de kesilmiş. Yani garantinin 2 yıllık süresi bittikten sonra. Ürün geç geldiği ve serviste bir süre durduğu için böyle oldu.

Servis raporu elime 12 Mart' da ulaşmış. Elimde kanıt var mı, hayır sanırım yok çünkü çekmedim. Ama amazona rapor verdiklerinden hemen sonra ulaştığımı hatırlıyordum ve o da mail geçmişimde 12 Mart oluyor. Bilgisi olan var mı?

Bilgisi olan var mi?

Son düzenleme:
Rapor lehineymiş.
Kargoyu gönderdiğin zamanı yine de garanti kapsamında göndermişsin.

Maalesef savunmanı berbat yaptığın için kaybetmişsin. Normalde kazanılacak bir iddiaymış.

Tüketici Mahkemesini kazanır mısın bilgim yok.