Requiemm

Üstün
Makaleler
2
Arkadaşlar bana şifrelerimi kaydedebileceğim program önerir misiniz?
Normalde hep WinRAR'a şifreli klasör oluştururdum ama format öncesi USB'ye atmayı unutuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1Password ve Keeper tavsiye ederim. Eskiden LastPass ve LastPass 2FA kullanıyordum ama Can hocanın videosundan sonra bıraktım.

Ekstra olarak Bitwarden bakabilirsiniz.

Can Değer şifre yöneticileri hakkında bir video yapmıştı ona göz atabilirsiniz.

Arkadaşlar bana şifrelerimi kaydedebileceğim program önerir misiniz?
Normalde hep WinRAR'a şifreli klasör oluştururdum ama format öncesi USB'ye atmayı unutuyorum.
Bir deftere not alman çünkü şifrelerin çalınıp hesapların gider.
Ben küçük bir not defterine not alıyorum öneririm.

Bitwarden öneririm. Açık kaynak ve en iyisi. 2AD koyabiliyorsun. Uygulama içi 2FA kodu içi para istiyor sadece. Açık kaynak olup bu kadar güzel olan başka uygulama yok. Her platform için var. Mobil arayüzü kötü biraz fakat yakında yeni bir arayüz yayınlayacaklar.

KeePass önermem çünkü yedeklemeyi kendi seçtiğin bulut yöneticisine yapıyor. Google Drive vs.

Bir deftere not alman çünkü şifrelerin çalınıp hesapların gider.
Ben küçük bir not defterine not alıyorum öneririm.
Not defterine almanın mantığı ne?
  • Zaman kaybı.
  • Uzun şifre koyamazsın.
  • Şifren çalınırsa seni bilgilendirmiyor.
Not defterine yazacağın tek şey şifre yöneticisi şifresi olmalı. Onun bile çalınmasından korkuyor isen 2AD koyarsın olur biter. Boş yere zahmete girmeye gerek yok.

Şifre yöneticisi ile hem uzun hem güvenilir şifreler koyarsınız. Şifreniz veri ihlalinde açığa çıkar ise seni bilgilendirir ayrıca. Tek tek not defterinden şifre yazmana gerek kalmaz. Girmek istediğin hesaba tıklıyorsun ve otomatik dolduruyor isim şifre kısmını.