Ben içmiyorum ama başlama hocam. Bağımlılık en kötü şey. Bağımlılığınla ortada kalırsın. Ben 2 - 3 fırt başlarım sonra bırakırım deme. Öyle olsa dünyada sigara bağımlısı kalmaz, esenlikler (:

Sigarayı bırakanların kilo almasına bağlanan bir çıkarım ancak aslı yok. Yemeğin yerine sigara koyarsan kan şekerin sıçan topu gibi aşağı yukarı oynar olur yerinde durmaz. Arkasından açken baş ağrısı ve öfke nöbetleri gelir. Sonra sigaraya rağmen yemek yemeye başlarsın ve eline bir şey geçmez. Sigarayı bırakalı 3 sene oldu, 8 sene günde 1.5 paket içtim. Benim tecrübem böyleydi.

Sigaraya yaklaşmayacaksın, bol spor yapacaksın ardına da güzel dengeli öğününü yiyeceksin. Güzel hareket edip arkasına güzel yemek yiyen bir bünye zaten tekrar acıkmaz o gün.

Bu arada bağımlı olacağımı sanmıyorum başlarsam
O kadar çok duydum ki bu lafı hayatım boyunca. Kumar, sigara, alkol için. En son lise arkadaşım beylik tabancası ile canına son verdi bağımlılıklarının üstesinden gelemediği için.

Hayat kaliteni minimumda tutmak, les gibi agiz ve beden kokusuyla gezmek, dislerin sararmasi ve curumesini goze almak, genc yasinda merdiven cikarken bile nefes nefese kalmak, ozellikle ulkemizde satilan bes para etmez sigaralara dunyanin parasini vermek, uyku verimini dusurmek, saglikli dusunememeye baslamak, kafa tasinin icinde sigara dumani varmis gibi hissetmek, surekli balgamdan dolayi oksurup durmak, gozlerinin eskisi gibi temiz goremedigini kabul etmek istiyorsan tabii ki sigaraya baslayabilirsin dostum. 23 yasinda bunlarin hepsini yasayan ve birakmak icin tum parasini dokebilecek biri olarak soyluyorum bunlari. O aklindaki her neyse cok aptalca ve sonunu getirecek bilgin olsun.

Sigaraya başlamak kilo vermeye yardımcı olur mu? İştah kesiyormuş sanırım. Doğrusu nedir?

Bağımlısı olursun anlamazsın. Dişini sıkıp diyet spor vs yap kilon gider zaten. Onunla uğraşmak istemiyorsan o şekilde dur o zaman. Sigara bağımlısı olacağıma obez olurum daha iyi.

Kilo vermek aç kalmak değildir mesela ben şeker ve abur cubur haricinde bayağı yiyorum sadece yediğim tavukları fırında yapıyorum yağı azalsın diye bu kadarla kilolu halimden eser kalmadı. İstekliysen spor yapmak zevk bile verecektir zaten. Sağlıklı olmaya başlamak için sigarayı araç olarak kullanmak duyduğum en absürt şeylerden birisi.

Kilolu olsaydınız tam tersini söylerdiniz hocam. :D

Bu arada bağımlı olacağımı sanmıyorum başlarsam. İradem yemek dışında çoğu şeyde iyidir. Özellikle sigara konusunda.
Yarma hocam. Sigara öyle bişey değil ben sigara konusunda iradesi kısmen iyi biriyimdir defalarca uzun süreli bıraktım şuanda 23. günümdeyim yine bıraktım ama dönüp dolaşıp geri başlıyorsun bu merete, kurtuluşun yok gibi. Kilo konusunda size bir hakem olarak koşmayı öneririm. 12 dakika içerisinde kaç metre koştuğunuzu ölçün. Her gün üstüne 50 metre eklemeye çalışın. 12 dakikada orta seviye eforda 2600 metre çıkartmaya başladığınızda kilonuzun büyük çoğunluğundan kurtulmuş olacaksınız. Fakat beslenmenize dikkat edin, en önemli konu o.

Sigara kadar leş bir şey yok. Vücudun tüm fonksiyonlarına zarar veriyor, nikotin içeriği uyuşturucudan bile daha kolay bağımlı ediyor. Bu kadar leş bir şeyle zayıflamayı düşünüyorsan, hiç zayıflama, kilolu bir şekilde sağlıklı bir yaşam sür çok daha iyi.