Morty

Becerikli
Hayatımda olan, sevgili olduğumuz bir kız vardı. Her şey yolunda gibi görünürken son zamanlarda tavırları tamamen değişti. Sebebi yokken soğuk davranmalar, sosyal medyada aktif olmasına rağmen mesajlarıma saatlerce dönmemeler ve en sonunda atılan "görüldü"ler... Bir ilişkinin içinde yalnız kalmanın ne demek olduğunu o dönem çok iyi anladım. Şu yazıyı yeniden paylaştığını (ve hatta Instagram biyografisine kadar taşıdığını) gördüm: "Seni bir türlü geride bırakamadım, çünkü içimde bir yerlerde, bir gün döneceğine dair anlam veremediğim bir inat vardı."

İçimdeki bağ koptu, çok kötü oldum. Yanındayken beni görmezden gelen insanın, sanki terk edilmiş veya birini özlüyormuş gibi bu tarz paylaşımlar yapmasına dayanamadım. Hiçbir şey demeden, kavga etmeden hesabımı dondurdum. Kendimi geri çekip biraz nefes almak istemiştim.

Bir süre sonra hesabı geri açtığımda beni tamamen engellediğini gördüm. Şu an onun okulda hiçbir şey olmamış gibi gülüp eğlendiğini, arkadaşlarıyla hayatına devam ettiğini izliyorum. Ben ise kendi içimde ağır bir depresyon süreciyle, ilişkinin bu anda silinmesinin şoku var hâlâ üstümde. Benimleyken bana duvar ören, ben gidince beni engelleyip arkasından "geride bırakamadım" edebiyatı yapan bu çelişkiyi, bu sessiz ayrılık sürecini zihnimde oturtamıyorum. İçimi dökmek istedim, çünkü taşımak gerçekten çok ağır gelmeye başladı.

Hayatımda olan, sevgili olduğumuz bir kız vardı. Her şey yolunda gibi görünürken son zamanlarda tavırları tamamen değişti. Sebebi yokken soğuk davranmalar, sosyal medyada aktif olmasına rağmen mesajlarıma saatlerce dönmemeler ve en sonunda atılan "görüldü"ler... Bir ilişkinin içinde yalnız kalmanın ne demek olduğunu o dönem çok iyi anladım. Şu yazıyı yeniden paylaştığını (ve hatta Instagram biyografisine kadar taşıdığını) gördüm: "Seni bir türlü geride bırakamadım, çünkü içimde bir yerlerde, bir gün döneceğine dair anlam veremediğim bir inat vardı."

İçimdeki bağ koptu, çok kötü oldum. Yanındayken beni görmezden gelen insanın, sanki terk edilmiş veya birini özlüyormuş gibi bu tarz paylaşımlar yapmasına dayanamadım. Hiçbir şey demeden, kavga etmeden hesabımı dondurdum. Kendimi geri çekip biraz nefes almak istemiştim.

Bir süre sonra hesabı geri açtığımda beni tamamen engellediğini gördüm. Şu an onun okulda hiçbir şey olmamış gibi gülüp eğlendiğini, arkadaşlarıyla hayatına devam ettiğini izliyorum. Ben ise kendi içimde ağır bir depresyon süreciyle, ilişkinin bu anda silinmesinin şoku var hâlâ üstümde. Benimleyken bana duvar ören, ben gidince beni engelleyip arkasından "geride bırakamadım" edebiyatı yapan bu çelişkiyi, bu sessiz ayrılık sürecini zihnimde oturtamıyorum. İçimi dökmek istedim, çünkü taşımak gerçekten çok ağır gelmeye başladı.
Dost, erkekler genelde süreci böyle geçiriyor. Kadın hayatında sosyal olarak dinamik ve dolu geçirmek ister genelde. Erkekler ise kemik kitle arar.
Okuldur, lisedir vs. Çok takılma.
Sen de arkadaşlarınla gez, yeni sevgili yap, bitmiş gitmiş şeyler.
Git herkese âşık ol ya da aldat demiyorum.
Ancak yeni insanlar tanı.
Benim felsefem buydu hayatım bitene kadar.
Ben de aynı durumu yaşadım, onlar genelde ilişkiyi bitirmeden acısını yaşar ve çeker gider. Sen süreçte/sonuçta üzülüyorsun. Onlar kafalarında bitirirken üzülüyor.
Yani ona geri dönmeyi vs. düşünme, görünce gülümse selam ver, bu onu biraz düşündürür hem :hehehe:

Kafaya takma, boş ver gitsin, kendi kaybeder. Bu saatten sonra tek tabanca takılmak daha iyi, emin ol bir süre sonra alışacaksın, "Oh be, dünya varmış." diyeceksin. Yaşadığım için biliyorum, 9 yıl ilişki yaşadım. Ne oldu sonra? Aldattı, ben de oluruna bıraktım. Fazla takmamak lazım. Takarsan kanser olursun. Hayat devam ediyor, bu olmaz, başkası olur.

Kafanı meşgul ettiğin kıza bak. En hafif tabir bile hakaret düzeyinde kalacak. Sen de hayatına devam et, kızlarla konuş, vakit geçir. Hayatından çıkan çok da önemli birisi değil, senin hatanla giden birisi değil çünkü. Saçma sapan tavırlar yapıp, çıkan birisi.

Ayrılan taraf erkek bile olsa, 1-2 hafta geçtikten sonra ruh çökmesi çok normal. Zamanında yaşamıştım, yaklaşık 5-6 ay aklımdan çıkaramamıştım. Fakat maalesef hayatın bize kötü sürprizleri olabiliyor. Burada yapman gereken, hayatın sana getirdiği o kötü sürprize bile iyi yönünden bakmak. Ayrıca olabildiğince o kişiyi görmemek, yeni ortamlara girmek veya arkadaşlarınla daha fazla vakit geçirmek. Onu aklından çıkardığın zaman sonucunun böyle bir şey olmasına sevineceksin.

Eminim seni böyle görmesi umrunda bile değildir, hatta sana daha kötüsünü diyeyim, belki de seni böyle çökerken görmekten iyi hissediyordur, toparlan. Bu acıyı taşımak kolay değildir ama bu acıyı da terk etmek kolaydır özellikle taşımak zorunda olmadığında. Her ne kadar demesi kolay olsa da bildiğin kız fark ettirmeden duygularınla oyuncak gibi oynamış. Bu gibi şeyler kısa sürede unutulmaz ama unuttun mu bir daha hatırlamazsın. Kıza dair ne var ne yok sil, galeride fotoğraf, telefon numarası vb. Onu aklına getirecek herhangi bir tetikleyiciyi silebiliyorsan silmen şart unutmak için. Karar senin.

Ayrılıktan sonra çökmek çok doğal, kız zaten sevgili kalmaya devam etseniz de mutlu olacağın birisi değilmiş zaten. Kafanı dağıtmaya çalış, kızı her yerden sen de engelle. Elinde hatıra kalan herhangi bir fotoğraf vs. varsa yakmayı dene, hayatından tamamen çıkarttığına kendini ikna edebilirsin bu şekilde.

Ayrılan taraf erkek bile olsa, 1-2 hafta geçtikten sonra ruh çökmesi çok normal. Zamanında yaşamıştım, yaklaşık 5-6 ay aklımdan çıkaramamıştım. Fakat maalesef hayatın bize kötü sürprizleri olabiliyor. Burada yapman gereken, hayatın sana getirdiği o kötü sürprize bile iyi yönünden bakmak. Ayrıca olabildiğince o kişiyi görmemek, yeni ortamlara girmek veya arkadaşlarınla daha fazla vakit geçirmek. Onu aklından çıkardığın zaman sonucunun böyle bir şey olmasına sevineceksin.
2-3 sene geçti, o gitti, belki kimlerle sevgili oldu, bitti, geçti; bendeki etkisi hâlâ bazı kısımlarda duruyor.