Oyun oynuyorsan CS2 gibi Faceit sunucularında oyna ruslardan çok düzgün ingilizce konuşan insanlar bulabiliyorsun. Saçma gelecek ama duolingo gibi şeyleri günde 1 kullan, temel kalıpları öğrendikten sonra zaten gerisi sadece kelime bilgisi.

ChatGPT, Bard, Bing chat.

Bunların hepsinde istediğin şekilde kendine İngilizce öğretebilirsin. Neyi sevip sevmediğini, neyi başarıp başaramadığını vs. her şekilde özelleştirip kendine uygun bir ders programı hazırlatıp sana öğreetmelerini sağlayabilirsin. Anlamadığın, merak ettiğin bir şey varsa doğrudan yapay zekaya sorabilir, aklına gelen neredeyse bütün soruların cevabını (dil bilgisi eğitimi konusunda) %99 doğru olacak şekilde alabilirsin.

Hocam en basta alfabesini cözmek gerekiyor bir dilin cunku harf telafuzlerini iyice ögrenmek icin ve internetten kurs videolari izlemenizi tavsiye ederim dizi filmlerde bayağı ise yarar fakat onlar daha cok sokak dili iceriyor.

Okulda İngilizce derslerinde her zaman iyiydim ama öğrettikleri konuların dışında diyalog kuramıyordum, ben bu sefer 3.000-5.000 arası kelime öğrenerek deneyeceğim. Anlıyor olmam maruz kalabilmemi sağlayacak ve öğreneceğim diye düşünüyorum. Türkiye'deki dil eğitimiyle yurtdışına gidenler bunun bizim konuştuğumuz İngilizce ile alakası yok diyor, biz İngilizceyi tekrar icat etmedik İngilizce aynı İngilizce ama eğitim zaman kaybettirici, kaybolan zamanla azimde kayboluyor.

Son düzenleme:
İngilizce müzik dinle ve sözleri takip ederek karaoke yap, İngilizce dizi/film izle, İngilizce videolar izle, sosyal medyayı İngilizce kullan, kısaca tüketebildiğin kadar İngilizce içerik tüket. Ben İngilizcemi Discord'da aşırı aktif olduğum bir dönem Türk sunucular yerine yabancıların bulunduğu tercih ederek geliştirmiştim, bir pencerede Discord bir pencerede de çeviri açık olurdu hep. Bir yerden sonra çeviriye ihtiyaç kalmamaya başlıyor.

İngilizce bilmediğimi belirtmekle beraber bende yaklaşık 1 ay kadar önce İngilizce çalışmaya başlamıştım ama sonradan KPSS'den dolayı bırakmaya karar verdim. Şahsen ben Taner Çağlı'dan kurs alarak öğrenmeye başlamıştım. 4 etaptan oluşuyor kursu ve ilk etabı bitirdim. İlk etaptaki gözlemlerime dayanarak sana da tavsiye ederim. Özellikle benim gibi bir şeyi ezbere yapmak yerine kafanda mantığını kurmadan yapamıyorsan kesinlikle öneririm. İnternetteki ücretsiz videolarını izleyerek tam olarak neyi kastettiğimi anlayabilirsin.

Herkes oyun oyna dizi izle demiş ama bir detayı atlıyorlar temelleri bilmiyorsan veya yanlış biliyorsan bir işe yaramıyor. Ben ortaokuldan beri ingilizce dersinden hep nefret ederdim gerek öğretmen olsun gerek başka şeyler olsun öğrenemedim. Şimdi dersleri düzgün tekrar görünce bu evreyi tekrar yaşıyorum diziden oyundan kendime bir şeyler kapabiliyorum çünkü bu sefer temeller daha sağlam.