Sevecen birisi olunmalı mı, siz öyle misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Unlishimaide
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 116
Şu sıralar, özellikle kendimi tanıdığım süreçte, evde geçirdiğim mezun döneminde ve yalnızlığın getirdiği düşünme ve olgunlaşma evresinde, düşünce yapımın biraz değiştiğini fark ettim.

Artık insanlarla konuşurken, ister yüz yüze ister sanal ortamda olsun, içimde pozitif bir mutluluk hissi oluşuyor. İyi davranmanın, güler yüz göstermenin ve insanlara nazik yaklaşmanın beni de mutlu ettiğini fark ettim.

Günlük hayatta insanlara karşı iyi davranmak ve güler yüzlü olmak gibi alışkanlıklarınız var mı? Sizce bu davranış biçiminin pozitif ve yapıcı olması gerekli mi?

Bu konu hakkında tartışmak istiyorum. Çünkü bazı insanlar, eski ben de dahil, ruhsuz ve somurtkan bir tavır sergilediğinde açıkçası bu beni rahatsız etmeye başladı. Bazen kendilerini fazla önemsedikleri ya da dünya onların etrafında dönüyormuş gibi davrandıkları hissine kapılıyorum.

Sizin yaklaşımınız nedir? “İnsan keyfine göre davranmalı” mı dersiniz, yoksa genel anlamda insanlara karşı nazik ve güler yüzlü olmaya özen gösterir misiniz?

Herkes kendine doğal geleni yapsın. Genel olarak sakin birisiyim. Sevdiğim birisi olursa gülerim mutlu olurum ama onun dışında öyle soğukkanlıyım yani, çünkü bu benim. Soğukkanlı derken asosyal değilim sakinlik anlamında soğukkanlıyım.

Nasıl iseniz öyle olun. Saygılar.

Benim demek istediğim yapmacık olalım değil hocam.
Hani küçük şeylerden de mutlu olmayı, birisinin sizin sayenizde gülümsediğini ya da yakın hissettiğini görmekten vs. bahsediyorum aslında, açıklayıcı olmadıysa.
Ben de normalde soğukkanlı biriyim, sokakta görsen zaten elektrik hissetmezsin, ancak sohbet vs. ettikçe gelen bir samimiyet ve nezaket bence güzel.

Benimki de aynısı, ki normal olan da bu bence.

Kesinlikle edinilmesi gereken bir davranış fakat günümüz şartları olsun insanların durumları inişli çıkışlı olabileceğinden örneğin sen yeni bir araba almış ona sevinirken karşındaki arkadaşın işten kovulmuş veya çıkmış olabilir o anki siniriyle, üzüntüsüyle de seni tersleyebilir. Bence her insan güler yüzlü olmak ister. Neden olmasın ki?

Ben de uzun süredir bu konuyu düşünüyordum (yaklaşık 8-9 yıldır) ve en ideali dijital ortamda sinirli ve tepkisel olmak, yüz yüze ilişkilerde ise olabildiğince sevecen ve nazik olmak her zaman kazandırıyor. İnsan keyfine göre davranmalı sözü yanlış durumlara da sebebiyet verebilir. İnsan günlük hayatta ne kadar duygularını ve stresini iyi yönetebilirse o kadar sağlıklı ilişkilere sahip olur.

Katılıyorum hocam, saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…