5

5124

Ziyaretçi
Merhaba Forum sakinleri;

Yaklaşık olarak 18 yaşından beridir içtiğim sigarayı 1 hafta öncesi ile bırakmış bulunmaktayım. 12 sene içerisinde hep bırakacağım bırakacağım dedikten sonra bir türlü nasip olmadı, fakat gerçek anlamda son 1 haftadır içmiyorum ve hiç canım istememeye başladı, ayrıca tedavi falan da görmüyorum. Gerçek anlamda 1 hafta içmediğim zaman çok fark oluyor, yürürken olsun, merdivenden çıkarken olsun nefes nefese kalmıyorum. Evde ki dolu sigara paketini de yırtıp atmıştım. Bu kararın arkasın da durmaya sonuna kadar devam edeceğim ve bir daha asla sigara içmeyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taktik var mı? Malum sigaraya günde 270 TL verince para kalmıyor. Sinir falan yapmıyor mu veya yemekten sonra aşırı zorlamıyor mu?

Hocam genellikle sinirli bir insan değilim, sakin ve kendi halimde bir insan olduğum için yemekten sonra sigarayı pek aramıyorum. Onun yerine su veya soda tüketiyorum. İş yerinde de mesela geçen hafta bol bol kahve içmiştim sigarayı aramamıştım pek. Her gün paketine 100 TL vere vere param kalmıyordu, bende sıkıldım artık bırakmaya karar verdim. Hem maddi anlamda yoruyor, hem sağlık açısından yoruyor. Alkol de aynı şekil de.